ANHEDONIST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
ANHEDONIST
ANHEDONIST - NETHERWARDS
Jeden z murowanych kandydatów do płyty roku.
Fani Dsiembowelment, Incantation czy Winter wypatrujcie. Choć kapela pochodzi z US to oferują dość australijskie podejście do grania death/doom metalu. Organiczne, potężne brzmienie, duszny, zimny klimat, rozbudowane kompozycje, motywy zgrabnie wypływające jeden z drugiego... 4 kawałki, 40 minut... mam wrażenie, że ten krążek za parę lat będzie klasykiem w swoim gatunku
mała próbka poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=VNW-EvRQd1A
Jeden z murowanych kandydatów do płyty roku.
Fani Dsiembowelment, Incantation czy Winter wypatrujcie. Choć kapela pochodzi z US to oferują dość australijskie podejście do grania death/doom metalu. Organiczne, potężne brzmienie, duszny, zimny klimat, rozbudowane kompozycje, motywy zgrabnie wypływające jeden z drugiego... 4 kawałki, 40 minut... mam wrażenie, że ten krążek za parę lat będzie klasykiem w swoim gatunku
mała próbka poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=VNW-EvRQd1A
- Grindead
- postuje jak opętany!
Re: ANHEDONIST
Prawie od miesiaca paluje sie "Netherwards", piekny klimat, grob i ta charakterystyczna melodyka, plyta z gatunku "z kazdym przesluchaniem rosnie w uszach".
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Adrian696
- zahartowany metalizator
dzis obadam, bo jakos nie znam nazwy
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Grindead
- postuje jak opętany!
To jest w miare nowa ekipa, wczesniej mieli jedynie kasetowa demowka, ale teraz debiut w Dark Descent i to jest naprawde bardzo mocna rzecz, doom/death z mocarnym wokalem i swietnymi smuciarskimi melodiami.
Ludziska z Cruciamentum / Grave Miasma po powrocie USA gdzie grali razem z Anhedonist, wypowiadaja sie o ich koncertach i o samej kapeli w samych superlatywach.
Ludziska z Cruciamentum / Grave Miasma po powrocie USA gdzie grali razem z Anhedonist, wypowiadaja sie o ich koncertach i o samej kapeli w samych superlatywach.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
Masne!Harlequin pisze:http://www.youtube.com/watch?v=VNW-EvRQd1A
- Harlequin
Na ten moment dla mnie to tegoroczny No.1 jeśli chodzi o wydawnictwa metalowe. Z każdym odsłuchem ta głębia brzmienia coraz bardziej wciąga.
-
- rozkręca się
Relapse właśnie wypuścili epusie INVERLOCH - w składzie dwa sztywne członki wspomnianego wyżej Disembowelment, jak w morde strzelił
- Glene
- weteran forumowych bitew
Zapoznanie sie z Inverloch juz dlugo odkladam, jestem ciekawy bo recenzje dobre zbiera.
-
- rasowy masterfulowicz
- night_goat
- zaczyna szaleć
zajebiście to brzmi, chyba czas na małe zakupy u Barta :)
a ten Inverloch będzie ktoś sprowadzał może?
a ten Inverloch będzie ktoś sprowadzał może?
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo smoliste, niezwykle wciągajace. Trzeba znowu nadszarpnąć budżetu...
- metalized
Fajne toto . Ostatnio coś sporo takich kloców smolistych przewala misie przez głośniki. Aaaaaaaaa wolta gustu :D dzie moje Revengeeeeee .
P.J.E.C.
- Harlequin
Im dłużej słucham tym lepsza !!! Walec-smalec leje się z głośników aż miło, jak takie granie zazwyczaj do mnie nie przemawia, tak ten krążek mnie rozpierdala :)
Dobra, poza kilkoma nazwami miałem nie kupować żadnych nowości, ale Olo mnie namówił swoja recenzją. Po prostu jak przeczytałem o połączeniu klasycznego doom/death mielenia i melodyki starej Katatoni to kliknąłem kup teraz bez słuchania jakichkolwiek sampli. Instynkt podpowiada mi, że to nie może nie być zajebiste.
- Adrian696
i jest bardzo dobrze
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- lucass
ja tez za rekomendacja Ola sprawdziłem i to jest naprawde mocne napierdalanie. W chuj duszne granie, i smutne na mase. Mimo smolistego soundu dzieki tym melodyjnym patentom płyta staje sie taka..hmm. monumentalna. Od kilku dni bez przerwy praktycznie.DCI Hunt pisze: Olo mnie namówił swoja recenzją. .......doom/death mielenia ...... Instynkt podpowiada mi, że to nie może nie być zajebiste.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Podoba mi sie
No i jest zajebiste, więc zaskoczenia nie ma :) Dopiero pierwszy odsłuch, ale już wiem, że będę do tego wracał i to stosunkowo często.DCI Hunt pisze:Dobra, poza kilkoma nazwami miałem nie kupować żadnych nowości, ale Olo mnie namówił swoja recenzją. Po prostu jak przeczytałem o połączeniu klasycznego doom/death mielenia i melodyki starej Katatoni to kliknąłem kup teraz bez słuchania jakichkolwiek sampli. Instynkt podpowiada mi, że to nie może nie być zajebiste.
- moonfire
Obadałem wczoraj próbki na jewtubie i zamówiłem sobie u Hellthrashera plytkę. Winter może aż tak bardzo nie słychać. Piewszy wałek zawiera sporo szybkich, deathmetalowych patentów pokrzyżowanych z doomem, potem słuchałem już na wyrywki, fragmentarycznie i było bardziej doomowo. Słyszę nieco Evoken i tego typu klimatów.