FRONT BEAST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

FRONT BEAST

14-06-2012, 20:12

Jakkolwiek by to zabrzmiało FRONT BEAST gra black/heavy metal w stylu BURZUM, kapela na wskróś kultowa, jeden z tysiąca projektów jednego z najbardziej aktywnych i płodnych ludzi w całym podziemiu - Avengera. Zrobiłem sobie małą przerwę od tego zespołu, jednak jak ostatnio "Collection of Damned Souls" wpadł do mojego odtwarzacza, to się kisi, kisi i nie może kurwa wyjść! Znaju, lublu? Dyskografia jest dość bogata, na początek polecam pełny album "Black Spells of the Damned", świetny, półgodzinny mini "Wicked Wings of Wartjalka" (tutaj genialny kower Belketre swoją drogą), a także wspomniany album kompilacyjny, na którym zebrane są materiały z kilku różnych epek i splitów, do tego całkiem fachowo wydane, pojawia się na allegro, brać bez zastanowienia.
DCI Hunt

Re: FRONT BEAST

14-06-2012, 20:35

Mam "Black Spells Of The Damned" i bardzo lubię (całe 1,5 zł dałem). Kompilacje i w/w mCD też chętnie nabędę. Z tym braniem bez zastanowienia to bym uważał, bo to jest muzyka dla fanów rzeczy wydawanych przez Barbarian Wrath/Nazgul's Eyrie. Zbyt wielu takich raczej tu nie ma, ale jak ktos lubi Countess, starsze Barathrum to mu Front Beast na pewno przypasi. Mam jeszcze płytę Szarlem, w którym Avenger próbuje grać polski BM z lat 90-tych.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-06-2012, 20:46

DCI Hunt pisze:Mam jeszcze płytę Szarlem, w którym Avenger próbuje grać polski BM z lat 90-tych.
o, i jak mu to wychodzi? bo nie znam tego w ogóle.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

14-06-2012, 20:52

Całkiem nieźle mu to wyszło, niewiele jest kapel które uchwyciły podobny klimat, a te parę które przychodzi mi do głowy jest właśnie z Niemiec.
ODPOWIEDZ