CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CANNIBAL CORPSE
2, może 3 pierwsze SFU są spoko, ale gdzie im tam do bohaterów tematu....
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W zasadzie to tylko debiut SFU jest do słuchania, no może jeszcze dwójka, reszta jakoś już mnie nie kręci...Conflagrator pisze:Dla mnie całe SFU jest nie do słuchania. No może na pierwszych trzech płytach znajdzie sie kilka fajnych numerów, ale generalnie to kupa gówna.Maria Konopnicka pisze:Dla mnie te covery SFU są właściwie nie do słuchania
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
W porównaniu z CC mającym prawie idealną dyskografią na pewno.Conflagrator pisze:Dla mnie całe SFU jest nie do słuchania. No może na pierwszych trzech płytach znajdzie sie kilka fajnych numerów, ale generalnie to kupa gówna.
Ostatnio zmieniony 09-11-2011, 00:31 przez Pöstmörtem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Block69
- zahartowany metalizator
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
:D porównując do potęgi CC plasują się kilka klas niżej.
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Na poczatku SFU jeszcze bylo sluchalne, ale to przeciez generalnie gowno. Nie ma startu do CC.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Block69
Cały czas je słuchalne. Oczywiście CC rządzi (z Barnesem na wokalu), ale dowolne SFU bije na głowe np. takie Gallery Of Suicide czy nudne Evisceration Plague.
PENIS METAL
- Deathless King
Waszmości poczucie humoru dopisuje. ;)Block69 pisze:dowolne SFU bije na głowe np. takie Gallery Of Suicide czy nudne Evisceration Plague.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Block69
-
Chyba rzeczywiście bezkrytycznego. Jak już nadmieniłem wyżej, podobał mi się tylko debiut, druga płyta ujdzie, ale potem już zbyt wiele wzlotów nie było, oczywiście nie jest to poziom bliski zeru ale z późniejszymi wydawnictwami dałem sobie spokój, nie ruszała mnie już ich muzyka.
- Gore_Obsessed
Ja bym powiedział, że prędzej trzecia niż druga płyta SFU nadaje się do słuchania. Na "Warpath" chyba tylko świetny "Revenge of the zombie" mi się podoba, ewentualnie jeszcze otwieracz i cover. Do tego te niezbyt udane eksperymenty Barnesa jako tekściarza i zakończone całkowitą porażką jako wokalisty. Na następnej przynajmniej połowa utworów jest ciekawa. Zdecydowanie mniej nudy, więcej zróżnicowania, w pełni wyeksponowany własny styl, i zdecydowanie bardziej wyraziste kawałki. Znam tylko do tej płyty, później pojedyncze numery i nie zamierzam nadrabiać. Nie mam żadnego ich wydawnictwa.
Wziąć: "Human target" i tytułowy z debiutu (reszta to smędzenie), wspomniane wcześniej "Revenge..." i "War is coming" z dwójki (pozostałe nuda jak na debiucie), trzy pierwsze plus "No warning shot" z "Maximum violence", dwa pierwsze z "True carnage", "Deathklaat" z "Trzynastki" na deser "Pounding Metal" plus "Death or glory", poukładać to odpowiednio i mamy bardzo konkretny album.
Wziąć: "Human target" i tytułowy z debiutu (reszta to smędzenie), wspomniane wcześniej "Revenge..." i "War is coming" z dwójki (pozostałe nuda jak na debiucie), trzy pierwsze plus "No warning shot" z "Maximum violence", dwa pierwsze z "True carnage", "Deathklaat" z "Trzynastki" na deser "Pounding Metal" plus "Death or glory", poukładać to odpowiednio i mamy bardzo konkretny album.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rasowy masterfulowicz
Słucham ostatnimi dniami dużo Vile i nasuwa mi sie mysl, ze to razem z Gore Obsessed najlepsza płyta jaką nagrali z Fisherem. No rozkurwia po prostu. Miła odmiana i powiew swiezosci po jak dla mnie zbyt grzecznym the Bleeding(ktory i tak lubie). W takim Disfigured slychac echa poprzednika ale moje uszy najbardziej ciesza te furiackie, techniczne gitarowe ataki Barreta i Owena, ktorych na plycie jest bez liku. Wokal Corpsegrindera to miod na moje uszy. Szkoda, ze dlugopis tu juz prawie nie pisze, bo by mnie poparl, z tego co pamietam Vile to jego ulubiony album Cannibal Corpse ;)
I AM MORBID
-
- starszy świeżak
Orientuje się ktoś może czy Wretched Spawn było wydane w jakiejś wyjątkowo ubogiej formie? Booklet w formie jednej kartki, 4 strony, zero tekstów. Trochę jakim piratem czy innym ukraińcem mnie to śmierdzi, ale nie chcę rzucać oskarżeń bogu ducha niewinnemu człowiekowi.
-
- rasowy masterfulowicz
Pewnie kupiles niemiecka wersje z ocenzurowana okladka:
http://www.discogs.com/Cannibal-Corpse- ... se/2164184
Doesn't include lyrics.
W standardowej wersji, ktora mam sa teksty i taka piekna okladka:

http://www.discogs.com/Cannibal-Corpse- ... se/2164184
Doesn't include lyrics.
W standardowej wersji, ktora mam sa teksty i taka piekna okladka:

I AM MORBID
-
- starszy świeżak
No i wszystko jasne, dzięki. Przynajmniej względnie tanio było.
-
Co do problemów kanibali z Niemieckimi wydawcami to można by scenariusz na niezłą komedię napisać. Kompletnie nie rozumiem w jaki sposób i kto egzekwuje przepis, o ile przepisem można to nazwać, zakaz wykonywania na żywo utworów z pierwszych trzech płyt. I dlaczego tylko z pierwszych trzech? Teksty się zmieniły po trzeciej, czy mnie coś ominęło? Czy w Niemczech można legalnie kupić taki dajmy na to "tomb of the mutilated"? Rozjebała mnie niemiecka wersja albumu live na którym nie ma utworów z "zakazanych" płyt, inne okładki poszczególnych albumów - czy ktoś się orientuje czy prócz CC jeszcze jakaś kapela miała lub ma u niemiaszków podobne problemy?
- Edinazzu
czyli za naszą zachodnią granicą cały czas naziści rządzą ;-)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
kiedyś palili książki, teraz płyty cd - duch czasu
- Bezdech
Też zdarzyło mi się wypalić parę cd, ale żeby od razu naziol, czy lss supporter?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- rasowy masterfulowicz
W 2006 Niemcy zniesli zakaz wykonywania kawalkow z 3 pierwszych krazkow na zywo, jednak dalej nie mozna tam legalnie kupic pierwszej trojki z dyskografii a pozostale plyty sa wydawane w ocenzurowanej wersji. Niestety od Kill CC idzie na kompromis i okladki sa jak na moj gust za malo krwawe.Nasum pisze:Co do problemów kanibali z Niemieckimi wydawcami to można by scenariusz na niezłą komedię napisać. Kompletnie nie rozumiem w jaki sposób i kto egzekwuje przepis, o ile przepisem można to nazwać, zakaz wykonywania na żywo utworów z pierwszych trzech płyt. I dlaczego tylko z pierwszych trzech? Teksty się zmieniły po trzeciej, czy mnie coś ominęło? Czy w Niemczech można legalnie kupić taki dajmy na to "tomb of the mutilated"? Rozjebała mnie niemiecka wersja albumu live na którym nie ma utworów z "zakazanych" płyt, inne okładki poszczególnych albumów - czy ktoś się orientuje czy prócz CC jeszcze jakaś kapela miała lub ma u niemiaszków podobne problemy?
I AM MORBID