bardzo ładnieDeathhammer66 pisze: ↑28-08-2020, 19:02Jeśli ktoś jest ciekawy mojej opinii, to zachęcam do lektury recenzji:
INCANTATION - Sect of Vile Divinities
INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: INCANTATION
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Chłopaki ale co to znaczy brzmienie xxi wieku? Mogę podać kilkaset płyt z xxi w. Które brzmią lepiej. Z duszą.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Nie do końca się zgadzam ale kolejny bdb tekst!Deathhammer66 pisze: ↑28-08-2020, 19:02Jeśli ktoś jest ciekawy mojej opinii, to zachęcam do lektury recenzji:
INCANTATION - Sect of Vile Divinities
Co do brzmienia - jest przeciętne. Ani jakieś zajebiste, ale też nie psuje przyjemności z odsłuchu. Co do tego, że jest to zlepek riffów to zupełnie się nie zgodzę. Pod względem kompozycyjnym to jest ich najlepsza płyta od dawien dawna. Jest świeża i zróżnicowana. Zresztą nie będę się rozpisywał, wszystko to zawarłem w recenzji![]()
Muszę też wrócić do Profane Nexus, bo w okolicach premiery poleciało parę razy i jakoś zupełnie bez emocji odebrałem tę płytę. Tej zaś chce mi się słuchać i słuchać.
- Harlequin
Produkcja Primordial Domination chyba jeszcze mniej mi sie podobała.
- maciek z klanu
Niebyła jakaś dobra ale był ten brud i ciężar na niej, a tutaj...
-
ursus
- w mackach Zła
W dzisiejszych czasach nie ma szans na nagranie płyty z takim brzmieniem jak na Mortal... . Dzisiaj ci panowie są po 50ce i towar musi się sprzedać lub być bardziej dostępnym dla szerszej publiczności.
-
Pacjent
Dlaczego? Są jakieś przeszkody techniczne, których nie było na początku lat 90-ych?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- maciek z klanu
Przecież wychodzi mnóstwo płyt z brzmieniem ala lata 90. I się sprzedają.
- maciek z klanu
Już kończąc z narzekaniem na brzmienie to lepiej to brzmi z głośników niż ze słuchawek jak dla mnie.
- Medard
Dla mnie każda muzyka lepiej brzmi z głośników, byle nie takich jak z laptopa,maciek z klanu pisze: ↑29-08-2020, 11:52Już kończąc z narzekaniem na brzmienie to lepiej to brzmi z głośników niż ze słuchawek jak dla mnie.
to kwestia percepcji, lubię gdy muzyka mnie niejako otacza niż wbija się w głowę przez słuchawki.
Właśnie maluję ścianę pobazgraną wcześniej przez siostrzeńca.
Kolumny odpowiednio przestawone, leciał najpierw symbolic, potem Individual Death.
To jest piękne być tak zanurzony w ulubionych dźwiękach.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Darekthrone
- w mackach Zła
Stylizowanych na brzmienie lat 90' ale to jednak nie to samo. Choćby w kwestii produkcji bębnów czy dynamiki, która zazwyczaj jest mizerna ( loudness war again ).maciek z klanu pisze: ↑29-08-2020, 11:47Przecież wychodzi mnóstwo płyt z brzmieniem ala lata 90. I się sprzedają.
-
Wódka i Piwo
- weteran forumowych bitew
Werbel, werbel uber alles!
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta bardzo mi się podoba. Niedostatki brzmieniowe zlikwidowała płyta nagrobna postawiona w pokoju odsłuchowym. Jest smród, brud i zgnilizna znana choćby z legendarnego debiutu. Wreszcie znalazłem dla niej zastosowanie. Płyty nagrobnej z ogrodu. Jak chcecie to mogę odsprzedać, mam jeszcze parę sztuk. Powinno rozwiązać wasze problemy z nowoczesnym, plastikowym brzmieniem.
- Bloodcult
Entombed posłuchaj, może coś z niej popłynie...
-
Nasum
Rumburak pisze: ↑30-08-2020, 14:39Nowa płyta bardzo mi się podoba. Niedostatki brzmieniowe zlikwidowała płyta nagrobna postawiona w pokoju odsłuchowym. Jest smród, brud i zgnilizna znana choćby z legendarnego debiutu. Wreszcie znalazłem dla niej zastosowanie. Płyty nagrobnej z ogrodu. Jak chcecie to mogę odsprzedać, mam jeszcze parę sztuk. Powinno rozwiązać wasze problemy z nowoczesnym, plastikowym brzmieniem.
Mnie tam pierdoli brzmienie werbla, płyta jest kozacka.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Nie wiem na ile to na serio, ale przypomniało mi się, że w latach młodzieńczych naprawdę miałem w pokoju - na biurku - płytę nagrobną. A w każdym razie kawałek. Przytargałem toto z cmentarza, bo było już chyba nieużywane, ale podobało mi się, że pękło tak, że zostało na tym ułamanym fragmencie tylko EGO DUSZY.
Taka mała dygresja, a nowe Incantation bardzo spoko, acz bez obsrania katafalku.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Medard
Jeżeli kawałki macew są w klimacie, a dla mnie tak, to gdy będziemy grilować na ogródku u kumpla, wspomnę nowe incantation.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Jak chcecie podyskutować o brzmieniu werbla, to zapraszam na pierwszą część wpisu o dyskografii niniejszego zespołu 
INCANTATION, czyli piewcy buchającego siarką bluźnierczego death metalu
- Drone
Nie zgodzę się z tym, że w latach 90 INCANTATION było niedocenione. "Onward To Golgotha" wywołała spustoszenie i była wymieniana wraz z "Dawn of Possession" IMMOLATION wśród płyt, które szły zaraz po MORBID ANGEL i DEICIDE w amerykańskim death metalu.Deathhammer66 pisze: ↑06-09-2020, 16:04Jak chcecie podyskutować o brzmieniu werbla, to zapraszam na pierwszą część wpisu o dyskografii niniejszego zespołu
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Nasum
Owszem, były docenione. Ale na pewno w pewnym stopniu przeoczone, albo inaczej - te płyty pozostały w cieniu największych, czyli Morbid Angel, Cannibal Corpse, Deicide. Nie było o nich aż tak głośno i nie pisano o nich tak wiele jak w przypadku tych własnie zespołów. To już o scenie szwedzkiej, czyli Entombed, Grave, Unleashed czy Dismember pisano więcej.