DRUDKH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: DRUDKH
New DRUDKH album on the way!
Now that the entire back catalogue of Ukrainian black poets DRUDKH has been re-released as restored versions in Digipaks with exclusive artworks, it is time to move on to the next step. Hence, DRUDKH's brand new album has been set for a September 20th release, and will be entitled "Handful of Stars".
Like 2009's "Microcosmos", the band's eighth full-length will be available as a limited box set edition including many special items. More news soon!
źródło: http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =536572782
Cóz, miło, mam nadzieję, że się trochę odkują po raczej marnym Microcosmos.
Now that the entire back catalogue of Ukrainian black poets DRUDKH has been re-released as restored versions in Digipaks with exclusive artworks, it is time to move on to the next step. Hence, DRUDKH's brand new album has been set for a September 20th release, and will be entitled "Handful of Stars".
Like 2009's "Microcosmos", the band's eighth full-length will be available as a limited box set edition including many special items. More news soon!
źródło: http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuse ... =536572782
Cóz, miło, mam nadzieję, że się trochę odkują po raczej marnym Microcosmos.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Raagoon
Słucham pierwszy raz ich nowej płyty i pierwszy wniosek jaki się nasuwa to skojarzenia z Katatonią. Związki z shoegaze też coś są na rzeczy. Na pewno mniej tu jest lasu. Wokal też nieco inny. Generalnie chyba będę na tak, ale jeszcze za wcześnie na wyroki.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
mam podobne skojarzenia, płyta lepsza od poprzedniej tak na pierwszy rzut ucha.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Bardzo "pocztowa"
ta płyta jest. Momentami czyste Isis, a jak ktoś bawił się w wynalazki typu Austere, Altar of Plagues, czy Amesoeurs już w ogóle poczuje się z nią bardzo swojsko. Poprzednia formuła była już chyba kompletnie wyczerpana, więc dobrze, że zespół obrał inny kierunek, pytanie tylko czy granie takimi trochę wyświechtanymi patentami ma przed sobą jakąkolwiek przyszłość... Chociaż materiału słucha się przyjemnie i raczej bez znużenia co już jest pewnym osiągnięciem.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Ciekawa ta płyta. Nowe środki, ale charakterystyczna dla Drudkh atmosfera zachowana.
- Nerwowy
Dla tej kapeli może i tak...Nikczemny_Żmij pisze:Nowe środki,
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
No jasne, ale słucha się tego całkiem nieźle. Wolę jednak starszą, "leśną" stylistykę, przy czym ów "las" w przypadku Drudkh nie jest skoczny i kiczowaty, jak to na wschodzie bywa.
- Nerwowy
No, w takiej stylistyce swego czasu naprawdę dawali radę szczególnie na Krwi w Naszych Studniach.Nikczemny_Żmij pisze:Wolę jednak starszą, "leśną" stylistykę, przy czym ów "las" w przypadku Drudkh nie jest skoczny i kiczowaty, jak to na wschodzie bywa.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Jestem kilka płyt do tyłu jeśli chodzi o DRUDKH, teraz na "Handful of Stars" ten hord brzmi jak melancholijne blackmetalindiep2p2 z ukłonem w stronę "alternatywnej" młodzieży. Trochę lipa choć całkiem miło się słucha, wersja w boxie ma być wzbogacona o covery MASTER'S HAMMER (ze "Šlágry") i naszego SACRILEGIUM, ciekawe czy też w takiej konwencji.
Yare Yare Daze
- Nerwowy
No bo trochę tak rzeczywiście jest.hcpig pisze:Jestem kilka płyt do tyłu jeśli chodzi o DRUDKH, teraz na "Handful of Stars" ten hord brzmi jak melancholijne blackmetalindiep2p2 z ukłonem w stronę "alternatywnej" młodzieży. Trochę lipa choć całkiem miło się słucha,

- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Z drugiej zaś strony mamy nowy nachtmystium, który niestety ździebko przegiął pałę.
Raczej sam ją sobie zrobiłNikczemny_Żmij pisze:Z drugiej zaś strony mamy nowy nachtmystium, który niestety ździebko przegiął pałę.

- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Wkurwili mnie, bo poprzednia płyta była mnóstwo super ok.
- Scaarph
e, wcale nie jest aż tak źle.Conflagrator pisze:Raczej sam ją sobie zrobiłNikczemny_Żmij pisze:Z drugiej zaś strony mamy nowy nachtmystium, który niestety ździebko przegiął pałę.
Jest źle. To słuchalna płyta, ale w bardzo złym guście. Nie będę jej już słuchał żeby nie zatruła mojego mantrującego się umysłuScaarph pisze:e, wcale nie jest aż tak źle.Conflagrator pisze:Raczej sam ją sobie zrobiłNikczemny_Żmij pisze:Z drugiej zaś strony mamy nowy nachtmystium, który niestety ździebko przegiął pałę.

- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Oj jest. Ja naprawdę chciałem polubić ostatni krążek, ale nie wyszło. Szczególnie, jeśli robi się porównania z czymś takim, jak to: Mistrz.
Wróćmy do tematu jednak.
Drudkh robi.
Wróćmy do tematu jednak.
Drudkh robi.
- Duvelor
- Nikczemny_Żmij
- rozkręca się
Dobrą muzykę tworzy, to robi.
- Duvelor
Ok, po prostu nie wiem co oznacza, ze ktos tam "robi"... loda, dobrze?
To tak jak z tymi tekstami w stylu "masa ok"... tez nie czaje.
P.S. Pardon za brak polskich znakow.
To tak jak z tymi tekstami w stylu "masa ok"... tez nie czaje.
P.S. Pardon za brak polskich znakow.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie no, aż takiego ROTFLa Ukraińcy nie zaliczyli, album tak na 6/10 tylko szkoda że kiedyś b.dobry melancholijny black metal stacza się w takie pospolite smęty, na razie jeszcze robi to w rozsądnych granicach ale sam kierunek rozwoju w dłuższej perspektywie to Drang nach Scheissen.Nikczemny_Żmij pisze:Z drugiej zaś strony mamy nowy nachtmystium, który niestety ździebko przegiął pałę.
Yare Yare Daze