BABYLON WHORES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
BABYLON WHORES
Proszę o podzielenie się opiniami na temat twórczości Finów.
Nabyłem właśnie minialbum "Deggael (A Rat's God)" i kurwa, nie powiem, podoba mi się. Normalnie szok, bo ja takiej muzyki w zasadzie w ogóle nie słucham/nie znam się na niej/trzymam z daleka. Coś dla gajowych raczej, ale chwyta za serducho, co robić...
Jak wypada na tle reszty wydawnictw?
Jak ostatnia płyta (mam na oku w bardzo atrakcyjnej cenie)?
Nabyłem właśnie minialbum "Deggael (A Rat's God)" i kurwa, nie powiem, podoba mi się. Normalnie szok, bo ja takiej muzyki w zasadzie w ogóle nie słucham/nie znam się na niej/trzymam z daleka. Coś dla gajowych raczej, ale chwyta za serducho, co robić...
Jak wypada na tle reszty wydawnictw?
Jak ostatnia płyta (mam na oku w bardzo atrakcyjnej cenie)?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Ha! Też przypadkowo na nich trafiłem - nie pamiętam tytułu płyty ale dużo było rzeczy tarotowych w tekstach plus jedna siedmiostrunowa gitara (fajnie to brzmiało w kontraście z drugą - normalną). Faktycznie spoko muza, chociaż zwykle tego nie słucham - jak wygrzebię gdzieś ten materiał to napiszę tytuł.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Morph
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
- JOYLESS
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
kiedyś przypadkiem trafiłem na ich płyte, niebieska okładka z jakimś lwem czy czymś takim, nie polecam fanom black metalu. [/quote]Taaa....
Ja mam dwa pierwsze CD i cholernie lubie. Zajebista muzyka i naprawde nieglupie teksty. Nie slyszalem mCD opisywanego przez Manka, ale biorac pod uwage, ze zostalo to wydane miedzy jedynka a dwojka chyba wiem czego sie spodziewac. "Death Of The West" nie znam, ale mam zamiar zakupic.
kiedyś przypadkiem trafiłem na ich płyte, niebieska okładka z jakimś lwem czy czymś takim, nie polecam fanom black metalu. [/quote]Taaa....
Ja mam dwa pierwsze CD i cholernie lubie. Zajebista muzyka i naprawde nieglupie teksty. Nie slyszalem mCD opisywanego przez Manka, ale biorac pod uwage, ze zostalo to wydane miedzy jedynka a dwojka chyba wiem czego sie spodziewac. "Death Of The West" nie znam, ale mam zamiar zakupic.
- Gore_Obsessed
Właśnie nabyłem ich ostatnią płytę i zapoznaję się z przyjemnością. Ma w sobie coś ze średniowiecznego klimatu - trudno to wyjaśnić. Wreszcie coś co ma odpowiednią długość, bo 21-minutowy mini kończył się nieznośnie szybko. Tym którzy go nie posiadają radzę poszukać, choćby dla zajebistego "Emerald Green" - cóż to jest za utwór! Zresztą zamykające płytę kilkuminutowe outro w które płynnie przechodzi też fantastyczne.
Jak na razie na wszystkie wydawnictwa Finów wydałem łącznie kilkanaście złotych. Okazuje się, że za muzykę z prawdziwego zdarzenia nie trzeba bulić chorych cen. :)
Podobno szwedzki TENEBRE gra w zbliżonych klimatach. Ktoś wie coś na ten temat?
Jak na razie na wszystkie wydawnictwa Finów wydałem łącznie kilkanaście złotych. Okazuje się, że za muzykę z prawdziwego zdarzenia nie trzeba bulić chorych cen. :)
Podobno szwedzki TENEBRE gra w zbliżonych klimatach. Ktoś wie coś na ten temat?
- twoja_stara_trotzky
- Trojan
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
Dzisiaj (właściwie to już powinienem napisać: wczoraj) zapoznałem się z debiutanckim albumem (10 lat po recenzji w Morbid Noizz - rychło w czas). Cóż mogę powiedzieć... zespół się rozwija, bo według mnie późniejsze materiały są lepsze. Wokal jeszcze bez tej pewności, charyzmy i zadziorności, same kompozycje nie tak ciekawe, mniej zgrabne, ale nie przeszkadza mi to słuchać "Cold Heaven" ósmą godzinę non-stop, bo na pewno jest to płyta (conajmniej) dobra.
- Gore_Obsessed
Re: BABYLON WHORES
...bo "Flesh Of The Swine" sam w sobie gwałci emocje potwornie.
True flesh of a swine fattened on her brood
Will bark at the sun howl the moon
Go grasp the meaning of universe
Or kill thyself
True flesh of a swine fattened on her brood
Will bark at the sun howl the moon
Go grasp the meaning of universe
Or kill thyself
Re: BABYLON WHORES
Nie chciałby ktoś opchnąć 'Death Of The West'?
Jak już się pojawia na allegro to schodzi za grosze, ale jakoś zawsze się spóźniam.