HALLOWS EVE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

30-05-2006, 20:05

"W życiu nie słyszałem o takiej kapeli"
"Twoja stara of terror"

;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2006, 20:16

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
1. Znacie tą kapelę?
2. Którą ich płytę cenicie najbardziej ?
3. Słyszał ktoś to co nagrali po reaktywacji!
[/quote]

1. znamy.
2. żadną. wszystkie przeciętne.
3. niestety słyszałem. nie mam słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał.

i pytanie extra - Maria, jak to jest, że znasz praktycznie pełne dyskografie tak przeciętnych zespołów, a klasyków największych w rodzaju Voivod, Coroner czy Mekong Delta w ogóle nie znasz, albo znasz po łebkach?
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-05-2006, 20:19

Dla mnie Hallows Eve to jedna z ciekawszych kapel thrashowych z lat 80-tych.
Rządzi oczywiście debiutancki "Tales Of Terror" ale pozostałe 2 również trzymają wysoki poziom. Niestety miałem okazje słyszeć "Evil Never Dies" i nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Przykro patrzeć jak jedna z lepszych kapel lat 80-tych robi taką muzyczną wioche.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

30-05-2006, 20:24

Nie mam pojęcia, poprostu tak się zdarzyło :) do niektórych rzeczy poprostu nie dotarłem , a nigdy nie miałem kolegów, którzy mogliby mi coś polecić (raczej żywili się tym co im pożyczyłem).
Nie zaliczyłbym jednak HE do przeciętniaków. [/quote]

no nie wiem... może się nie znam, ale jak miałbym zrobić thrashowy Top 100, to spokojnie znalazłbym te 100 lepszych płyt od najlepszego krążka HE...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

30-05-2006, 20:29

Slayer, Dark Angel, Death Angel, Testament, Metallica, Megadeth, Nasty Savage, Defiance, Possessed, Forbidden, Voivod, Infrnal Majesty, Xentrix, Onslaught, Artillery, Mekong Delta, Sodom, Kreator, Destruction... nie nie nie ;) nie ma bata, do 100 by nie mieli szans się załapać ;)
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

30-05-2006, 20:38

Czy to oni nagrali "Jolka, Jolka, pamiętasz"?
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-05-2006, 21:00

Nie, oni nagrali "I ty możesz zostać nabijaczem postów" :D

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Slayer, Dark Angel, Death Angel, Testament, Metallica, Megadeth, Nasty Savage, Defiance, Possessed, Forbidden, Voivod, Infrnal Majesty, Xentrix, Onslaught, Artillery, Mekong Delta, Sodom, Kreator, Destruction... nie nie nie ;) nie ma bata, do 100 by nie mieli szans się załapać ;) [/quote]

Ja bym jeszcze sporo dorzucił więc faktycznie na pierwszą 100 nie ma szans;]
PENIS METAL
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-05-2006, 09:19

dlaczego? nic nowego nie stworzył, specjalnie na nikogo nie wpłynął. ot, jedna z wielu kapelek bez specjalnego wyrazu. poprawna, ale nic ponad to.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-05-2006, 12:39

no Xentrix był o tyle oryginalny, że był z UK ;)
oczywiście żadnymi nowatorami nie byli, natomiast brzmieli jednak w sposób bardziej charakterystyczny ;)
Artillery... ok - punkt dla ciebie ;)
Testament - no jednak nie znam thrashowego gitarzysty, który by przed Skolnickiem wprowadzał do tej muzyki tak wiele nowych elementów.
Dark Angel - no tu to już nie rozumiem, bo to jednak jedni z tych, którzy tworzyli ten gatunek, a i następne ostro od nich czerpały ;)
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

31-05-2006, 14:16

1. Znacie tą kapelę?
[/quote]

:ziewanie: :-)))

1. znamy
2. żadną
3. nie słyszałem, ale skoro nawet Trotzky nie ma słów, żeby wyrazić to, jak bardzo chujowy to materiał, nie będę poszukiwał...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: HALLOWS EVE

08-08-2008, 11:16

Maria Konopnicka pisze:Znam tylko trzy płyty z lat 80-tych: Tales of Terror, Death & Insanity oraz Monument (które kiedyś dostałem na kasecie na urodziny ;)).
1. Znacie tą kapelę?
Gotowe szablony wypowiedzi - wystarczy zaznaczyć Ctrl+C, Ctrl+V:
"Spierdalaj Maria! Hallows Cośtam ? Kto by słuchał takiego starego gówna..." :)
Ogólnie nie najgorsze granie, chociaż spoza Top30 gatunku. Jeżeli jednak Top ma się obcykany to należy Hallows Eve sprawdzić, jak też właśnie uczyniłem. Te trzy wymienione płyty są w miarę równe, a że tworzą taki fajny box to właśnie ten History Of Terror jest ich najlepszym wydawnictwem :) Nie słyszałem niczego co nagrali po reaktywacji i nie mam zamiaru słyszeć. Chyba, że mi ktoś dobrze zapłaci.

ps. gdyby jeszcze nie spieprzyli coveru Queen na trójce... :roll:
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
DCI Hunt

Re:

05-06-2009, 00:14

Maria Konopnicka pisze: 1. Znacie tą kapelę?
Tak.
Maria Konopnicka pisze: 2. Którą ich płytę cenicie najbardziej ?
Death & Insanity >/= Tales Of Terror > Monument
Maria Konopnicka pisze: 3. Słyszał ktoś to co nagrali po reaktywacji!
Nie słyszałem i nie śpieszy mi się.
twoja_stara_trotzky pisze:
Wysłane przez Maria Konopnicka
Nie zaliczyłbym jednak HE do przeciętniaków.
spokojnie znalazłbym te 100 lepszych płyt od najlepszego krążka HE...
Pewnie też bym znalazł, ale u mnie i tak uplasowaliby się względnie wysoko, w tych samych okolicach co Exciter czy Whiplash. Nie jest to więc ekstraklasa, ale wciąż bardzo porządne granie, które stawiam wyżej niż np. Atrophy. Poza tym odpowiada mi ten rodzaj thrashu - nienachalnie przebojowy i dobrze zagrany, ale nastawiony jednak bardziej na zdrowe łupanie. Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem boxu 'History Of Terror' ( http://www.metal-archives.com/release.php?id=153606 ) i jestem z tego zakupu bardzo zadowolony. Nie tylko odświeżyłem sobie dwie pierwsze płyty, ale i wreszcie usłyszałem 'Monument'. Bardzo solidna kapela, na pewno nie jest to jakiś nudny przeciętniak, którego można z czystym sumieniem olać.
ODPOWIEDZ