A przypadkiem dniem wydania tej płyty nie jest 26 marzec?Sturm pisze:A „Vîrstele Pamîntului” jest w ogóle do kupienia w Polsce? Płyta teoretycznie już wyszła, a prosta próba wyszukania dystrybutora nie daje rezultatu.
NEGURA BUNGET
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: NEGURA BUNGET
Hello darkness, my old friend
-
- postuje jak opętany!
Rzeczywiście, może i 26, a 5 podawany w MA dotyczy jakiejś prapremiery, premiery medialnej, wydania edycji specjalnej w etui z futra pandy etc.
Ale pytanie pozostaje w mocy w aspekcie pre-orderów.
Ale pytanie pozostaje w mocy w aspekcie pre-orderów.
-
- świeżak
-
- postuje jak opętany!
Jest ten zespół w ogóle jeszcze coś wart po odejściu Sol Faur'a i Hupogrammos Disciple's ?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
nowy kawalek "La Marginea Lumii" na myspace. ale po odejsciu trzonu zespolu ten zespol to bieda.....
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Da się tą EP gdzieś kupić w PL?
Jak to się ma do pierwowzoru? Warto wydawać na to kasę? Obecnie jestem na etapie poznawania "Maiastru Sfetnic" i zajebiście mi się ta płyta podoba. Nie spodziewałem się tak dojrzałego albumu. Kupiłem sobie w końcu ten box, bo zapamiętałem te stare nagrania jako fajne jeszcze z czasów kaset, ale nie spodziewałem się, że aż tak mi się to spodoba. Co prawda ktoś uczulony na zapach lasu i proste klawisze może się rozchorować przy debiucie i demówce, ale im dalej tym lepiej.Block69 pisze:
Re-intepretation of the "Maiastru Sfetnic" album. This record contains the last
studio recordings of the classic line-up (Hupogrammos, Sol Faur, Negru).
1. Vremea Locului Sortit
2. În-Zvîcnirea Apusului
3. A-Vînt în Abis
4. Al Locului
5. Bruiestru
6. Plecaciunea Mortii
7. A-Vînt în Abis (Acoustic Version)
8. Plecaciunea Mortii (Acoustic Version)
BTW - czy MCD "Inarborat Komsos" jest w tej chwili jakimś rarem?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Nie wziąłem jak wyszedł OM i teraz żałuję. 67 GBP na Amazonie sprawia, iż żal jest jeszcze większy. ;)Conflagrator pisze:BTW - czy MCD "Inarborat Komsos" jest w tej chwili jakimś rarem?
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
http://www.ebay.pl/itm/NEGURA-BUNGET-in ... 3a7124929a
Tu jest taniej, ale w tej chwili i tak nie mogę sobie na to pozwolić.
Tu jest taniej, ale w tej chwili i tak nie mogę sobie na to pozwolić.
- maciek z klanu
Fajny material ta reinterpretacja taki w nowym stylu dosc, choc bardziej blackowy niz Om i 'n Crugu Bradului. I bardziej traci w kierunku tego 2giego. Choc czasem mam wrazenie, ze troche za dlugie to jest.Conflagrator pisze:Jak to się ma do pierwowzoru? Warto wydawać na to kasę? Obecnie jestem na etapie poznawania "Maiastru Sfetnic" i zajebiście mi się ta płyta podoba. Nie spodziewałem się tak dojrzałego albumu. Kupiłem sobie w końcu ten box, bo zapamiętałem te stare nagrania jako fajne jeszcze z czasów kaset, ale nie spodziewałem się, że aż tak mi się to spodoba. Co prawda ktoś uczulony na zapach lasu i proste klawisze może się rozchorować przy debiucie i demówce, ale im dalej tym lepiej.Block69 pisze:
Re-intepretation of the "Maiastru Sfetnic" album. This record contains the last
studio recordings of the classic line-up (Hupogrammos, Sol Faur, Negru).
1. Vremea Locului Sortit
2. În-Zvîcnirea Apusului
3. A-Vînt în Abis
4. Al Locului
5. Bruiestru
6. Plecaciunea Mortii
7. A-Vînt în Abis (Acoustic Version)
8. Plecaciunea Mortii (Acoustic Version)
BTW - czy MCD "Inarborat Komsos" jest w tej chwili jakimś rarem?
-
- zaczyna szaleć
Mam tylko "Sala Molksa" i uważam że to kawał dobrej muzy.
- shagwest
- zaczyna szaleć
A to ci, kolejna zmiana w składzie Negury. Nie ma Ageru, za to załatwili sobie blackmetalowego wokalistę. Wreszcie, bo te krzyki Ageru zniszczyły tak ostatnią epkę, jak i ostatnie koncerty (odkąd odszedł Corb). Mam tylko nadzieję, że nie wywalą go przed nagraniem wokali na tę Transilvanian Trilogy, bo znowu będzie klapa.
http://www.youtube.com/watch?v=pRQGWBwn2wo
http://www.youtube.com/watch?v=pRQGWBwn2wo
So say we all.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Widzę, że kolega nieźle się orientuje w skladzie zespołu. Ja w zasadzie olałem ich twórczość po tym jak już się właściwie rozpadli. Znaczy słyszałem jakąś płytę, ale nic już nie pamiętam z tego.
Ostatnio zmieniony 29-03-2012, 22:18 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- shagwest
- zaczyna szaleć
Akurat miałem tego pecha, że poznałem ich przed Brutalem w 2009, czyli już po rozpadzie :P Ale naprawdę dawali wtedy radę z Corbem.
Vîrstele Pămîntului mi się podoba. Wprawdzie Om to nie jest, dużo lżejsze i bardziej przebojowe, ale naprawdę kawał dobrego albumu. W przeciwieństwie do tej ostatniej epki...
Vîrstele Pămîntului mi się podoba. Wprawdzie Om to nie jest, dużo lżejsze i bardziej przebojowe, ale naprawdę kawał dobrego albumu. W przeciwieństwie do tej ostatniej epki...
So say we all.
W Warszawie kilka lat temu rozjebali.
http://www.bestial.ro/magazin-23-cduri_ ... du_sa.html
http://www.bestial.ro/magazin-23-cduri_ ... olksa.html
Swoją drogą "Sala Molksa" (pierwsze wydanie) oraz pierwszy i drugi pełny album (wersje takie jak w boxie) mam na handel/wymianę.
A dalej jest jeszcze lepiej. Swoją drogą myślałem, że za box trilogy będę musiał się wybulić ze 150 zł, a wpadł za połowę tej ceny. Swoją drogą płyty z tego boxu były/są również sprzedawane oddzielnie, więc limitowany to był chyba głównie ten kartonik, w który wsadzone są 3 CD. :)Fidelio666 pisze:Mam tylko "Sala Molksa" i uważam że to kawał dobrej muzy.
http://www.bestial.ro/magazin-23-cduri_ ... du_sa.html
http://www.bestial.ro/magazin-23-cduri_ ... olksa.html
Swoją drogą "Sala Molksa" (pierwsze wydanie) oraz pierwszy i drugi pełny album (wersje takie jak w boxie) mam na handel/wymianę.
-
OM była fajna, słuchało się swego czasu. reszta mnie jakoś nie przekonuje.
-
- postuje jak opętany!
Faktycznie, „Vîrstele Pămîntului” się broni.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
OM...moim skromnym zdaniem to ich najlepsza pozycja....