Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Behemoth v.2

04-10-2018, 18:21

Pan_Kimono pisze:
535 pisze:
Buka pisze:A ktoś im kazał pierdolić się jak króliki kiedy nie było co do gara włożyć? A może robili to z głodu?
Co zatem proponujesz? Worek i do jeziora, składać diabłu w ofierze, czy jednak humanitarnie i użytkowo w formalinkę?
klepac biede z powodu wlasnej glupoty, a nie wyciagac reke po pieniadze innych. Jesli ja odkladam decyzje o posiadaniu dziecka do czasu az bedzie mnie na to stac, to jakim kurwa prawem mam sie dokladac do gowniaka kogos kto nie umie wyciagnac w pore.
Bo widzisz, są także tacy, którzy mają pracę za dwa tysie i ktoś ją musi wykonywać, na ten przykład ten ktoś sprząta, albo w szkole uczy.
Jeżeli ma dzieci, to będzie biedować, wcale to nie jest jakaś patologia, tylko zwyczajnie niskie zarobki.

Społeczeństwo samych singli wymrze we dwa pokolenia, albo zostanie skolonizowane przez ludzi z biedniejszych nacji. Dlatego pomoc dla rodzin z dziećmi ma sens, choćby taki, żeby w przyszłości ten bogaty 80 letni singiel otrzymał pomoc od młodej pielęgniarki. Bo jak nie będzie młodych, to mu nawet zastrzyku nikt nie wykona, tylko zemrze na tarasie swojego apartamentu.

Problem w tym, czy 500 plus to najlepsza możliwa pomoc, czy nie powinna być inna.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

04-10-2018, 18:45

Medard pisze:Bo widzisz, są także tacy, którzy mają pracę za dwa tysie i ktoś ją musi wykonywać, na ten przykład ten ktoś sprząta, albo w szkole uczy.
I to jest black metal, a nie jęczenie jakiegoś celebryty we futrze.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 18:56

Medard pisze:
Bo widzisz, są także tacy, którzy mają pracę za dwa tysie i ktoś ją musi wykonywać, na ten przykład ten ktoś sprząta, albo w szkole uczy.
Jeżeli ma dzieci, to będzie biedować, wcale to nie jest jakaś patologia, tylko zwyczajnie niskie zarobki.

Społeczeństwo samych singli wymrze we dwa pokolenia, albo zostanie skolonizowane przez ludzi z biedniejszych nacji. Dlatego pomoc dla rodzin z dziećmi ma sens, choćby taki, żeby w przyszłości ten bogaty 80 letni singiel otrzymał pomoc od młodej pielęgniarki. Bo jak nie będzie młodych, to mu nawet zastrzyku nikt nie wykona, tylko zemrze na tarasie swojego apartamentu.

Problem w tym, czy 500 plus to najlepsza możliwa pomoc, czy nie powinna być inna.
Zrozum, ze ja wole zeby Ci ludzie zarobili wiecej - sam pochodze z niezamoznej rodziny. Ale rozdawnictwo typu 500+ to jedna wielka sciema. Zamiast podniesc kwote wolna od podatku, zmniejszyc lub zlikwidowac pit (ktorego wplywy do budzetu sa minimalne i znaczna czesc pochodzi z opodatkowania emerytur i budzetowki ) zabiera sie z 600-700 pln zbey oddac 500. To zwykle zlodziejstwo i robienie ludziom wody z mozgu.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 19:00

Cóż, spora część 500+ trafia w ręce patusów płodzących dzieci byle zainkasować od reżimu kolejną zapomogę. Tak to tworzy się armia małych patusów którzy najpewniej pójdą w ślady swoich starych. Państwo uczy lenistwa, po co bowiem iść do roboty skoro wystarczy gromadka dzieci do tego MOPS, Czerwony Krzyż i już można funkcjonować.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-10-2018, 19:10

Pan_Kimono pisze:
Medard pisze:

Zrozum, ze ja wole zeby Ci ludzie zarobili wiecej - sam pochodze z niezamoznej rodziny. Ale rozdawnictwo typu 500+ to jedna wielka sciema. Zamiast podniesc kwote wolna od podatku, zmniejszyc lub zlikwidowac pit (ktorego wplywy do budzetu sa minimalne i znaczna czesc pochodzi z opodatkowania emerytur i budzetowki ) zabiera sie z 600-700 pln zbey oddac 500. To zwykle zlodziejstwo i robienie ludziom wody z mozgu.
Powinni np to zrobic w formie odpisu od podatku czy podatek ujemny, wtedy darmozjady musialbyby isc do pracy.
woodpecker from space
535

04-10-2018, 19:35

Biorąc pod uwagę te przysłowiowe "dwa tysie", które można zainkasować za pracę, pokusa jest spora, bo czyż nie wygodniej wyciągnąć rękę, niż pochylić głowę? To wszystko nie jest takie proste.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 19:43

Czas więc zadać trochę trudu ruszyć się, zainwestować w siebie. Do odważnych i ambitnych świat należy, wieczne pojękiwanie i wyciąganie rączki w stronę państwa niewiele da. 2000 w obecnych czasach? Chyba dla żura do podawania styropianu lub kołysaniu trykom jaj. Na taśmach produkcyjnych dają na "dzień dobry" pod 3000 tylko trzeba rano wstać, umyć się , zrobić papu i śmigać do roboty nie przed tv.
500+ w ramach dodatku tak, nie zaś jako podstawowe źródło utrzymania dla wiecznie stękającej, leniwej patologii.
Jebać żuli.
535

04-10-2018, 19:48

wolff pisze:.. wieczne pojękiwanie i wyciąganie rączki w stronę państwa niewiele da....
Tylko widzisz. Problem jest dlatego głębszy, że to politycy wiecznie pojękują i wyciągają rączkę z gotówką w stronę ludzi, a ludzie jak to ludzie, są różni.
Awatar użytkownika
Medard

04-10-2018, 19:55

wolff pisze:Cóż, spora część 500+ trafia w ręce patusów płodzących dzieci byle zainkasować od reżimu kolejną zapomogę. Tak to tworzy się armia małych patusów którzy najpewniej pójdą w ślady swoich starych. Państwo uczy lenistwa, po co bowiem iść do roboty skoro wystarczy gromadka dzieci do tego MOPS, Czerwony Krzyż i już można funkcjonować.
To jest ten minus 500 plus.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 19:56

Dlatego napisałem;
wolff pisze: 500+ w ramach dodatku tak, nie zaś jako podstawowe źródło utrzymania
Dodatek dla rodzin którym się nie przelewa jednocześnie których członkowie pracują, bardzo zacna inicjatywa, nie dla patusów by ich tylko utwierdzić w przekonaniu, że ślizgając się i tak mogą na państwo liczyć.
To jak z Cyganami. Woli taki całymi dniami siedzieć i wygrzewać się w słońcu lub zmuszać żonę i dzieci do żebraniny niż iść do roboty bo przecież państwo, da, zapłaci, pomoże, więc po co się fatygować. Nigdy nie widziałem pracującego Cygana, poważnie :)
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Medard

04-10-2018, 19:57

wolff pisze:Czas więc zadać trochę trudu ruszyć się, zainwestować w siebie. Do odważnych i ambitnych świat należy, wieczne pojękiwanie i wyciąganie rączki w stronę państwa niewiele da. 2000 w obecnych czasach? Chyba dla żura do podawania styropianu lub kołysaniu trykom jaj. Na taśmach produkcyjnych dają na "dzień dobry" pod 3000 tylko trzeba rano wstać, umyć się , zrobić papu i śmigać do roboty nie przed tv.
500+ w ramach dodatku tak, nie zaś jako podstawowe źródło utrzymania dla wiecznie stękającej, leniwej patologii.
Tylko, że matka dwójki, czy trójki małych dzieci nie może być 12 godzin poza domem.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-10-2018, 20:00

wolff pisze:Dlatego napisałem;
wolff pisze: 500+ w ramach dodatku tak, nie zaś jako podstawowe źródło utrzymania
Dodatek dla rodzin którym się nie przelewa jednocześnie których członkowie pracują, bardzo zacna inicjatywa, nie dla patusów by ich tylko utwierdzić w przekonaniu, że ślizgając się i tak mogą na państwo liczyć.
To jak z Cyganami. Woli taki całymi dniami siedzieć i wygrzewać się w słońcu lub zmuszać żonę i dzieci do żebraniny niż iść do roboty bo przecież państwo, da, zapłaci, pomoże, więc po co się fatygować. Nigdy nie widziałem pracującego Cygana, poważnie :)
kłamstwo. z tego co pisał Seba pseudo "leśne truchła-ruchadło" vel Karkas miał on ci robotę. dorywczą, bo dorywczą, ale zawsze.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 20:01

Dorabiał jako wróżek?
Medard pisze:
wolff pisze:Czas więc zadać trochę trudu ruszyć się, zainwestować w siebie. Do odważnych i ambitnych świat należy, wieczne pojękiwanie i wyciąganie rączki w stronę państwa niewiele da. 2000 w obecnych czasach? Chyba dla żura do podawania styropianu lub kołysaniu trykom jaj. Na taśmach produkcyjnych dają na "dzień dobry" pod 3000 tylko trzeba rano wstać, umyć się , zrobić papu i śmigać do roboty nie przed tv.
Tylko, że matka dwójki, czy trójki małych dzieci nie może być 12 godzin poza domem.
Jeśli mąż/partner pracuje to 500+ jest właśnie dla takich osób. Powtarzam, nie jako podstawa egzystencji a jako pomoc,. Zapewniam również Polki są bardzo mobilne, ambitne i energiczne, częstokroć z większą fantazją i ambicją niż polaczki-pijaczki.
Ostatnio zmieniony 04-10-2018, 20:04 przez wolff, łącznie zmieniany 1 raz.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Medard

04-10-2018, 20:04

Lubiłem te opowieści Karkasa o jego pannach. Szkoda, że nie rozwinął tematu.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-10-2018, 20:07

Panny karkasa, on to był świntuch :)

Obrazek
Jebać żuli.
535

04-10-2018, 20:11

Ja się jednak dziwię, dlaczego ta sprawa tak wkurwia naszego księcia ciemności? Owszem, nie twierdzę, że wszystko jest w porządku, ale dla człowieka z jakimś tam dorobkiem, niezależnego, bezdzietnego, takiego który w każdej chwili może pierdolnąć wszystkim i jechać gdziekolwiek, właściwie co to za różnica, czy jeden bądź drugi wypije za sklepem mocnego vipa za zdrowie swojej pociechy? Już nie mówię o tym by pierdolić i płakać w tej sprawie do jakiegoś dziennikarzyny. Czuję w kościach, że to znowu jakiś marketing.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

04-10-2018, 20:37

Album nieco dziwny i trudny w ocenie. Na chwilę obecną najbardziej kupują mnie single i genialne Ecclesia Diabolica Catholica, gdzie powiało Satyriconem. Generalnie materiał nie jest najgorszy, ale po pierwszych odsłuchach trudno mi się przegryźć przez niektóre fragmenty, zwłaszcza te z drugiej połowy.

Jest tak jak wszyscy spodziewali się, że będzie - dużo ozdobników, patetyczność, stadionowe solówki. Znalazło się też miejsce na instrumental.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

04-10-2018, 21:26

Czy tylko mnie ten Bartzabel kojarzy się z Moonspell z okresu Wolfheart/Irreligious?
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

05-10-2018, 01:38

Hellion pisze:Czy tylko mnie ten Bartzabel kojarzy się z Moonspell z okresu Wolfheart/Irreligious?
Mi z Furią :D
byrgh
zahartowany metalizator

05-10-2018, 01:45

Chopy, dajta se spokój, nowy Haj on Fajer jest.
ODPOWIEDZ