REVERENCE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

REVERENCE

22-06-2009, 18:52

Jako, że mają wydać w tym roku "Inactive Theocracy", a tematu nie widziałem to jest okazja, aby napisać dwa, trzy słowa o tym tworze. Black Metal - Francja. Co grają? Mieszanka Spektr i Blut Aus Nord, tylko, że wolniej z dozą industrialu w tle. Poprzednią - "Chamber Of Divine Elaboration" - płytkę trochę katowałem, ale do końca mi nie weszła. Momenty są, potencjał jest, ale jednak jakoś to wszystko zbyt przestrzenne mi się wydawało. Może na nowej rozwiną skrzydła. Co sądzicie? Będą z nich jeszcze ludzie? Czekacie? Nie znacie? Twoja stara Reverence?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

Re: REVERENCE

22-06-2009, 19:48

Coś tam kiedyś posłuchałem przy okazji "Chamber Of Divine Elaboration", ale głowy nie urywało.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

Re: REVERENCE

24-06-2009, 19:02

oczywiście mam na CD "Chamber Of Divine Elaboration" i uważam ten krążek za kawał, bardzo dobrego, zidustrializowanego black metalu. mimo wszystko to IMO inne granie niż Spektr, który postawił na totalną schizę, podczas gdy Reverence buduje swoją siłę w oparciu o te same fundamenty co właśnie klasyczny industrial - trans, wolne tempa itp.
jestem bardzo ciekawy co zaprezentują na nowej płycie - w końcu trafili do dobrej wytwórni, więc jest szansa, że trochę rozwiną skrzydła.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Skaut

24-06-2009, 19:35

ryszard pisze:oczywiście mam na CD "Chamber Of Divine Elaboration" i uważam ten krążek za kawał, bardzo dobrego, zidustrializowanego black metalu. mimo wszystko to IMO inne granie niż Spektr, który postawił na totalną schizę, podczas gdy Reverence buduje swoją siłę w oparciu o te same fundamenty co właśnie klasyczny industrial - trans, wolne tempa itp.
jestem bardzo ciekawy co zaprezentują na nowej płycie - w końcu trafili do dobrej wytwórni, więc jest szansa, że trochę rozwiną skrzydła.
Z tym bardzo dobrym to troche przesadziłeś, ale płytka jak napisalem jest dość oryginalna, tylko momentami się dłuży. Spektr to był tag transowo-industrialny;) Nie wiem czemu, ale jak słucham jej teraz w zestawieniu z nowym 1349 (niby nic wspólnego te dwa krążki nie mają, ale jednak dostrzegam gdzieś punkt wspólny), to jakoś rzuca mi się w uszy czego na "Revelations Of The Black Flame" brakuje. "Chamber..." jest spójna i to jest jej główna zaleta.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

Re:

24-06-2009, 19:43

Skaut_Kwatermaster pisze:Z tym bardzo dobrym to troche przesadziłeś, ale płytka jak napisalem jest dość oryginalna, tylko momentami się dłuży. Spektr to był tag transowo-industrialny;) Nie wiem czemu, ale jak słucham jej teraz w zestawieniu z nowym 1349 (niby nic wspólnego te dwa krążki nie mają, ale jednak dostrzegam gdzieś punkt wspólny), to jakoś rzuca mi się w uszy czego na "Revelations Of The Black Flame" brakuje. "Chamber..." jest spójna i to jest jej główna zaleta.
Nie przesadziłem - tak ją oceniam. Nie wiem, może to magia CD. ;)
Początkowo też nie mogłem się do końca przekonać, ale jak już kupiłem oryginał, spędziłem cały wieczór z tą płytą to w końcu zaskoczyło. Całościowo robi bardzo dobre wrażenie, szczególnie pod względem klimatu - spójna, równa dawka metalu.
Jeśli chodzi o porównanie z 1349 - tak, na nowej płycie brakuje przede wszystkim METALU, ciężkich gitar, dobrych riffów etc. :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Skaut

25-06-2009, 10:57

ryszard pisze:1349 - tak, na nowej płycie brakuje przede wszystkim METALU, ciężkich gitar, dobrych riffów etc. :)
no wlaśnie całe szczęście, że tego brakuje, powiedziałbym nawet, że jest jego za dużo :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

15-09-2009, 16:19

http://www.myspace.com/reverenceimc

kawałek z nowej płyty
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

Re:

25-09-2009, 12:48

Skaut pisze:http://www.myspace.com/reverenceimc

kawałek z nowej płyty
bardzo dobry. rozwinięcie klimatu z poprzedniej płyty, jednak jakościowo jest IMO lepiej.
czekam na pełny album.
That's what she said !
ODPOWIEDZ