GOREAPHOBIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: GOREAPHOBIA
Taki nijaki ten numer...
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo dobry album. Old school, ale bez konkretnego zrzynania, sporo melodii, a nawet trochę black metalu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
I jak tam ten nowy CD? Słuchał ktoś jeszcze poza Pacjentem? Bo zastanawiam się czy brać, a nie chce mi się ściągać i sprawdzać.
A "jedynka" mi się podoba. Solidne grzańsko.
A "jedynka" mi się podoba. Solidne grzańsko.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- ultravox
- zahartowany metalizator
Póki co zdążyłem raz przesłuchać i mam mieszane uczucia. Nie jest zła, ale w porównaniu do debiutu dość niespójna (choć można też użyć słowa "zróżnicowana"). Są i kawałki death metalowe i black metalowe, są utwory mocno zainfekowane heavy metalem, a nawet przytupy w stylu Discharge. Brzmi to tak, jakby każdy utwór komponowała inna osoba - trochę jak na ostatnich płytach Darkthrone (styl jest oczywiście inny), tyle że u tych ostatnich zazębia się to w jakąś całość, tutaj zaś mam wrażenie jakby był to jakiś składak. Generalnie jest nieźle, ale na ten moment wydaje mi się, że nieco gorzej niż na jedynce.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
ta dwójka to bieda. nie warta zachodu płyta na której udowadniają sobie że Motorhead pasuje do death metalu. lepiej zainwestować w jakiś heavy z ósmej dekady ostatniego stulecia.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
dzisiaj sobie przesłuchałem dokładnie ten materiał i mogę go określić jako krzyżówkę Carcass z Aura Noir i nowym obliczem Entombed. niewymagający metalowy krążek bez ciężaru i dużego ładunku agresji, za to różnorodny jak już ktoś wcześniej pisał.
Jak ktoś szukał "Mortal Repulsion" to w ostatnich dniach kilka sztuk się odnalazło u deathmetalowego zaopatrzeniowca połowy forum ;)
http://allegro.pl/goreaphobia-usa-morta ... 37089.html
Póki co nie słyszałem debiutu ani dwójki, ale odnośnie tego pierwszego mam spore oczekiwania.
http://allegro.pl/goreaphobia-usa-morta ... 37089.html
Póki co nie słyszałem debiutu ani dwójki, ale odnośnie tego pierwszego mam spore oczekiwania.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Debiut jest zajebisty, choć trochę inny niż ich wcześniejsze nagrania. Dwójce muszę poświęcić trochę więcej czasu, bo w natłoku nowych płyt potraktowałem ją trochę po macoszemu.
Przesłuchałem sobie ten album, stwierdziłem, że całkiem ok. i kto wie czy bym jeszcze do niego wrócił gdyby nie Drone, który z determinacją krzyżowca nawracającego innowierców zachwalał mi ten krążek, nawet wymieniając go obok ostatniego Krisiun jako kandydata na death metalowy album roku 2011. Słucham sobie właśnie i choć daleki jestem od takiego entuzjazmu to uczciwie muszę przyznać, że płyta jest lepsza niż mi się zdawało i zyskuje z każdym przesłuchaniem. Nawet nie wiem czy to wciąż death metal - tu jest wszystko: death, black, thrash, heavy - połączone z wyjątkowym smakiem i we właściwych proporcjach, zagrane z luzem i polotem, płynie naturalnie i lekko. Podoba mi się też brzmienie tej płyty. Album roku na pewno nie, nawet nie pierwsza dziesiątka, ale cholernie się ciszę, że dałem temu albumowi jeszcze jedną szansę, do czego i Was namawiam. Właśnie się skończył ... i znów naciskam PLAY.
Wczoraj pierwszy raz przesłuchałem zarówno pierwszą jak i drugą płytę. Niezbyt uważnie i na chujowym sprzęcie, ale jednak. Oceniać za wcześnie, ale usłyszałem coś zupełnie innego niż oczekiwałem i było to zaskoczenie pozytywne. Spodziewałem się czegoś nowocześniejszego, a obie te płyty to jest totalny oldskul, nawet większy niż stare nagrania i w dodatku pozornie niezbyt efektowny. Coś czuję, że to są płyty na wiele miłych posiedzeń...
Nic bardziej błędnego - płyta jest bardziej wymagająca niż może się na pozór wydawać. Dopiero po kilku przesłuchaniach zaczyna się odczuwać jej urok a nawet pewną oryginalność.Wolfkhan pisze: niewymagający metalowy krążek bez ciężaru i dużego ładunku agresji pisał.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
czy ktos sie orientuje czy material return to the shadowlands ukazal sie na cdr czy moze na winylu?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....