AXIS POWERS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

AXIS POWERS

27-10-2009, 16:23

Tak sobie ostatnio słucham najnowszego wydawnictwa AP "Marching Towards Destruction" i postanowiłem założyć temat, żeby ta płyta nie przeszła nie zauważona. Zespół był kilkukrotnie wymieniany w innych topicach, ale oddzielnego tematu nie znalazłem (nawet mighty Google nie pomógł...).
Przechodząc do sedna - panowie z Axis Powers naparzają stary, dobry Death Metal w najlepszym oldschoolwym, szwedzkim stylu. Czuć tu i trochę starego Entombed i trochę Autopsy, a także Grave czy Necrophobic. Jeśli komuś podobają się tegoroczne albumy takich kapel jak Tribulation, Maim, General Surgery czy Bone Gnawer to gwarantuję, że "Marching Towards Destruction" go nie zawiedzie. Płyta jest bardzo dobra i mimo tego, że nie jest zbyt oryginalna, fanów szwedzkiego łojenia na pewno nie zanudzi po 5 przesłuchaniach.
Kończąc, tym którzy nie słyszeli - polecam, a także zachęcam do dyskusji, która jak znam życie zakończy się na 6 postach. :wink:

Może dodam jeszcze, że zespół pochodzi ze Szwecji (a jakże!), a ich najnowszy CD wydała singapurska Pulverised Records. W Polsce jak najbardziej do nabycia (np. Agonia).
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
DCI Hunt

Re: AXIS POWERS

27-10-2009, 17:05

Właściwie to prawie cały skład Axis Powers tworzą goście z bardzo lubianego przez mnie Suicidal Winds. Nowej płyty nie słyszałem, ale od dawna mam "Pure Slaughter" i bardzo lubię. Muzyka raczej nikogo nie zaskoczy, ale jak ktoś lubi taki death metal to raczej nie będzie rozczarowany. Dwójke kupię przy okazji.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

27-10-2009, 17:24

Conflagrator pisze:Właściwie to prawie cały skład Axis Powers tworzą goście z bardzo lubianego przez mnie Suicidal Winds.
Tak wiem, ale nazwa Suicidal Winds nie padła, bo to jednak trochę inne granie, choć równie dobre. :wink:
kregozmyk pisze:Ostatnio zakupiłem ich split 7"EP z ILL-NATURED "Fresh Human Flesh" za jedyne 16 złocisza w Pagan.
I jak? Bo przyznam, że tego splitu nie znam.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

28-10-2009, 15:35

kregozmyk pisze:Tutaj kupisz płytę cd "Born for war", na której oprócz tej EP-ki znajdują się inne materiały AXIS POWERS, które nie znalazły się na regularnych materiałach grupy, m.in. cover The Beatles :D

http://allegro.pl/show_item.php?item=796985738
Tak, wiem. Widziałem już tę aukcję wcześniej. Chyba niedługo sobie sprawię tę kompilację. Zwłaszcza ten cover "Yellow Submarine" mnie intryguje. :wink:
kregozmyk pisze: ILL-NATURED gra black/trash, w stylu jak na obrazku poniżej :wink:

Obrazek
:D
ODPOWIEDZ