Pochodzą ze Stanów, istnieją od pierwszej połowy lat 90-tych. Na koncie mają trzy albumy. Debiut nie powodował wielkich wzruszeń, ale wydany pod koniec zeszłej dekady "Completely Dehumanized" pozamiatał konkretnie. Ostatni "Blasterpiece Theatre" poprawił i słaniam się na nogach.
Trudno mi określić co oni takiego właściwie grają (zwłaszcza od drugiej płyty, kiedy ewidentnie odnaleźli własny styl), najlepiej sprawdzić samemu:
[url]http://www.myspace.com/decemberwolves[/url]
Moim zdaniem panowie są dość oryginalni. Nasuwają się co prawda skojarzenia z debiutem MYRKSKOG, ale DECEMBER WOLVES są lepsi (no i byli pierwsi).
DECEMBER WOLVES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
DECEMBER WOLVES
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
- Gore_Obsessed
Sprawdź My Space (link, który dałem). Tam jest utwór tytułowy. A "Completely..." rzeczywiście miało dobrą prasę. W wielu podsumowaniach '98 roku na czołowych miejscach, ale potem jakoś przepadli mimo wszystko.Wysłane przez Mol
Swego czasu naczytalem sie sporo dobrego o "Completely Dehumanized" ale jakos nigdy nie dotarlem do tej plytki, skoro porownanie do jedynki Myrkskog to musi to byc dobry stuff bo "Deathmachine" rozpierdala!!!
- Set
- postuje jak opętany!
ten pierwszy numer nawet spoko, drugiego mi nie odtwarza. kurwa, byl moze w stanach jeszcze jeden zespol o tej nazwie lub z "december" cos tam? kumpel mial gdzies nagrywana kasete, tyle, ze z bardziej black metalowym stuffem, i dalbym sobie leb uciac, ze to byl December Wolves. albo mi sie cos pojebalo:-)
NECRO SKINS SOCIETY
- Gore_Obsessed
Coś się zrypało. Mi też nie działa.Wysłane przez Set
drugiego mi nie odtwarza.
Niekoniecznie. Zapewne chodzi o ich debiut, który znacznie się różnił od dwóch późniejszych albumów. Według mnie był zdecydowanie mniej ciekawy.Wysłane przez Set
byl moze w stanach jeszcze jeden zespol o tej nazwie lub z "december" cos tam? kumpel mial gdzies nagrywana kasete, tyle, ze z bardziej black metalowym stuffem, i dalbym sobie leb uciac, ze to byl December Wolves. albo mi sie cos pojebalo:-)
- Gore_Obsessed
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: DECEMBER WOLVES
Kilka dni temu włączyłem sobie "Blasterpiece Theatre" i całkiem ciekawie to brzmi. Wprawdzie znam lepsze płyty w tych klimatach, a niektóre rozwiązania brzmią dziś trochę kiczowato, ale całkiem sensowne to było. Debiut też kiedyś słyszałem, ale były to chyba jakies popłuczyny po starej Norwegii.
btw, metal archives twierdzi, że gitarzysta December Wolves to obecnie podpora Trap Them, o którym tu pisano dość sporo...
btw, metal archives twierdzi, że gitarzysta December Wolves to obecnie podpora Trap Them, o którym tu pisano dość sporo...
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mam dwójkę i trójkę na półce i z tego co pamiętam, to dwójka całkiem elegancka była. Aż zaraz sobie włączę.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no pisałem o tym przy okazji Trap Them...
- Gore_Obsessed
"Completely dehumanized" na Allegro leży za grosze i mimo to nie znajduje nabywców. Słuchać, podziwiać, kupować:
tytułowy liść na dzień dobry
"We are everywhere"
"The Gard Division"
"My bible"
"To Kill Without Emotion"
Tyle znalazłem. Nikt tak nie gra(ł), a jeśli się mylę to poproszę o nazwy/tytuły.
tytułowy liść na dzień dobry
"We are everywhere"
"The Gard Division"
"My bible"
"To Kill Without Emotion"
Tyle znalazłem. Nikt tak nie gra(ł), a jeśli się mylę to poproszę o nazwy/tytuły.