THULCANDRA (oryginalnie D / mentalnie Swe)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

THULCANDRA (oryginalnie D / mentalnie Swe)

09-07-2010, 22:57

Mili Państwo!

Rzut okiem na okładkę i już chyba każdy kuma o co chodzi, prawda?

Dodam, że chłopaki grają cover "The Somberlain" i w zasadzie w temacie o Dissection powinienem wrzucić newsa.
Ale co tam, niech niemiaszki mają...

Jeśli mało to proszę link do myspace:

http://www.myspace.com/thulcandrametal

Obrazek
Ostatnio zmieniony 09-07-2010, 23:11 przez Duvelor, łącznie zmieniany 1 raz.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: THULCANDRA (Swe)

09-07-2010, 23:00

To niemiaszki czy Swe :D?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

09-07-2010, 23:06

Niemiaszki oczywiście, ale w temacie aż się prosiło by dodać te trzy literki ;) Ale brawo za czujność :D
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
DCI Hunt

09-07-2010, 23:11

Jakiś czas temu wyczaiłem to na myspace i miałem się zapoznać z całością, ale wyleciało mi z głowy. Dzięki za przypomnienie ;)
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

Re: THULCANDRA (oryginalnie D / mentalnie Swe)

09-07-2010, 23:23

Nie ma sprawy. Kurwa, ci kolesie nawet struktury numerów i aranżacje upodobnili do kapeli Jona. Brzmienie, wokal, gary, wiosła... wszystko jak na "Storm of the Light's Bane". I w sumie sam nie wiem czy ich lubię ;) Coraz bardziej mi się ten klon podoba!!! :D
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
DCI Hunt

09-07-2010, 23:51

Wishman pisze:Nie ma sprawy. Kurwa, ci kolesie nawet struktury numerów i aranżacje upodobnili do kapeli Jona. Brzmienie, wokal, gary, wiosła... wszystko jak na "Storm of the Light's Bane". I w sumie sam nie wiem czy ich lubię ;) Coraz bardziej mi się ten klon podoba!!! :D

Ja mam do klonów stosunek ambiwalentny. Z jednej strony czasem są bardzo fajne, ale z drugiej w moich oczach wartość takiego tworu jest często minimalna.

BTW, obadaj ostatnią INTESTINE BAALISM - Japońce grali sobie fajny, szwedzki death metal na dwóch pierwszych płytach, ale na ostatniej nie mogąc się zdecydować czy grać oldskulowy death metal czy melodyjny black/death nagrali po kilka numerów w obu stylach i zrobili przekładańca. Warto posłuchać jako ciekawostkę, bo gdyby mi ktoś powiedział, że ta melodyjna część "Ultimate Instinct" to jakiś niewydany materiał Sacramentum wydany po debiucie to uwierzyłbym bez wahania ;)

Posłuchaj i powiedz co sądzisz ;)
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

09-07-2010, 23:56

Na 666% sprawdzę co zapieprzają skosnookie bandyty! ;) A co do Thulcandra... into a'la Dissection, kolejność kawałków na płycie takoż, outro na pianinku a'la Dissection. Jakby do nas "puszczali oczko". Ale z przesłuchania na kolejne, coraz bardziej podchodzi mi ich granie. Nawet zdjełałem pytania dla tych typów, do kolejnego Hellgate :D
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

14-07-2010, 22:56

Po wysłuchaniu czterech walków z myspace, całkiem, całkiem szczególnie w szybszych partiach. Może być ciekawą alternatywą dla zmęczonych nowym Watain.
Lefthandpathyoga
DCI Hunt

14-07-2010, 23:14

Zapoznałem się z całością - fajna płyta, choć szczerze mówiąc, wolę zespoły 'mocno inspirowane' lub 'grające pod' (Dawn, Sacramentum) niż takie oczywiste klony. Oczywiście o magii, którą emanują płyty Dissection, szwaby mogą jedynie pomarzyć, ale nieźle im to wyszło.
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

18-07-2010, 21:30

Kopia nie kopia ale okładka elegancka :D
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

20-07-2010, 22:12

Conflagrator pisze:Zapoznałem się z całością - fajna płyta, choć szczerze mówiąc, wolę zespoły 'mocno inspirowane' lub 'grające pod' (Dawn, Sacramentum) niż takie oczywiste klony. Oczywiście o magii, którą emanują płyty Dissection, szwaby mogą jedynie pomarzyć, ale nieźle im to wyszło.
W 666% zgadzam się z Tobą. Wielki "pitol", a nie Dissection, jednak... no znowu się łapie na tym, że podobają mi się generowane przez nich dźwięki. Lubię Sacramentum, Naglfar, Dawn, Vinterland, Unanimated i kilka innych, ale tylko te Niemce zbliżyły się do "Storm of the...". Wiem, że inni ze Szwecji się jeno inspirowali kapelą Jona, a Thulcandra "jedzie" po ich twórczości... trudno, ja słucham ich płyty i jest ok. Oczywiście na 10 punktów dałbym około 6.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

27-10-2010, 13:13

udany klon, jak sie nie przelansują i pomysla,to nastepna plyta moze byc dobra.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

01-11-2010, 13:26

Conflagrator pisze:BTW, obadaj ostatnią INTESTINE BAALISM - Japońce grali sobie fajny, szwedzki death metal na dwóch pierwszych płytach, ale na ostatniej nie mogąc się zdecydować czy grać oldskulowy death metal czy melodyjny black/death nagrali po kilka numerów w obu stylach i zrobili przekładańca. Warto posłuchać jako ciekawostkę, bo gdyby mi ktoś powiedział, że ta melodyjna część "Ultimate Instinct" to jakiś niewydany materiał Sacramentum wydany po debiucie to uwierzyłbym bez wahania. ;)
Posłuchaj i powiedz co sądzisz. ;)
Jak dotąd przesłuchałem jedynie dwa pierwsze albumy. Jestem zaskoczony ich muzyką. To znaczy, zaskoczony to może zbyt mocno powiedziane. Po prostu nie spodziewałem się, że kolesie z Japonii tak poczują klimat szwedzkiego grania. Jest wczesny DISSECTION, jest EDGE OF SANITY, jest wspomniany SACRAMENTUM. Naprawdę niezła grupa. Muszę jeszcze posłuchać ostatniego krążka.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

30-09-2011, 09:28

Atak klonów!!! Imperium kontratakuje!!!

Klonowania ciąg dalszy. Początek, brzmienie, wokale... coraz bardziej podobne się to robi do DISSECTION. Pamiętajmy, że i tak już było bardzo szwedzkie. Oj, nieładnie...

Obrazek
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

11-07-2012, 12:03

Bardzo dobrze robi mi ta nowa Thulcandra.
nie ma to tamto
ODPOWIEDZ