CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Re: CANNIBAL CORPSE
Vile i EP najlepsze Cannibale. Najlepsze wokalnie i w ogóle.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To ktoś się spodziewa jakichkolwiek zmian w ich wykonaniu?est pisze:No, ale Alex gdzie tylko może tam wtrąca, żeby nie spodziewać się rewolucji. Ja tam jestem spokojny o poziom tego albumu.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Chodziło mi o ten 'powiew świerzości' w Twojej wypowiedzi;)
-
Chodziło mi o taki powiew świeżości jakim był "Vile" w porównaniu do wcześniejszych albumów - słychać że to CC, słychać wszystkie te elementy które składają się na ich muzykę , ale kopie jakoś inaczej, mocniej niż dotąd. Rewolucji się nie spodziewam i nawet bym sobie jej nie życzył. też jestem spokojny o poziom tego albumu, będzie dobra jatka.
-
- weteran forumowych bitew
Vile sprawia wrażenie płyty, która uwolniła niesamowite pokłady agresji i techniki w sporej dawce czego wcześniej nie było aż tyle. Było po prostu brutalnie (dodam, że do dzisiaj uwielbiam pierwsze 4 płyty). To jeden z ich lepszych albumów, a wokal Corpsegrindera idealnie wpasowuje się w tę nową stylistykę. Jest gęściej i agresywniej niż wcześniej.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- rasowy masterfulowicz
Webster kocha taką muzykę, to taki w porządku ziomek. Udziela się na forum cannibalcorpse.org pod nickiem Hammer Smashed Bass.est pisze:No, ale Alex gdzie tylko może tam wtrąca, żeby nie spodziewać się rewolucji.
I AM MORBID
-
ja tam za Vile nie przepadam, czegoś mi brakuje w tej płycie i generalnie są momenty, że ziewam. z kolei płyty nr 2, 3, 4 uwielbiam, chyba nigdy mi się nie znudzą. z nowszych dokonań to chyba Kill mnie rozpierdala najbardziej
-
A jedynka Ci się nie widzi?
-
nie to, ze nie widzi. tak jak napisałem - kolejne uwielbiam, natomiast tę zaledwie lubię ;) dopiero na Butchered weszli na ten poziom, który całkowicie mi odpowiada.
-
aj si
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dziwne są te zarzuty pod adresem "Vile" bo dla mnie to podium Kanibali razem z "Butchered..." i "The Bleeding", płyta mocno wkurwiona i tego właśnie brakuje mi na nowych płytach CC, także od "The Wretched Spawn" ta kapela troche poupadąłw mojej hierarchi
In a world of compromise...some don't
-
nie no, bez jaj... na ostatniej (przykładowo) nie ma wkurwienia? :) to chyba innej płyty słuchałem
- mad
- weteran forumowych bitew
Ja tam lubię wszystkie płyty. Trudno byłoby mi teraz wybrać te lepsze i słabsze. Gdy dochodzę do półeczki z sekcją "Cannibal Corpse", przeważnie mam problem, co wziąć w łapska i wrzucić na ruszt. Dlatego często słucham w jakiejś ustalonej z góry kolejności (chronologicznej rzecz jasna, bo co tu innego wymyślić?). Owszem, czasami wydaje mi się, że wolę to czy tamto, ale potem i tak zmieniam zdanie. W zakresie DM to wg mnie zespół kompletny, trzymający zawsze wysoki poziom. W moim odczuciu nie nagrał gniota.
-
- rasowy masterfulowicz
Najbardziej mi się podoba ryk Barnesa na debiucie. Aż mnie gardlo boli kiedy tego słucham, az dziwne ze homo sapiens moze wydawac z siebie taki wrzask.Agnósdej pisze:Vile i EP najlepsze Cannibale. Najlepsze wokalnie i w ogóle.
I AM MORBID
-
Jeśli chodzi o wokale Chrisa to mi najbardziej podobają się te które zarejestrował na "Tomb of the mutilated". Zresztą to chyba najlepszy album z Chrisem na wokalach, mam cholerny sentyment do tej płyty.
Mi wokale Krzysia chyba też najbardziej podobają się na "Tomb of the mutilated", choć na dwóch poprzednich też są świetne. "Nowy" wokalista najlepszą formę zanotował na ostatnim krążku.
-
Kanibale to najpewniejsze akcje na deathmetalowej giełdzie;)mad pisze:W zakresie DM to wg mnie zespół kompletny, trzymający zawsze wysoki poziom. W moim odczuciu nie nagrał gniota.
- Riven
- Kontakt:
-
To kup w ciemno kolejny Morbid Angel...
- Riven
- Kontakt:
;DDDD
z drugiej strony - no jest wpadka, ale to w pewnym sensie konsekwencja podejscia, ktore owocowalo tak zajebistymi plytami jak B czy F. tego im nie odmowie :)
z drugiej strony - no jest wpadka, ale to w pewnym sensie konsekwencja podejscia, ktore owocowalo tak zajebistymi plytami jak B czy F. tego im nie odmowie :)
this is a land of wolves now