CRADLE OF FILTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRADLE OF FILTH
No co to, to nie. Chociaż z perspektywy czasu to stwierdzić trzeba, że na półmetku lat 90 Eminenz miał dosyć solidną pozycję, przynajmniej w PL.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Ja "Exorial" po prostu uwielbiam za absolutnie unikalny klimat i brzmienie, Kiedy słyszę na przykład pierwsze takty "Angel rip angel" to krew szybciej krąży. U mnie debiut Niemców ma status porównywalny z dwoma pierwszymi longami SAMAEL. Mam do tego ogromny sentyment i swoje zdanie podtrzymuję. Przyznacie chyba, że grali dość oryginalnie?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
słabe to wideo. i ta wokalistka..
- vicek
perkusja fajnie graPöstmörtem pisze:
- olo1972
- postuje jak opętany!
Słodkie to aż do wymiotów:)
- DST
- rasowy masterfulowicz
Debiut do dzisiaj mi się podoba. Z późniejszych to "Midian" miał momenty. Reszta była raczej....chujowa. Fakt faktem, dobrego bębniarza teraz mają.
-
DCI Hunt
Matko, to jest jeszcze większe gówno niż te wypociny Carribean Borgir :DPöstmörtem pisze:
-
Maria Konopnicka
Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby kliknąć na ten link. Ta kapela przestała mnie interesować dość dawno temu, a ich teledyski nie interesowały mnie w ogóle :) Kiedyś widziałem fragment, bodaj z babką z Nightwish. To było okropne :)
-
est
Lepsze od Wiochomota.Pöstmörtem pisze:
-
DCI Hunt
Ja sam wytrzymałem łącznie jakieś 20 sekund ;) Od kilkunastu lat, każdy fragment muzyki tego zespołu jaki zdarzało mi się usłyszeć był tak absolutnie chujowy, że chyba wolałbym przesłuchać całą dyskografię niemieckiego Crematory w jeden dzień niż jedną z płyt CoF :)
-
[V]
robią kase na głupich nastolatkach i mają wyjebane.można i tak;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
est
Po Midian ten zespól mógł się po prostu rozpaść. Dosłownie;)
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
prawie pół miliona wyświetleń jest :) większość ma rację, wygląda na to że jesteście(my) w mniejszości. tak na prawdę to dalej jest to samo Cradle of Filth tylko już tak wypieszczone i zmiękczone że można puder palcem zeskrobywać z uszu.
jest drastyczna scena około czwartej minuty, krew się leje, panowie w czerni, lepiej to wygląda niż to
Brokat Metal & czarująca szminka..
jest drastyczna scena około czwartej minuty, krew się leje, panowie w czerni, lepiej to wygląda niż to
Brokat Metal & czarująca szminka..
-
DCI Hunt
Nie słyszałem żadnej ich płyty od czasów "Dusk..." i nawet nie miałem zamiaru sprawdzać niczego z ich późniejszych nagrań w całości, ale te fragmenty, które gdzieś tam słyszałem były tak skrajnie chujowe, że nawet kilkanaście sekund tej muzyki przyprawiało mnie o mdłości. Poważnie, mało co aż tak bardzo mi się nie podoba jak ten syf :)[V] pisze:robią kase na głupich nastolatkach i mają wyjebane.można i tak;)
-
[V]
no jasne,mam tak samo jak Ty.nie wiem jak w Polsce,ale tu w UK wciąz jest masa DZIECI która lubi ten image,tą otoczke,tą ...muzyke.Oni,podobnie jak Dimmu Borgir ,uderzają do tego samego ,nastoletniego odbiorcy,który właśnie kupił sobie władce pierścieni,byl w kinie na jakims filmie o wampirach i maznął sobie paznokcie na czarno;)jest jakis rynek zbytu jesli chodzi o te gówienka i tak to sie kreci.Trudno,zeby ktoś kto jest otrzaskany w metalu i okolicach mógł słuchac tego czegos,nawet po pijaku;)Conflagrator pisze:Nie słyszałem żadnej ich płyty od czasów "Dusk..." i nawet nie miałem zamiaru sprawdzać niczego z ich późniejszych nagrań w całości, ale te fragmenty, które gdzieś tam słyszałem były tak skrajnie chujowe, że nawet kilkanaście sekund tej muzyki przyprawiało mnie o mdłości. Poważnie, mało co aż tak bardzo mi się nie podoba jak ten syf :)[V] pisze:robią kase na głupich nastolatkach i mają wyjebane.można i tak;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Maria Konopnicka
...ale pamiętam, że jak wyszła MCD Vampire to byłem tą kapelą zachwycony. Zastanawiam się na ile to było spowodowane jakością tej płyty, a na ile moją mentalnością nastolatka. Dziś już trudno mi ocenić obiektywnie - bardzo to MCD lubię.
-
535
Ocena (obiektywna i subiektywna zarazem) zawarta jest w Twej wypowiedzi, wystarczy wybrać prawidłowy ciąg wyrazów...
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Jak to się zwykło mówić mam spore pokłady sentymentu do pierwszego "pryncypialnego" albumu tej kapeli, która w późniejszym okresie działalności stała objazdowym cyrkiem niejakiego Daniego Filtha. "Cruelty..." i "Midian" jeszcze da się słuchać, a potem to już bida z nędzą....
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
dokładnie to samo pomyślałem. dobre brzmienie.vicek pisze:perkusja fajnie graPöstmörtem pisze:
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..