Sarcofago (nowe)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

Sarcofago (nowe)

31-07-2008, 14:47

Od jakiegoś czasu noszę sie z zamiarem założenia takiego tematu. Mianowicie co sądzicie o twórczosci brazylijskich Bogów z Sarcofago od 3 wzwyż (wyłączając). Wiadomo 1-3 klasyka kvlt itede. Ale co sądzicie o tym jak się potoczyły ich losy? Gówno czy Geniusz? A może jedno i drugie :wink: heheh. Odnośnie tego zespołu da się zaobserwować dziwne zjawisko. Mianowicie wszyscy gadają ,że 1-3 Geniusz a reszta gówno. Dziwi mnie jednak ,że wiekszość osób z którymi rozmawiałem na ten temat(starzy katanowcy-maniax jakby to Czesław powiedział :mrgreen: ) nawet nie słyszeli, albo słyszeli pobieżnie u znajomego (czyli nie słyszeli). Zajebiście dziwne ,że taki kult jak Sarcofago ma tak mały kredyt zaufania u fanów ,na którym niektórzy np. metallica, vader, darkthrone (nie linczujcie Jestery heheh ;) ) i wiele innych jadą od wielu już lat ,że powtarzają jakieś zasłyszane opinie sami nie dając tej muzyce żadnych szans. Czekam na wasze opinie i (mam nadzieje) ciekawą dyskusje. Aha i żeby nie bylo...ja nie mówie ,że ich nowe wydawnictwa sa megazajebiste, poprostu ciężko mi (z sentymentu i szacunku do zespołu) wrzucić go do wora z napisem "Gówno". No ok. Ciekaw jestem waszych opinii...3....2....1...Jazda :)
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Sarcofago (nowe)

31-07-2008, 14:58

Z nowszych znam tylko ostatni materiał z ich logiem - epkę "Crust" i jest to nic więcej ponad przeciętną młóckę z koślawym automatem perkusyjnym. Gdyby nie moc INRI nawet bym się tym nie zainteresował. Do tego F.O.M.B.M. ma śmieszny tekst i tyle.
Yare Yare Daze
wolf

31-07-2008, 16:42

nawet nie wiedzialem ,ze po "The Laws of Scourge" jeszcze cos nagrali :shock:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-07-2008, 17:19

Czy Rotting zaliczamy do nowego, czy do starego?
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

31-07-2008, 17:39

Maleficio pisze:Czy Rotting zaliczamy do nowego, czy do starego?

do starego. wyraznie napisalem przeciez. Cos slaby odzew na temat. Czyzby kazdy "slyszal u znajomego"?? :roll:
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

01-08-2008, 11:25

Przypomnij mi Husar jedną rzecz. Na którejś z ostatnich płyt ("Hate" albo "The Worst") był utwór o strasznie śmiesznym tekście rozkazującym metalowcom golić sobie głowy w proteście przeciw trendom (zapadł mi w pamięć ten liryk). Na którym lp to było?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

01-08-2008, 11:50

jester pisze:Przypomnij mi Husar jedną rzecz. Na którejś z ostatnich płyt ("Hate" albo "The Worst") był utwór o strasznie śmiesznym tekście rozkazującym metalowcom golić sobie głowy w proteście przeciw trendom (zapadł mi w pamięć ten liryk). Na którym lp to było?
Shave Your Head z The Worst ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

01-08-2008, 13:35

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
jester pisze:Przypomnij mi Husar jedną rzecz. Na którejś z ostatnich płyt ("Hate" albo "The Worst") był utwór o strasznie śmiesznym tekście rozkazującym metalowcom golić sobie głowy w proteście przeciw trendom (zapadł mi w pamięć ten liryk). Na którym lp to było?
Shave Your Head z The Worst ;)
Ta jest;)

Long hairs is not more,
a mark of the braves.
It became just a fashion,
and had lost it's anger.

Najlepsze jak mozna zmiane pogladow na swiat zaobserwowac :mrgreen: :
Alcohol in their guts, tatooing their arms,
the orgy goes night after night.
Acting like bastards to show their uprising.
Stop this while you still got time.

eh....

I'm living in sin
And it's a hard way of life
But in sex, drinks & metal
I will die!!!!!!!!
:mrgreen:
kakademona
weteran forumowych bitew

01-08-2008, 13:36

wolf pisze:nawet nie wiedzialem ,ze po "The Laws of Scourge" jeszcze cos nagrali :shock:

ja też :D
kakademona
weteran forumowych bitew

01-08-2008, 13:36

Maleficio pisze:Czy Rotting zaliczamy do nowego, czy do starego?

jest słaba i zaliczyłbym ja do nowego :lol: :lol:sarcofago to band jednej przekultowej płyty.
DCI Hunt

01-08-2008, 13:40

"Hate" był jeszcze całkiem niezły. Nie jest to szczytowe osiągnięcie tego zespołu, ale słucha sie tego całkiem dobrze, a nie brakuje i momentów, w których słychać, że to wciąż "to" Sarcofago. Największym mankamentem tej płyty jest automat."The Worst" to już niestety nic ciekawego. Tytuł adekwatny do zawartości. Tragiczny automat, średnie riffy, chujowe teksty i spierdolony "Satanic Lust". "Crust" już nie pamiętam, ale było to chyba podobne do "The Worst".

PS. Miało być o nowym Sarcofago, więc spusty nad jedynką, dwójką i większą częścią trójki sobie daruję.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

01-08-2008, 13:55

Warcrimer pisze:"Hate" był jeszcze całkiem niezły. Nie jest to szczytowe osiągnięcie tego zespołu, ale słucha sie tego całkiem dobrze, a nie brakuje i momentów, w których słychać, że to wciąż "to" Sarcofago. Największym mankamentem tej płyty jest automat."The Worst" to już niestety nic ciekawego. Tytuł adekwatny do zawartości. Tragiczny automat, średnie riffy, chujowe teksty i spierdolony "Satanic Lust". "Crust" już nie pamiętam, ale było to chyba podobne do "The Worst".

PS. Miało być o nowym Sarcofago, więc spusty nad jedynką, dwójką i większą częścią trójki sobie daruję.
Faktycznie ten cover mogli sobie darowac. Na "The Worst" moim zdaniem najwiekszy spadek formy....hmmm...przede wszystkim jest dość "żmudnie" tzn. riffy takie flakowate. Choc przyznam ,ze jak 1 raz slyszalem ten krazek to myslalem ze bedzie zajebiscie, bo intro i pierwszy riff sa wyjebane. Potem przyszlo rozczarowanie, choc nie uwazam tej plyty za totalnie spierdolona. Co do "Crust" to slabo slychac w tym Sarcofago, chodz jest ona moim zdaniem lepszym materialem niz "The Worst". "Crust" jest zajebiscie..."sztuczna" tzn automat, przesterowany wokal (Na "The Worst" wciaz slychac starego dobrego Wagnera a na "Crust" ni chuja nie rozpoznasz :wink: ), brudne, a w sumie nie brudne tylko takie "chaotyczne" brzmienie. Ale ma to IMO swoj klimat, choc nie jest to to czego bym oczekiwal od tej kapeli
DCI Hunt

01-08-2008, 14:07

Husar pisze: riffy takie flakowate.
...i czasami jakieś takie zbyt skoczne jak na Sarcofago. Co do "Crust" to mi się właśnie przypomniało, że to chyba brzmiało właśnie tak jak mówisz (piszesz) - sztucznie, choć jak to słyszałem kiedy wyszło uważałem, że brzmi nie sztucznie tylko lekko industrialne :lol:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-08-2008, 12:27

Ja przyznam, że do "The Worst" się przyzwyczaiłem. Według mnie są tam trzy świetne kompozycje: tytułowy otwieracz, "The Necrophiliac" i "Purification Process" (zamorduję za tekst do niego!). Za mało tu wulgarnego thrash metalu, za smętne to ogólnie, za mało energii, ale słyszałem masę gorszych płyt i jednak od dziesięciu lat trzymam to na półce bez zażenowania. Takie 5/10.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

03-08-2008, 12:56

Posiadam także "Hate" i "The Worst". Oczywiście nie jest to klasa 3 pierwszych longów. Totalnym gównem także bym tego nie nazwał ---> więc można posłuchać:-)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ