PISSGRAVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: PISSGRAVE
ten zespol nie nagral gorszej plyty 

-
- mistrz forumowej ceremonii
Po pierwszych 2 odsłuchach mimo przystępności podoba mi się znacznie bardziej od poprzedniej. Jest git.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ta nowa płyta podoba mi się bardziej niż poprzednia. Muzycznie mi pasuje. Jednakże najbardziej wkurzającą rzeczą na niej są wokale. Jak kolega olgims, napisał, Kaczor Donald na wokalu, to dla mnie trochę za wiele. Jeszcze walczę, jeszcze jest nadzieja, ale nie wiem czy dowiozę.
Tytułowy song naprawdę gniecie.

all the monsters will break your heart
- nagrobek
przecież tam od początku był taki cedzony przez zęby, „kaczy” wokal, gdzie wady
- nagrobek
Schnell nadaje z kibla i mowi jak jest
- Ascetic
Zagalopowałeś się. Bo jak pisze na forume, swoją drogą - recenzent:

Dlatego też i ponieważ odradzam poznawanie opinii innych, odradzam też słuchanie, bo można wyrobić sobie swoją.

Dlatego też i ponieważ odradzam poznawanie opinii innych, odradzam też słuchanie, bo można wyrobić sobie swoją.
Poro
- nagrobek
jedno nie wyklucza drugiego 

- Ascetic
- nicram
Masz rację. Dawno nie słuchałem jedynki i kompletnie inaczej zapamiętałem wokale, ale nie odbiegają one od tego co jest dzisiaj, choć może na nowej bardziej rzucają się w uszy. Tak czy siak, zgadzam się z opinią, że "Malignant Worthlessness" jest najbardziej przystępnym i "przebojowym" materiałem tej załogi. A wokale ostatecznie przełknąłem. Bardzo dobra płyta.
- nicram
Doszło do mnie ostatnio czemu nowy wypust Pissgrave tak bardzo mi się podoba muzycznie. Otóż całymi garściami czerpie z Morbid Angel okresu Gateways to Annihilation i Heretic. Zwłaszcza w tym zrytmizowanych, melodyjnych fragmentach. Choć oczywiście w tych bardziej chaotycznych słyszę także odniesienia do wcześniejszych płyt Treya i spółki. Czy dobrze mi się wydaję czy przedwiośnie uderzyło mi do głowy? 

- knaar
- rasowy masterfulowicz
Jeśli ktoś przeoczył, to wyszły repressy dwóch pierwszych płyt na CD. Nawet w pl można nabyć.