ELECTRIC WIZARD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: ELECTRIC WIZARD

14-12-2010, 19:59

niezbite fakty to ci jakoś umknęły przy okazji nowego DsO ;)
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

21-04-2011, 22:40

po raz nie wiem który słucham tych ich rzężeń i po raz nie wiem który jak nic mi wychodzi, że to jedna z najlepszych i najważniejszych kapel ostatnich 15 lat. przemistrze i srogi czarci kult.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

21-04-2011, 23:28

BadBlood pisze:.... to jedna z najlepszych i najważniejszych kapel ostatnich 15 lat. przemistrze i srogi czarci kult.
Tak.
LEGALISE DRUGS & MURDER
PureHate
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 15:12

Słucham najnowszego Electric Wizard bo leży u mnie na półce od chyba 2 miesięcy i jeszcze nie słuchałem.Lubie ten zespół,ale nową płyta jak na razie mnie strasznie zażenowała.Brzmienie dziwne i wydaje mi się,że instrumenty totalnie cofnięte na drugi plan a do tego bardzo irytujące wokale.Wiem,że EW ma specyficzne wokale,ale na tym albumie dobitnie mnie wkurwiają.To dopiero drugie podejście do tej płytki więc może jeszcze mi się spodoba.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

04-10-2011, 15:21

PureHate pisze: bardzo irytujące wokale
Widać kto Kinga Diamonda nie lubi. ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

04-10-2011, 15:30

PureHate pisze:Słucham najnowszego Electric Wizard bo leży u mnie na półce od chyba 2 miesięcy i jeszcze nie słuchałem.Lubie ten zespół,ale nową płyta jak na razie mnie strasznie zażenowała.Brzmienie dziwne i wydaje mi się,że instrumenty totalnie cofnięte na drugi plan a do tego bardzo irytujące wokale.Wiem,że EW ma specyficzne wokale,ale na tym albumie dobitnie mnie wkurwiają.To dopiero drugie podejście do tej płytki więc może jeszcze mi się spodoba.
Daj jej czas, trochę trzeba z nią posiedzieć. ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
PureHate
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 16:18

Wódz 10 pisze:
PureHate pisze: bardzo irytujące wokale
Widać kto Kinga Diamonda nie lubi. ;)
Lubi,lubi :)
Baton
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 16:43

PureHate pisze:To dopiero drugie podejście do tej płytki więc może jeszcze mi się spodoba.
Daj jej czas, to nie jest materiał który wchodzi od pierwszego przesłuchania i przy słuchaniu do kotleta. W sumie poprzednnia płytka była sto razy bardziej przyswajalna, Black Masses jest bardziej wymagająca.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 19:19

@PureHate

spokojna głowa :D wejdzie szybciej niz sie spodziewasz.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

04-10-2011, 20:34

lucass pisze:spokojna głowa :D wejdzie szybciej niz sie spodziewasz.
A co gorsza, za cholerę nie będzie chciała wyjść ze łba. ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 20:55

Zgoda. A piosenki się wręcz śpiewa. :D
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

04-10-2011, 21:05

O to to, włącznie z solówkami i gitarami rytmicznymi :D
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

04-10-2011, 21:26

Oczywiście najlepsze wrażenia są przy odpowiednim stanie i gdy muzyka leci z elpisa. Świetny album.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Baton
weteran forumowych bitew

04-10-2011, 22:33

Ja to w ogóle mam coraz silniejsze wrażenie, że BM to ich najlepszy materiał od czasów Dopethrone. Musiałbym powtórzyć sobie Let Us Prey i W Live, ale mimo wszystko jestem coraz pewniejszy.
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

04-10-2011, 22:46

Tu się akurat nie zgodzę ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-10-2011, 00:28

Baton pisze:Ja to w ogóle mam coraz silniejsze wrażenie, że BM to ich najlepszy materiał od czasów Dopethrone. Musiałbym powtórzyć sobie Let Us Prey i W Live, ale mimo wszystko jestem coraz pewniejszy.
To powtórz We Live przede wszystkim, bo to rewelacyjny album, niewiele ustępujący Dopethrone.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

11-11-2011, 17:43

PureHate pisze:Słucham najnowszego Electric Wizard bo leży u mnie na półce od chyba 2 miesięcy i jeszcze nie słuchałem.Lubie ten zespół,ale nową płyta jak na razie mnie strasznie zażenowała.Brzmienie dziwne i wydaje mi się,że instrumenty totalnie cofnięte na drugi plan a do tego bardzo irytujące wokale.Wiem,że EW ma specyficzne wokale,ale na tym albumie dobitnie mnie wkurwiają.To dopiero drugie podejście do tej płytki więc może jeszcze mi się spodoba.
No co Ty : )

Z czasem BM podoba mi się coraz bardziej, Wystartowała rok temu z poziomu ~6,5/10, na ten moment ma mocne 8. Świetna, klimatyczna płyta, a brzmienie jest kurwa wzorcowe. Idealnie pasuje do tej muzyki (przywoływanie Wielkich Przedwiecznych w piwnicy domku w lesie ;)), osobiście uważam je za skrajnie zajebiste.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

11-11-2011, 18:03

brzmienie idealne.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

06-02-2012, 22:49

LEGALISE DRUGS AND MURDER..ELECTRIC WIZARD RELEASE NEW SONG ON 7" VINYL!!

The apocalyptic first recordings from the much anticipated 8th studio LP from ELECTRIC WIZARD will be released as a vinyl only 7" on March 31st at their forthcoming LONDON FORUM show. It is the first of a number of vinyl only releases set to promote the , as yet, untitled and unfinished LP.
Recording of the new LP h...as already commenced but will not be completed until later this year and as a result the band have decided to release certain songs and exclusive B-sides on the vinyl format.
The A-side 'Legalise Drugs and Murder' is a cathartic anthem for the 'lost' generation, a gargantuan 70s styled Doom Stomper and the perfect 7" single. Ultra-catchy and featuring the bands trademark 'wall of fuzz' sound, topped with an evil, sneering vocal.
The band had a few words about the 'controversial' subject matter "…the new song is a definitive statement on the ELECTRIC WIZARD cult…we demand total freedom and revolution….man, things have got bad , the world is evil…." and on the development of their sound "…it has to be primal and violent, y'know cos we wanna get to people..and it had to be anthemic to inspire revolutionary thoughts. We wanted to be SLADE and SABBATH meets the Baader-Meinhoff Gang…"
The B-side is an even more twisted journey. Inspired by deranged eurohorror/giallo soundtracks of the 70s , 'Murder and Madness' is a claustrophobic meditation on the themes of the A-side. A paranoiac brooding number created with vicious wah guitar and discordant organ and piano that rises in intensity to a crescendo of sadism.
Yet again ELECTRIC WIZARD raise the bar of Doom Metal in just two songs from super-heavy 70s glam rock stomp to a purely visceral and sadistic art rock experience.
Raise your fists with ELECTRIC WIZARD and scream "Legalise Drugs and Murder' on March 31st....
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Baton
weteran forumowych bitew

01-04-2012, 11:49

Nerwowy pisze:
Baton pisze:Ja to w ogóle mam coraz silniejsze wrażenie, że BM to ich najlepszy materiał od czasów Dopethrone. Musiałbym powtórzyć sobie Let Us Prey i W Live, ale mimo wszystko jestem coraz pewniejszy.
To powtórz We Live przede wszystkim, bo to rewelacyjny album, niewiele ustępujący Dopethrone.
Zwracam honor, heh.
Własnie robię powtórkę z Czarodzieja i tak, z perspektywy patrząc - za same Dzieci Saturna "We Live" wygrywa z ostatnią, a jest tam jeszcze pięc innych równie dobrych numerów. Przy czym oba albumy są doskonałe, żeby nie było.

Widział już ktoś gdzieś nowy singiel, czy nie bardzo?
ODPOWIEDZ