HABSYLL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: HABSYLL
"MMVII" rewelacyjny; modlę się, żeby te moje 5 złotych omnio potraktowało poważnie. Wtedy pewnie też więcej napiszę. W tej chwili skłaniam się ku temu, że to co najmniej świetny album i bardzo dobrze zapowiadająca się kapela.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Drone mi o tym przypomniał wczoraj, bo miałem już wcześniej po to sięgnąć, skoro nazwa EAGLE TWIN się pojawiła. Muszę przyznać, że tego EAGLE TWIN tutaj niewiele, chociaż faktycznie perkusyjnie, może i jakieś lekkie podobieństwo da się wyczuć.
Tak czy inakszej - piękne dźwięki. "MMVIII" to taka smoliście czarna dziura, z której co rusz wypełzają plugawe riffy, sprzężenia i różnego rodzaju skrzeki.
To porównanie do EHNAHRE też nie jest bezzasadne, jeśli chodzi o strukturę tych dwóch utworów, coś może być na rzeczy.
Tak mi się jeszcze nasunęło, że HABSYLL to mógłby być taki zły brat bliźniak AETHENOR, no ale to już takie luźne skojarzenie;)
Tak czy inakszej - piękne dźwięki. "MMVIII" to taka smoliście czarna dziura, z której co rusz wypełzają plugawe riffy, sprzężenia i różnego rodzaju skrzeki.
To porównanie do EHNAHRE też nie jest bezzasadne, jeśli chodzi o strukturę tych dwóch utworów, coś może być na rzeczy.
Tak mi się jeszcze nasunęło, że HABSYLL to mógłby być taki zły brat bliźniak AETHENOR, no ale to już takie luźne skojarzenie;)
Coś tam było! Człowiek!
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re:
To dobrze, że niewiele, bo EAGLE TWIN chociaż na koncercie wypadli znakomicie, to z płyty wynudzili niemalże do uśpienia.Skaut pisze:Muszę przyznać, że tego EAGLE TWIN tutaj niewiele
Sprawdzę ten HABSYLL.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
skoro EAGLE TWIN Cię wynudził to HABSYLL raczej w śpiączkę Cię wprowadzi.longinus696 pisze:To dobrze, że niewiele, bo EAGLE TWIN chociaż na koncercie wypadli znakomicie, to z płyty wynudzili niemalże do uśpienia.Skaut pisze:Muszę przyznać, że tego EAGLE TWIN tutaj niewiele
Sprawdzę ten HABSYLL.
Dziwi mnie trochę Twoja opinia o EAGLE TWIN. Mogę zrozumieć, że NEUROSIS czy SUNN O))) jest tylko jedno, niemniej jednak "The Unkindness of Crows" bardzo ładnie łączy obie stylistyki i dodaje sporo swojego, wystarczy wspomnieć "szamańską" perkusję właśnie. Poza tym, mam wrażenie, że niezbyt uważnie przesłuchałeś "The Unkindness of Crows", bo jak na gatunek, w którym EAGLE TWIN się porusza, dzieje się tam naprawdę sporo i "nuda" to chyba ostatnie słowo jakie by mi przyszło do głowy opisując ich muzykę.
Coś tam było! Człowiek!