Dziwie się, że nie ma jeszcze tematu o tej doskonałej kapeli. Algaion to grupa pochodząca ze Szwecji i działająca do dzisiaj od 93 roku. Ludzie, którzy tworzą/tworzyli ten zespół mają/mieli doświadczenia z wielu innych projektów (nie ograniczających się tylko do metalu np. Arditi). Grają BM, a że pochodzenie zobowiązuje, dużo w tym black metlau szwedzkiej melodii, niemniej jednak słucha się tego wyśmienicie. Nie słyszałem co prawda ostatniej epki i drugiego pełnego albumy, ale to nie przeszkadza stwierdzić, że na tle wielu bezpłciowych szwedzkich kapel, grających (mdło) na pograniczu melodyjnego bm/dm, Algaion prezentuje się całkiem okazale.
http://www.myspace.com/algaion
Jeżeli zainteresowały was próbki z ms, zachęcam do rozejrzenia się za innym materiałem (zwracam szczególnie uwage na epke Vox Clamentis)
ALGAION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- TORTURER
- w mackach Zła
Słyszałem ich jakis jeden album dawno temu i kurwa pamietam,że każdy utwór był praktycznie identyczny,dosłownie oparty o ten sam schemat..nie wiem,jak pisze tylko jedna płyte słyszałem i na tej podstawie uznałem to za kiszke straszliwą,...postaram się skombinować cos jeszcze co nagrali...
Death Dwells in Love