FRONT BEAST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
FRONT BEAST
Jakkolwiek by to zabrzmiało FRONT BEAST gra black/heavy metal w stylu BURZUM, kapela na wskróś kultowa, jeden z tysiąca projektów jednego z najbardziej aktywnych i płodnych ludzi w całym podziemiu - Avengera. Zrobiłem sobie małą przerwę od tego zespołu, jednak jak ostatnio "Collection of Damned Souls" wpadł do mojego odtwarzacza, to się kisi, kisi i nie może kurwa wyjść! Znaju, lublu? Dyskografia jest dość bogata, na początek polecam pełny album "Black Spells of the Damned", świetny, półgodzinny mini "Wicked Wings of Wartjalka" (tutaj genialny kower Belketre swoją drogą), a także wspomniany album kompilacyjny, na którym zebrane są materiały z kilku różnych epek i splitów, do tego całkiem fachowo wydane, pojawia się na allegro, brać bez zastanowienia.
Re: FRONT BEAST
Mam "Black Spells Of The Damned" i bardzo lubię (całe 1,5 zł dałem). Kompilacje i w/w mCD też chętnie nabędę. Z tym braniem bez zastanowienia to bym uważał, bo to jest muzyka dla fanów rzeczy wydawanych przez Barbarian Wrath/Nazgul's Eyrie. Zbyt wielu takich raczej tu nie ma, ale jak ktos lubi Countess, starsze Barathrum to mu Front Beast na pewno przypasi. Mam jeszcze płytę Szarlem, w którym Avenger próbuje grać polski BM z lat 90-tych.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o, i jak mu to wychodzi? bo nie znam tego w ogóle.DCI Hunt pisze:Mam jeszcze płytę Szarlem, w którym Avenger próbuje grać polski BM z lat 90-tych.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Całkiem nieźle mu to wyszło, niewiele jest kapel które uchwyciły podobny klimat, a te parę które przychodzi mi do głowy jest właśnie z Niemiec.