ale dlaczemu ?[V] pisze:bardzo słaby utwór.
OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
PureHate
- weteran forumowych bitew
Re: OBITUARY
-
byrgh
- zahartowany metalizator
bo brzmi jak spod teutońskiego młota.
nie wiem jak zabrzmi całość, ale sobie wyobrażam. za to szkoda, że ostatnia płyta może okazać się tylko wypadkiem przy pracy.
nie wiem jak zabrzmi całość, ale sobie wyobrażam. za to szkoda, że ostatnia płyta może okazać się tylko wypadkiem przy pracy.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
bo chuj się w nim dzieje.nuda,montonnia,ten motyw na którym się opiera wybitnie słaby. Ich siłą zawsze był groove i świetne riffy,melodie tym razem tego zabrakło.PureHate pisze:ale dlaczemu ?[V] pisze:bardzo słaby utwór.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
spokojnie to tylko singielek ;) o żadnej płycie mowy nie ma ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
PureHate
- weteran forumowych bitew
Mnie siedzi,riff jest prosty i wpada w ucho a kawałek nie jest na siłę rozciągnięty.Oczywiście daleko do zachwytów,ale jest dobrze
- ultravox
Mam podobne odczucia jak w przypadku nowych numerów METALLICA, DARKTHRONE, VADER etc. Albo ja się starzeję, albo oni, albo i to i to ;)
-
[V]
tylko Metallica się broni (szczególnie wersja live tego kawałka) A najlepiej w ogóle to się broni nowy track Opeth.ultravox pisze:Mam podobne odczucia jak w przypadku nowych numerów METALLICA, DARKTHRONE, VADER etc. Albo ja się starzeję, albo oni, albo i to i to ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
Słuchałem, ale to co dzisiaj graja to już nie moja bajka, nie ciągnie mnie obecnie do takiej estetyki. Ale tam przynajmniej czuć jakiś zapał.
-
[V]
e,przecież ten numer to prawie zupełna zmiana stylu, nie ma prawie nic wspólnego z tamtym progresywnym death metalem który nażarł się zbutwiałych liści ,jesiennych klimatów i romantycznych historyjek.ultravox pisze:Słuchałem, ale to co dzisiaj graja to już nie moja bajka, nie ciągnie mnie obecnie do takiej estetyki. Ale tam przynajmniej czuć jakiś zapał.
- ultravox
"Heritage" to bodajże ostatnia ich płyta, którą przesłuchałem w całości i tam już chyba w ogóle nie było death metalu. Czy to zmiana stylu, to trudno mi oceniać, bo ich nowsze albumy znam słabo, a ten numer wydaje mi się mimo wszystko naturalna konsekwencją drogi, którą krocza od lat. Tak czy inaczej nie trafia to w mój gust i nawet gdyby było to nie wiem jak piękne, to i tak gdy najdzie mnie ochota na Opeth to włączę "Orchid" albo "Morningrise" ;)
-
[V]
Piękne to słowo które mi nie pasuje do tego co teraz grają.A dwie ostatnie płyty są świetne,nijak mają się do Twoich faworytów ale to wciąż świetna muzyka (do której sam przekonałem się dopiero stosunkowo niedawno bom naiwnie myślał ,że szyją swetry dla złamanych serduszek a tak nie jest)ultravox pisze:Tak czy inaczej nie trafia to w mój gust i nawet gdyby było to nie wiem jak piękne, to i tak gdy najdzie mnie ochota na Opeth to włączę "Orchid" albo "Morningrise" ;)
- ultravox
To nie jest kwestia uprzedzeń, po prostu nijak mnie nie ciągnie do tego, co teraz grają ;) Nie odmawiam tej muzyce jakości - ba, nawet nie do końca jestem w stanie ocenić jej jakość - ale dopóki nie wróci mi potrzeba karmienia uszu taką estetyką, to nie ma chyba sensu żebym pod te płyty podchodził. Może kiedyś... Tak czy inaczej życzę im jak najlepiej na nowej drodze życia ;)[V] pisze: Piękne to słowo które mi nie pasuje do tego co teraz grają.A dwie ostatnie płyty są świetne,nijak mają się do Twoich faworytów ale to wciąż świetna muzyka (do której sam przekonałem się dopiero stosunkowo niedawno bom naiwnie myślał ,że szyją swetry dla złamanych serduszek a tak nie jest)
Swoją drogą "Heritage" mi się podobała nawet, ale nie na tyle, żeby została ze mną na dłużej.
-
Nasum
ultravox pisze:Mam podobne odczucia jak w przypadku nowych numerów METALLICA, DARKTHRONE, VADER etc. Albo ja się starzeję, albo oni, albo i to i to ;)
Dopóki nie wymyślą podróży międzygwiezdnych, wszyscy będziemy starzeć się w takim samym tempie ;-)
A porównując najnowsze dokonania takiego dajmy na to Vader i Obituary, to mimo tego, że przedstawiony kawałek jest tylko dobry, to jednak bardziej przemawia do mnie propozycja Amerykanów. Przeczuwam, że nowa płyta będzie co najmniej tak samo dobra.
-
Nasum
Żułek pisze:spokojnie to tylko singielek ;) o żadnej płycie mowy nie ma ;)
Ano właśnie - spojrzałem na Metal Archives i tam też skrobnęli, że to singiel. Tak więc jest nadzieja, że okładka albumu będzie lepsza, bo ta którą zaprezentowali, owszem, nie jest zła, ale tło mogłoby być zdecydowanie bardziej dopracowane. I może jednak namaluje ją Marshall.
- moonfire
Dość nudny ten wał, chociaż atmosfery nie można mu odmówić. Nie zachęca, ale płytę pewnie na Spotifaju sprawdzę.
- Triceratops
nie ma tragedii ani spustu, ot typowy kawalek z milion razy przemielonych, znajomych riffow
woodpecker from space
-
est
A czy jest dużo NYHC?
-
Nasum
535 pisze:Niet. Jest to co misie lubio najbardziej. CF i darcie japy.
No bo tak właściwie od Obituary niczego więcej nie oczekuję, nie spodziewam i nie chcę - ma być prosto, z fajnymi melodiami, solówkami tak oszczędnymi że aż strach i rykiem ubijanego zwierza. Nowy kawałek trochę może za mało konkretny, ale słychać że idą w dobrym kierunku. Czekam na całą płytę.