ENTOMBED - SAME DIFFERENCE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

ENTOMBED - SAME DIFFERENCE

24-09-2008, 18:30

Obrazek

Tak sobie wykopałem album z przed lat.Album raczej zlewany i traktowany po macoszemu.Czy słusznie?Chyba jednak nie.Owszem znalazło sie tam kilka ewidentnych zamulaczy i utworów ewidentnie słabych i męczących ale z drugiej strony wręcz kocham 'przebojowe" i zadziorne addiction king,zajebiście "zaśpiewane" the supreme god czy utwór tytułowy z obezwładniajacym soundem gitar i majaczącym w tle wokalistą.Zupełnie jakby po jakiejś ostro zakrapianej libacji chwycili za instrumenty i nagrywali wszystko jak leci.Bardzo mi odpowiada ta olewcza postawa,mimo ze płyta jest nierówna i bardzo dobre utwory sąsiadują z kompletnie nieudanymi do dziś wracam do tej pozycji często.

A co wy myślicie o tym okresie w twórczości szwedów?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: ENTOMBED - SAME DIFFERENCE

24-09-2008, 18:36

tez slyszalem sporo negatywnych opinii na temat tej plyty i jakos jeszcze nie przesluchalem calosci, natomiast "Addiction King" to wyjebisty numer. teledysk jest w pyte 8)
this is a land of wolves now
vulture

24-09-2008, 18:38

Riven pisze:tez slyszalem sporo negatywnych opinii na temat tej plyty i jakos jeszcze nie przesluchalem calosci, natomiast "Addiction King" to wyjebisty numer. teledysk jest w pyte 8)
KONIECZNIE musisz posłuchać całości.na kolana nie padniesz ale jest kilka pereł.
a wspomniany teledysk KOCHAM.zajebiste story :twisted:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-09-2008, 21:00

w ogole kurwa na tych teledyskach rysuje sie zajebisty obraz Petrova i reszty alkoholikow z grobowca. na pewno super by sie z nimi pilo i gadalo. to sie naturalnie przeklada na muzyke i efekt jest zajebisty. kocham ten zespol. m.in. za DYSTANS do siebie. pod tym katem zdecydowanie blizej im do Darkthrone niz np. do Unleashed.

btw, bardzo lubie tez teledysk do Night of the vampire ;)
btw2, klip z I for an eye to juz w ogole mistrzostwo swiata :D Hellid robiacy w ogrodku == ownage :mrgreen:

wlasnie odsluchuje What you need z rzeczonej plyty - ZAJEBISTY numer. death n roll w najlepszej formie.
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

24-09-2008, 23:32

Mimo, że i tak wyżej cenię ich inne dokonania (wcześniejsze dla uściślenia) to i tak lubię ten album. Do AUTA w sam raz i na rozpierduchę też. A Petrov w Addiction King niszczy obiekty :D
Kilka lat temu odrzuciłem tą płytę, bo za mało było Entombed w Entombed. Później żałowałem, widocznie potrzebowałem czasu...
Taki sam błąd popełniłem parę lat wcześniej z Voivod wymazując z pamięci Angel Rat i Outer Limits. A teraz stawiam tym krążkom ołtarzyk.
"Jadą chłopcy z gitarami, będą walczyć z wiatrakami"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

24-09-2008, 23:34

entombed nie nagrało takiej płyty :lol:
vulture

24-09-2008, 23:35

Riven pisze:
wlasnie odsluchuje What you need z rzeczonej plyty - ZAJEBISTY numer. death n roll w najlepszej formie.
dokladnie. kup plyte,chodzi bardzo tanio i nie ma klopotow z nabyciem
vulture

24-09-2008, 23:36

twoja_stara_trotzky pisze:entombed nie nagrało takiej płyty :lol:
ignorant :lol:
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

24-09-2008, 23:38

twoja_stara_trotzky pisze:entombed nie nagrało takiej płyty :lol:
Taaak, Entombed nagrało Coś Innego
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-09-2008, 23:49

na pewno kupie, ale w pierwszej kolejnosci bedzie ich najnowszy album. nie moge sie doczekac az wreszcie go uslysze.
Awatar użytkownika
Saymoon
zaczyna szaleć

24-09-2008, 23:58

Przy okazji. Obejrzyjcie teledysk do Albino Flogged in Black. Jakieś skojarzenia z zespołem na B? :D
ODPOWIEDZ