Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
24-08-2008, 11:51
AroHien pisze: Origin nagral( choc o tym mozna dyskutowac) swoja najlepsza plyte.Tyle.
uważam podobnie... i gdyby nie Krisiun oraz HoB, to byłaby to płyta roku w kategorii DM... jak dotychczas
Hate Eternal co najmniej o klasę gorzej od wyżej wymienionych
-
Bonny
- rasowy masterfulowicz
24-08-2008, 12:08
Maria Konopnicka pisze: większość osób szukających poza tymi rzekomymi "schematami" - nie zrozumiała jeszcze i zapewne nigdy nie zrozumie tych "schematów", które chce przekraczać.
Odnoszę podobne wrażenie.
-
longinus696
- zahartowany metalizator
24-08-2008, 14:24
Maria Konopnicka pisze: większość osób szukających poza tymi rzekomymi "schematami" - nie zrozumiała jeszcze i zapewne nigdy nie zrozumie tych "schematów", które chce przekraczać.
Bzdurne gadanie. Akurat wartość i sens schematów najlepiej można docenić patrząc "z zewnątrz" po wyjściu poza te schematy.
Znam wielu zatwardziałych metalowców, którzy olali w końcu tę muzę, bo nigdy nie słuchali niczego innego i nie mogli docenić tego gatunku na podstawie ogólnej obserwacji muzyki rozrywkowej.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Bonny
- rasowy masterfulowicz
24-08-2008, 14:29
Myślę że Marianowi chodziło o coś innego. Nadal podtrzymuję że coś jest w tej obserwacji, tym bardziej że tutaj nie chodzi o ortodoksyjnych metalowców, wręcz przeciwnie.
-
longinus696
24-08-2008, 14:51
Nie wiem, co jest w tej obserwacji. Wiem natomiast, że im więcej niemetalowych rzeczy słucham, tym łatwiej wychwytuję wszelki "fałsz" kryjący się pod naszywką "awangardowego/progresywnego metalu" i coraz bardziej doceniam absolutne klasyki, które dziś postrzega się jako "tradycyjny metal". Z drugiej strony oczywiste jest, że to też kiedyś byli poszukiwacze i odkrywcy nieznanych lądów, więc ich granie funkcjonuje na zupełnie innych prawach.
edit: moim zdaniem im szersze pole widzenia, tym trafniejsza ocena wartości, ale oczywiście zgadzam się, że pospolite skakanie "z kwiatka na kwiatek" też niewiele daje (jeśli o to Wam chodziło).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
trickster_g
- starszy świeżak
24-08-2008, 23:26
Jak na razie największym niewypałem w tym roku jest imo Keep of Kalessin... mam nadzieję, że nic gorszego już w tym roku nie usłyszę (chociaż niedługo wychodzi nowa Metallica

)
-
Maleficio
-
Kontakt:
24-08-2008, 23:55
Aż tak źle jest z tym Keep of Kalessin? Oni są obecnie w każdym, większym metalowym magazynie w Europie. Nie znam ich muzyki ale nawet myślałem o kupnie ich ostatniej płyty bo recki były zachęcające. Ich image oczywiście jest z pod znaku homo gothic black dark metal ale wiele kapel wygląda chujowo a na płytach rzną zakonnice.

-
trickster_g
- starszy świeżak
24-08-2008, 23:59
Maleficio pisze:Aż tak źle jest z tym Keep of Kalessin? Oni są obecnie w każdym, większym metalowym magazynie w Europie.
bo podpisali papiery z Nuclear Blast... tam promocja jest dużo lepsza niż w Face Front czy Tabu
może i nie jest taka zła ale poprzednie albumy są o niebo lepsze od Kolossus (czy jakoś tak)... zależy co kto lubi
-
Skaut
25-08-2008, 02:47
Maleficio pisze:Aż tak źle jest z tym Keep of Kalessin? Oni są obecnie w każdym, większym metalowym magazynie w Europie. Nie znam ich muzyki ale nawet myślałem o kupnie ich ostatniej płyty bo recki były zachęcające. Ich image oczywiście jest z pod znaku homo gothic black dark metal ale wiele kapel wygląda chujowo a na płytach rzną zakonnice.

kup sobie przede wszystkim EPke
Reclaim i sięgnij także po dwie pierwsze płyty. Reszte bez problemu możesz sobie odpuścić. Ilościa cukru i melodyki z ostatnich dwóch plyt KoK można by obdarowac co najmniej setkę zespołów power metalowych (tych pokroju Rhapsody, aby watpliwosci nie było).
W sumie to KoK nawet nie jest dla mnie niewypałem, bo jakoś już po Armadzie rewelacji się nie spodziewałem.
Coś tam było! Człowiek!
-
Cykomaton
- starszy świeżak
25-08-2008, 09:18
bez przesady za tak zle z tym nowym keep of kalessin nie jest fakt plyta jest troche nudna ale na moje ujdzie
-
Heretyk
25-08-2008, 18:54
Nie. Właśnie Armada jeszcze ujdzie, a to nowe coś już nie. A co jest ich najlepszym dziełem - napisał już Skaut.
-
karabin
- zaczyna szaleć
26-08-2008, 01:41
Armada ujdzie w tłumie ale to co dziewczyny nagrały na ostatniej płycie wieje chujem. Smutek i nostalgia...jak to mawiali w rejsie ale w jak najbardziej negatywnym znaczeniu. Fakt epka niszczy ...."Agnen: A Journey Through the Dark" tez bardzo fajna płyta. Ostatni "Kolos" jednak do mnie nie przemawia aczkolwiek czekałem na ten krążek bardzo....cóż....jak sie nie ma co się lubi...
PAL KRZYŻ.
-
4m
- weteran forumowych bitew
31-08-2008, 12:29

Haggard wyszedł, więc polazłem do nich na myspejsa
http://www.myspace.com/haggard2007 posłuchać co tam nowego. 2 kawałki, ale pierwszy po wstępie ucięty zanim zdążył w ogóle wejść (?), drugi z bardzo fajną barwą głosu (też oczywiście ucięty). Gitary jednak w porównaniu do poprzednich albumów w ogóle bez czadu. Wiem, myspace, ale posłuchajcie starszych sampli z tego samego myspace. 2 krótkie fragmenty nie mówią za dużo o całej płycie, ale jako reprezentatywne próbki są niestety mocno kiepskie

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
-
Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
13-06-2013, 11:10
Death Magnetic?
woodpecker from space
-
Heretyk