Aarni

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-05-2008, 12:15

Drone pisze: Między NAKED SUN a AARNIi jest różnica klas w każdym szczególe - kompozycja, rzemiosło, pomysł.
Drone pisze: Ale pomijając już te sprawy, to co z muzyką? Przecież jej tu prawie nie ma, są za to melodyjki.
Nie rozumiem zarzutu z kompozycja i pomyslem. Akurat Aarni pomysl na muzyke maja. Nie wmowisz mi Drone ze jest to do bolu przewidywalne. Z rzemioslem owszem, nie wyciskaja 100 riffow w sekunde, ale przeciez w tej muzyce chodzi zupelnie o cos innego.
Ja dalem sie temu poniesc i musze przyznac ze juz wlasciwie intro wprowadza cie w taki narkotyczny stan, gdzie do konca sam nie wiesz jak sie zachowac i co o tym myslec, a jesli muzyka w ten sposob dziala to juz jest cos. To nie jest WYSZUKANE i ZJAWISKOWE, ale Aarni nawet do tego miana nie aspirowal. Podoba mnie sie tez ten pierwiastek kiczu (flety) polaczony z doomowymi brzmieniami (jak chociazby w drugim 'The Hieroglyph'), bo nadaje to muzyce innego - pojebanego - wymiaru. To samo w nastepnym kawalku -'Riding Down The Miskatonic On A Dead Thing'. Niby muzyka saczy sie leniwie, niby juz to gdzies wczesniej slyszelismy w lepszym wydaniu, ale te 'opary absurdu' zachecaja cie do wysluchania calosci. Nie chce rozbijac tej plyty na czynniki pierwsze, ale plyta do mnie trafila i ja kupuje ich image. Jesli znasz cos rownie 'leniwego' i absurdalnego, z lepszym pomyslem i kompozycjami, to tez chetnie przejrze.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

14-05-2008, 19:07

Drone pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze: Jesli znasz cos rownie 'leniwego' i absurdalnego, z lepszym pomyslem i kompozycjami, to tez chetnie przejrze.
A może... CURRENT 93? :twisted:
bez oczywistych oczywistosci, poza tym Current 93 to jednak inna tematyka jest.
Drone pisze: A dla odprężenia MASTER'S HAMMER "Slagry". Znakomita płyta.
prosze Cie...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

14-05-2008, 19:16

Drone pisze: A wiesz, że nie żartuję?
ale co ma Master's Hammer do leniwej i absurdalnej atmosfery?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

Re: Aarni

03-04-2009, 22:14

:lol:
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

Re:

03-04-2009, 23:35

Olo pisze:w momencie gdy zacznę podchodzić do muzyki jak kolega powyżęj to z całym szacunkiem ale niech ktoś pierdolnie mnie w łeb broną rolniczą
no to masz już pozamiatane ;)
ps. sorry jest problem z broną, najbliższa jest w Sierpcu w Muzeum Wsi Mazowieckiej więc hgw jak to będzie ;)
jebać frajerów
ODPOWIEDZ