MIDVINTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
MIDVINTER
Znacie, lubicie czy mam się zbanować za założenie tego tematu?
Szwedzi wydali tylko jedną płytę, ale na tyle fajną, że można im chyba jeden wątły wątek poświęcić.
Jeśli ktoś stwierdzi, że to sofciarstwo i wieśniackie melodyjki, nie zaprzeczę, ale mimo wszystko coś w tej muzyce jest. W każdym utworze przynajmniej kilka kapitalnych fragmentów, choć jeden, dwa rewelacyjne riffy. Do tego zajebisty niczym wisienka na torcie "Dreamslave", którym to swego czasu niemiłosiernie pałowałem się ze składanki zamieszczonej w Vox Mortiis.
Ze swej strony mogę polecić fanom dokonań starego DISSECTION, SETHERIAL i powiedzmy środkowego MARDUK. Słychać też niekiedy echa greckiej sceny. Mam nadzieję, że tymi porównaniami nie odstraszyłem nikogo od tych Szwedów.
Sprawdźcie (zwłaszcza wspomniany "Dreamslave"), naprawdę warto: http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =129689887
Szwedzi wydali tylko jedną płytę, ale na tyle fajną, że można im chyba jeden wątły wątek poświęcić.
Jeśli ktoś stwierdzi, że to sofciarstwo i wieśniackie melodyjki, nie zaprzeczę, ale mimo wszystko coś w tej muzyce jest. W każdym utworze przynajmniej kilka kapitalnych fragmentów, choć jeden, dwa rewelacyjne riffy. Do tego zajebisty niczym wisienka na torcie "Dreamslave", którym to swego czasu niemiłosiernie pałowałem się ze składanki zamieszczonej w Vox Mortiis.
Ze swej strony mogę polecić fanom dokonań starego DISSECTION, SETHERIAL i powiedzmy środkowego MARDUK. Słychać też niekiedy echa greckiej sceny. Mam nadzieję, że tymi porównaniami nie odstraszyłem nikogo od tych Szwedów.
Sprawdźcie (zwłaszcza wspomniany "Dreamslave"), naprawdę warto: http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =129689887
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
MC czy CD? Bo w sumie CD łyknąłbym w takiej cenie...Wysłane przez Gore_Obsessed
Też miałem to na taśmie, ale się pozbyłem, bo szedłem wówczas w brutalniejsze klimaty. Potem o tym zapomniałem, a dziś znalazłem w komisie za 15 złotych, więc... czemu nie. ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Gore_Obsessed
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
- Wieczor
- zaczyna szaleć
- boroowa
- weteran forumowych bitew
- Gore_Obsessed
Re:
Dokładnie tak. 7/10 bym spokojnie dał. Muszę jednak zaznaczyć, że kilka momentów oceniam o wiele wyżej.Morbid Marcin pisze:solidna druga liga.
Ogólnie to klimaty biegunowo odległe od tego czego słucham na codzień, ale to jeden z nielicznych wyjątków.
Jeden z tych zapomnianych albumów, którego przypomnieć nie zaszkodzi.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- TORTURER
- w mackach Zła
Re: MIDVINTER
Mam ich demo,całkiem ok...płyty nie słyszałem,ale widzę,sądzac po wypowiedziach,warto sprawdzic.
Death Dwells in Love
- Scaarph
mi tam at the side... się podoba. do tej pory mam mc z morbid noizz, tylko kurwa nie mam na czym posłuchać. za płytką trzeba się rozejrzeć, dzięki za przypomnienie. aha, i duży plus za smaczne sample z "inferno" argento.
Tak sobie właśnie wyciągnąłem ten album z półki na chybił/trafił i sobie słucham, więc odkopię temat. Pamiętam, że kiedyś miałem "At the Sight of the Apocalypse Dragon" i w sumie dość często tego słuchałem. Potem kaseta poszła do pudła, a sam zespół do piachu, bo mózg zespołu chyba coś mocno narozrabiał i musiał się ukrywać (nie jestem pewien czy oni nie grali w jednej drużynie z niejakim Jonem N.). Jakiś czas temu Frostcald wydał reedycję w/w płyty z koszmarnym layoutem (za to można było kupić za grosze), a sam zespół niby się reaktywował, ale póki co nic z tego nie wynika. Nawet chciałem do nich napisać maila, ale z adresem też lipa... A sama muzyka? Cóż, nigdy nie była to ekstraklasa black metalu, a teraz brzmi to zdecydowanie bardziej pretensjonalnie i archaicznie niż w 1997, ale dziś już się tak nie gra i słucham tego z umiarkowaną przyjemnością. Pewnie więcej w tym sentymentu niż czegokolwiek innego i dzisiaj na nikim nie robi to wrażenia, ale chuj na to kładę.
- Scaarph
jakiś czas temu dołożyłem sobie tę reedkę z frostscald do któregoś zamówienia, layout faktycznie fatalny, ale chciałem mieć ten album na półce. spory mam sentyment do niego i chyba nawet zaraz sobie włączę, bo w gruncie rzeczy wciąż podoba mi się to granie mimo, że faktycznie czas nie najlepiej się z at the side obchodzi.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie to raczej 3 liga pseudo BM
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-