Znaczy się trąby anielskie i św. Piotr Cię witają? :-)Lykantrop pisze: Zaprawdę, choć dopiero jestem u progu raju wiem jedno - jest bardzo dobre, a może być tylko lepiej.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MGŁA
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
riff w kawałku nr 4 gniecie
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Ty stracisz wiecej, bo jak niejednokrotnie sova tutaj podawal zeby pisac na maila, bo ma taniej niz na Allegro.Alsvartr pisze:No rzeczywiście, tyle straci na tej prowizji w przypadku pojedynczej transakcji że ogień.
Taki juz ze mnie skurwiel egoista że robie tak jak mi wygodnie.
- Lykantrop
Raczej 7 trąb apokalipsy, a u bram wita mnie sam Pan wszelkich nizin i depresji.nicram pisze:Znaczy się trąby anielskie i św. Piotr Cię witają? :-)Lykantrop pisze: Zaprawdę, choć dopiero jestem u progu raju wiem jedno - jest bardzo dobre, a może być tylko lepiej.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
kawałek nr 6 mistrzostwo swiata szczegolnie jak krzyczy "hajer hajer" :)) ohh co tu duzo mowic mgła nie zawiodła.
tak jak na samym poczatku w konfrontacji mgła / ksm było 1-0 dla mnie, tak obecnie po ostatnich wydawnictwach w/w jest 7-0 :)
Choc ciekaw jestem nowego ksm tylko z gory sobie i wszystkim zycze, zeby brzmienie było lepsze niz na splicie tzn bardziej brudne. :)
tak jak na samym poczatku w konfrontacji mgła / ksm było 1-0 dla mnie, tak obecnie po ostatnich wydawnictwach w/w jest 7-0 :)
Choc ciekaw jestem nowego ksm tylko z gory sobie i wszystkim zycze, zeby brzmienie było lepsze niz na splicie tzn bardziej brudne. :)
- Lykantrop
Ale Ty jesteś wstydliwy. :DAlsvartr pisze:Spoko, ja musze wymyślac kulturalne wstępy w stylu "Witam" i "Chciałbym zapytać". Nie każdy pił wódkę z Panem Sovą żeby se do niego jak do kolegi pisać.
Nowa Mgła bardzo ok. 4 przesłuchania za mną i za każdym kolejnym podejściem może być tylko lepiej.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
Ale płyta:] Zdecydowanie najlepszy album M. Tak na szybko - bardziej dynamiczny, niż 'Groza'. Bardziej dopracowany. Bardzo dobre brzmienie i zajebiste riffy. Zarzucam 3 raz. Jest tak, jak Lykantrop pisze - może byc tylko lepiej z każdym kolejnym odsłuchem. Przechuj materiał.
'Come the Blessed Madness'
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
zajebisty album !!!! jestem opetany !!! czuje sie jak dziecko we mgle !!!
- Lykantrop
Paradoks jest taki, że to najmniej "mglisty" materiał Mgły. Chwilami mam wrażenie, że IXXI meets Mgła na "WHTN". Ale to bardzo luźne skojarzenia, rzecz jasna.
- Morph
- Kontakt:
Jeeezu, błagam, tylko nie IXXI. Zaraz odpalam i muzycznie chciałbym tam znaleźć Ildjarn, Forgotten Woods i przedpenitencjarne Burzum.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Lykantrop
Tych dwóch ostatnich to tam doszukiwać się można tylko drogą bardzo daleko posuniętej analogii.
EDIT: A IXXI jest wcipkę!
EDIT: A IXXI jest wcipkę!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
najmniej "mglisty" materiał? dla mnie WHTN to wręcz kwintesencja Mgła.
ale fakt, że np: taki WHTN VI to utwór sporo wykraczający poza wszystko co było znane we Mgła. jeden z moich faworytów zresztą na płycie. pierwotnie miał jeszcze wyjebisty wstęp/intro ale skoro M. nie zdecydował sie tego umieścić to nie będę nawet opisywał co to było...
ale fakt, że np: taki WHTN VI to utwór sporo wykraczający poza wszystko co było znane we Mgła. jeden z moich faworytów zresztą na płycie. pierwotnie miał jeszcze wyjebisty wstęp/intro ale skoro M. nie zdecydował sie tego umieścić to nie będę nawet opisywał co to było...
- COFFIN
Jak dla mnie (po 5 odsłuchach) każdy numer trzyma ten sam, zajebisty poziom. Nie ma tego efektu, jaki mialem przy "Grozie', że kawałki 1 i 4 bardziej mi przypasowały. Moge powiedzieć, że pod tym względem jestem trochę zaskoczony;) Fajnie płynie ten materiał. Ciekawe, co będzie dalej:]Sova pisze:@ Coffin, jak 7 song? total, nie?
'Come the Blessed Madness'
-
- weteran forumowych bitew
fajna płyta
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;