CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
Ja oba home video lubię chyba jednakowo. Podoba mi się zarówno formuła "Live Cannibalism" (jeden koncert sfilmowany od początku do końca) jak i "Monolith Of Death" (urywki kilku występów z tras promujących "Vile"). Mam jednak wrażenie, że na "Monolith..." jest więcej smaczków, jak choćby te ćpuny pod sceną z klubu w Hollywood czy fragment występu ze sławnego krakowskiego studia TV. Najbardziej jednak rozpierdalają mnie dwa ostatnie utwory, czyli "Stripped, Raped And Strangled" i "Hammer Smashed Face" z show z San Francisco. To co się tam dzieje jest CHORE. Widać, że wszyscy członkowie zespołu dają z siebie 100%. Nigdy nie widziałem (czy to na video/dvd, czy na żywo) takiego rozpierdolu. Corpsegrinder zachowuje się tak jakby to miał być jego ostatni koncert w życiu. Takiego headbangingu chyba nikt oprócz niego by nie wytrzymał. Wszystkie blackmetalowe mroczniaki mogą się schować. Wyglądają przy tym jak banda autystycznych dzieci.
NP. Właśnie katuję "Butchered...". Kurwa, album totalny! I pomyśleć tylko jak Barnes się stoczył...
NP. Właśnie katuję "Butchered...". Kurwa, album totalny! I pomyśleć tylko jak Barnes się stoczył...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- zaczyna szaleć
- Gore_Obsessed
Ja też się cieszę, bo George'owi nie podskoczy ani nowy ani stary Barnes. ;) Corpsegrinder jest bardziej wczechstronnym i elastycznym wokalistą. Choć, jak już wcześniej wspomniałem, czuć że struny głosowe ma raczej na wykończeniu.Wysłane przez Brutalize666
Barnesa wyjebali bo nie dawal rady z wokalem przy ich muzie.Kto słyszał 'created to kill' ten wie o co chodzi..Jakby CC mial wygladac tak jak dzisiaj SFU to ja sie ciesze ze go wyjebali w odpowiednim momencie.
"Created To Kill" to pomyłka.
- Gore_Obsessed
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
http://masterful-magazine.com/wywiad.php?wyw=292
************8
Myśleliśmy o wydaniu Setboxa, który by zawierał takie rzeczy. Jeszcze nie mamy pojęcia co by tam się znalazło, ale może właśnie jedyne, pierwsze demo, z którego pięć kawałków znalazło się na naszym debiucie płytowym. Sam nie mam tego dema, ale wiem kto je ma. Ja swoją kopie gdzieś zgubiłem. Co do wspomnianego promo, to to nie jest promo. Wiele osób sądzi, że to jest promo, ale jest to wersja do której pierwotnie Chris nagrywał wokale.[b] A ponieważ to co reprezentował Chris nam się wogóle nie spodobało, postanowiliśmy się rozstać. Dużo się kłóciliśmy, chcieliśmy, aby zmienił sposób śpiewania, ale niestety nie doszliśmy do porozumienia. W świetle wcześniejszych nieporozumień po prostu się rozstaliśmy.[/b] W tym czasie miał już na boku Six Feet Under i w sumie sam przyznał, że myślał o odejściu. Kiedy dołączył do nas Fisher zmieniliśmy tytuły i teksty. Niektórzy chcieli usłyszeć wersję z Chrisem i dzięki niemu kilka kopii poszło w świat.
***************8
************8
Myśleliśmy o wydaniu Setboxa, który by zawierał takie rzeczy. Jeszcze nie mamy pojęcia co by tam się znalazło, ale może właśnie jedyne, pierwsze demo, z którego pięć kawałków znalazło się na naszym debiucie płytowym. Sam nie mam tego dema, ale wiem kto je ma. Ja swoją kopie gdzieś zgubiłem. Co do wspomnianego promo, to to nie jest promo. Wiele osób sądzi, że to jest promo, ale jest to wersja do której pierwotnie Chris nagrywał wokale.[b] A ponieważ to co reprezentował Chris nam się wogóle nie spodobało, postanowiliśmy się rozstać. Dużo się kłóciliśmy, chcieliśmy, aby zmienił sposób śpiewania, ale niestety nie doszliśmy do porozumienia. W świetle wcześniejszych nieporozumień po prostu się rozstaliśmy.[/b] W tym czasie miał już na boku Six Feet Under i w sumie sam przyznał, że myślał o odejściu. Kiedy dołączył do nas Fisher zmieniliśmy tytuły i teksty. Niektórzy chcieli usłyszeć wersję z Chrisem i dzięki niemu kilka kopii poszło w świat.
***************8
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
bez kanibali scena bylaby ubozsza - to zespol legenda w tej chwili, zywy pomnik death metalu - jebani konserwatysci ktorym nigdy do glowy nie przyszly zadne zmiany stylistyki, wrzucanie sampli, klawiszy, czystych wokali, czy tez kobiet do muzyki - cannibal corpse to ociekajacy krwia, cuchnacy zgnilizna i swiezo rozkopanym grobem death metal - i za to ich uwielbiam
...
- Gore_Obsessed
Właśnie słucham "The Bleeding" (od rana leci) i stwierdzam, że to prawdziwa potęga. Na pewno jedna z najlepszych płyt wydanych w połowie lat 90-tych. Jak dla mnie drugie miejsce w dyskografii zaraz za "Butchered At Birth". Naprawdę nie wiem Maria(n) co Ci w tym albumie nie pasuje.
Jeśli już mam oceniać płyty z Barnesem, to:
1. "Butchered At Birth" - 9/10
2. "The Bleeding" - 9/10
3. "Tomb Of The Mutilated" - 8/10
4. "Eaten Back To Life" - 8/10
2. "The Bleeding" - 9/10
4. "Eaten Back To Life" - 8/10
- Kingu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Maniek z bagien[/i]
2. "The Bleeding" - 9/10
4. "Eaten Back To Life" - 8/10 [/quote]
A u mnie tak:
1. "The Bleeding"
2. "Tomb Of The Mutilated"
3. "Eaten Back To Life"
4. "Butchered At Birth"
2. "The Bleeding" - 9/10
4. "Eaten Back To Life" - 8/10 [/quote]
A u mnie tak:
1. "The Bleeding"
2. "Tomb Of The Mutilated"
3. "Eaten Back To Life"
4. "Butchered At Birth"
- Gore_Obsessed
Odpukać w niemalowane. ;)Wysłane przez Maria Konopnicka
Moze kiedys reaktywuja sie w oryginalnym skladzie i nagraja wszystkie plyty jeszcze raz z wokalami Krzysia :)
Jeśli chodzi o płyty z Corpsegrinderem:
1. "Vile" - 8,5/10
2. "Bloodthirst" - 8/10
3. "Gallery Of Suicide" - 8/10
4. "Gore Obsessed" - 7,5/10
-
- zaczyna szaleć
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- Mol
Cannibal Corpse - 3 nowe numery
http://www.metalblade.com/ecard/CCEcard3.html
E-card z trzema walkami z "Kill". Dla mnie ok, poziom utrzymany, a tego wlasnie od nich oczekuje. Produkcja Rutana daje rade, ja to kupuje.
A teraz czekam na wynurzenia.
Edit : zapomnialem dodac, ze tak jak na "The Bleeding" zajebiscie slychac bas! Mniam.
E-card z trzema walkami z "Kill". Dla mnie ok, poziom utrzymany, a tego wlasnie od nich oczekuje. Produkcja Rutana daje rade, ja to kupuje.
A teraz czekam na wynurzenia.

Edit : zapomnialem dodac, ze tak jak na "The Bleeding" zajebiscie slychac bas! Mniam.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dzwiekowo (brzmieniowo) jakość tych nagrań na stronie jest płytka i strasznie chujowa, dlatego zwykle wstrzymuje się z sądami i opiniami, ale mimo tego materiał mi już zrobił zajebistego smaka! Kompozycje, riffy, pomysły - dla mnie zapowiada się kolejna zajebista płyta. Czekam na CD, bo przy normalnym brzmieniu ten materiał powinien porządnie zmasakrować!