Witchfinder General

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
jesterSS

Witchfinder General

12-06-2007, 09:08

Witchfinder General

Świetna kapela z początku lat 80'tych grająca doom\heavy metal, dziś już zapomniana, a będąca jednym z najlepszych przedstawicieli tego nurtu. Będąca w moim posiadaniu "Friends of Hell" to znakomite epitafium wymarłego już gatunku, to 8 wzorcowych tracków grania naznaczonego piętnem Black Sabbath i NWOBHM. Poza dwójką wydali także debiut "Death Penalty" i dwie epki. Uwagę zwraca też rewelacyjny image, okładki obu płyt są genialne. Jednym słowem, stara dobra Anglia! Ze zdobyciem ich płyt nie powinno być problemu, na allegro swego czasu dostępne były bardzo ładne reedycje z Heavy Metal Records, nawet natknąć się można było na epki, no ale to już droższy stuff. Myśle, ze dziś, kiedy taka muzyka praktycznie już nie istnieje, warto się tym zainteresować, zwłaszcza że to nie jest żadna druga liga czy inne skoczne gówno. A w ostateczności można przynajmniej pooglądać okładki;)

Znacie czy macie w poważaniu?
warmachine
starszy świeżak

11-08-2007, 01:44

Znacie i kochacie, kapitalny band - top 20 NWoBHM.
Zakupię chętnie (za spore pieniądze) EP "Soviet Invasion" na CD (ukazała się taka na początku lat 90' nakładem pirackiej Reborn Classics.) Kurrrrrrrwwwwwaaaaaa!!!
jesterSS

11-08-2007, 17:32

No, myślałem już, że wszyscy mają to w dupie;)
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Witchfinder General

16-09-2008, 20:22

Oczywiście nikt nie zauważył, że w tym roku zanotowaliśmy powrót megasuperwyjebanych heavy/doomowców najbardziej klasycznej sabbathowskiej szkoły. Ja zauważyłem, bo uwielbiam "Friends of Hell" od kilku lat, tyle że jest to powrót... pod latach 25 (słownie: dwudziestu pięciu), więc nie wiem nawet czy śmierdzi czy też warto. Wiem, że sabbathowska tradycja cieszy się tu co najwyżej pogardą i wzruszeniem opon, ale może ktoś się skusi i napisze, czy jest sens tego słuchać bez obrzydzenia sobie kapeli, której klasyczne oblicze urywa łeb przy samej dupie...
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-09-2008, 20:24

jester pisze:Oczywiście nikt nie zauważył, że w tym roku zanotowaliśmy powrót megasuperwyjebanych heavy/doomowców najbardziej klasycznej sabbathowskiej szkoły. Ja zauważyłem, bo uwielbiam "Friends of Hell" od kilku lat, tyle że jest to powrót... pod latach 25 (słownie: dwudziestu pięciu), więc nie wiem nawet czy śmierdzi czy też warto. Wiem, że sabbathowska tradycja cieszy się tu co najwyżej pogardą i wzruszeniem opon, ale może ktoś się skusi i napisze, czy jest sens tego słuchać bez obrzydzenia sobie kapeli, której klasyczne oblicze urywa łeb przy samej dupie...
nie ma co "zauważać", bo nowa płyta jest w chuj słaba, maksymalnie położona przez wokale... kompletnie niepotrzebny powrót.
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 20:27

I o to mi chodziło, nie będę sobie psuł dobrego wrażenia, ale obawiam się, że tu większość ma i starsze dokonanie głęboko w dupie.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 20:29

twoja_stara_trotzky pisze: nie ma co "zauważać", bo nowa płyta jest w chuj słaba, maksymalnie położona przez wokale... kompletnie niepotrzebny powrót.
no fakt, troche słabo, ale bywały gorsze powroty...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 20:32

Ja jebie, Ty to Adrian niepozorny jednak jesteś - nie afiszuje się, nie dąsa, nie zadziera kindola a jak przyjdzie co do czego to wszystko zna i wszystko słyszał.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 20:39

jester pisze:Ja jebie, Ty to Adrian niepozorny jednak jesteś - nie afiszuje się, nie dąsa, nie zadziera kindola a jak przyjdzie co do czego to wszystko zna i wszystko słyszał.
uuuuu kochany protestuje - jeśli chodzi o BM to polegam na zdaniu innych - tu mi sie nie chce przebijac przez tony gówna - uważnie patrze na transfery u Morpha :lol: :lol: :lol:
przy Sludge.Stoner - podpatruje treningi Trockiego i Drone'a :lol: :lol: :lol:
Thrash/Death/Doom to moja działka :lol: :lol: :lol:
no ale jak zapodajesz temat KLASYKÓW to dziwne jakbym minął się z ich powrotem - jakiby on nie był ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 20:46

Nie bądź taki skromny, tego klasyka (niby oczywistego) mało kto tu zna, poza tym opieram się na dłuższej obserwacji. Jester widzi wszystko i nic się przed nim nie ukryje.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 21:18

twoja_stara_trotzky pisze: maksymalnie położona przez wokale...
swoją drogą, to zagwozdka - dlaczego nie poprosili kogoś do nagrania tych wokali skoro nowy słabo sie do tego nadaje???? toć na wyspach jest kilku gości co by swoim głosem pozamiatało i nikt by raczej IM nie odmówił....
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

16-09-2008, 21:49

A mi sie bardzo podobają stare dokonania i "Resurrected" tyż. Ten gość tak nie potrafi śpiewać, że aż mi sie to spodobało i wokale uważam za bardzo mocną strone tej płyty. Brzmienie rówież świetne. Powrót bardzo potrzebny bo nikt już tak dzisiaj nie gra.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 21:59

Block69 pisze:Powrót bardzo potrzebny bo nikt już tak dzisiaj nie gra.
oj oj oj - z tym nikt to pojechałeś...
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

16-09-2008, 22:07

Możesz dać jakieś rekomendacje bo dawno nic w takim stylu nie słyszałem. Coś surowego w klimacie BLACK SABBATH, lat 80-tych i z fałszującym wokalistą :D
PENIS METAL
Awatar użytkownika
hcpig

16-09-2008, 22:18

Realtywował się Valhall, norweski klon BS, którego perkusistą na zajebistej dwójce jest... kto wie eksperty? :)
Bez zaglądania na metal-archives proszę :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-09-2008, 22:21

Block69 pisze:Możesz dać jakieś rekomendacje bo dawno nic w takim stylu nie słyszałem. Coś surowego w klimacie BLACK SABBATH, lat 80-tych i z fałszującym wokalistą :D
przy fałszujacym wokaliście to ja odpadam, ale:
The Hounds of Hasselvander
Revelation - Release
Place of Skulls - The Black is Never Far
Victor Griffin - Late for an Early Grave

tu masz na poczatek - a zaraz temat zlooka Drone i wypisze dwieście - ale uważaj, on zastawia psychodeliczne pułapki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jester - no słaba zagadka - w czasie MetalArchives :D ale Gylve to spoko gość :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

16-09-2008, 22:22

jester pisze:Realtywował się Valhall, norweski klon BS, którego perkusistą na zajebistej dwójce jest... kto wie eksperty? :)
Bez zaglądania na metal-archives proszę :)

czekaj czekaj, niech zgadne... no ja jebię...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

22-09-2008, 10:13

Block69 pisze:Możesz dać jakieś rekomendacje bo dawno nic w takim stylu nie słyszałem. Coś surowego w klimacie BLACK SABBATH, lat 80-tych i z fałszującym wokalistą :D
Obczaj te hity:
WITCHCRAFT - wszystkie 3
THE SWORD - całe 2 :)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

22-09-2008, 14:23

Uwielbiam, szczególnie "Death Penalty".
ODPOWIEDZ