Skid Row / Sebastian Bach
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Skid Row / Sebastian Bach
Glam, tapiry, fatalaszki, puder i cekiny
a jednak pierdolneli majstersztyk Slave to the grind z genialnym brzmieniem, ciezkim, masywnym, a przede wszystkim metalowym tak do szpiku kosci, ze sluchajac tej plyty mam wrazenie, ze gdzies za sciana mam zgniatarke ze zlomowiska..
Po pozegnaniu z Bachem roznie sobie radzili, ale niedawno jebneli calkiem nieglupia The Gang's All Here.
Aaaa sam Bach tez nie proznuje i klepnal takiego calkiem zgrabnego rocknrollowego zdrowego klocka
a jednak pierdolneli majstersztyk Slave to the grind z genialnym brzmieniem, ciezkim, masywnym, a przede wszystkim metalowym tak do szpiku kosci, ze sluchajac tej plyty mam wrazenie, ze gdzies za sciana mam zgniatarke ze zlomowiska..
Po pozegnaniu z Bachem roznie sobie radzili, ale niedawno jebneli calkiem nieglupia The Gang's All Here.
Aaaa sam Bach tez nie proznuje i klepnal takiego calkiem zgrabnego rocknrollowego zdrowego klocka
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: Skid Row / Sebastian Bach
Debiut lubię i słucham, przeważnie w aucie. Reszta mogłaby dla mnie nie istnieć, podobnie mam z Gansenrozez 

- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tytułowy ze Slave To The Grind spoko ale całościowo to

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Kocham Slave to the Grind. Potem już nic specjalnego chyba nie było. Co ciekawe debiut jakoś średnio wszedł, ale musiałbym sprawdzić. Slave dobrze wchodzi podczas biegania.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Debiut średnio lubie, dwójka jest przewspaniała, jest tam pograne. Tak jak Pope napisał - brzmienie na swój sposób krusdzy kości. potem znam 3 po 3 i wrażenia również takowe.Herne the Hunter pisze: ↑13-12-2023, 00:52Kocham Slave to the Grind. Potem już nic specjalnego chyba nie było. Co ciekawe debiut jakoś średnio wszedł, ale musiałbym sprawdzić. Slave dobrze wchodzi podczas biegania.
- Sgt. Barnes
Debiut fajny, ale oprócz singlowych kawałków ciężko znaleźć tam jakieś specjalnie wyróżniające się pieśni, no może Big Guns jeszcze ujdzie.
No i wiadomo, na czym wzorowała się nasza Ira na Mój Dom
Co innego Sławek - tam się prawie wszystko zgadza, chociaż wkurwia mnie trochę brzmienie perkusji, jakieś takie beczkowe. No i głos Sebixa - kurwa, miał wtedy pare w płucach jak panbuk przykazał...
Subhuman Race gniecie brzmieniem (Bob Rock , wiadomix) , ale kompozycyjnie miałki, słychać też było, że za bardzo chcą stać się taką drugą Panterą. Otwieracz i zamykacz najlepsze.
Reszty nie znam, coś tam wleciało jednym uchem i wyleciało drugim...
No i te przepychanki miedzy muzykami zespołu - chynba nikt sie tak nie skonfliktował w rockowym półswiatku jak Bolan z Bachem.
No i wiadomo, na czym wzorowała się nasza Ira na Mój Dom

Co innego Sławek - tam się prawie wszystko zgadza, chociaż wkurwia mnie trochę brzmienie perkusji, jakieś takie beczkowe. No i głos Sebixa - kurwa, miał wtedy pare w płucach jak panbuk przykazał...
Subhuman Race gniecie brzmieniem (Bob Rock , wiadomix) , ale kompozycyjnie miałki, słychać też było, że za bardzo chcą stać się taką drugą Panterą. Otwieracz i zamykacz najlepsze.
Reszty nie znam, coś tam wleciało jednym uchem i wyleciało drugim...
No i te przepychanki miedzy muzykami zespołu - chynba nikt sie tak nie skonfliktował w rockowym półswiatku jak Bolan z Bachem.

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
1 bardzo fajna z hiciorem 18 & life. Pamiętam, że nagrałem w podstawówce teledysk na headbangers Ball chyba i fabuła mną wstrzasnela.
Potem slave, bardzo lubię brzmienie gitar! Piękne ballady wasted time i quicksand jesus... Co jakiś czas wracam bo to moje dzieciństwo, pierwszy kontakt z muzą hard...
Ciekawostka, pamiętam jak w 2007 r na koncercie Annihilator w proximie, przed występem na scenę wyszedl na chwilę Snake... Przedstawili go nawet, dostał aplauz. Chyba coś z gitarą robił. Zdziwiłem się, że taka gwiazda, kiedyś koncerty na stadionach, a teraz techniczny? Nie rozkminiłem tego, w necie też nic nie znalazłem na temat. Ale może nie techniczny, może jakąś inną fuchę tam miał, sam nie wiem, a było to juz kawalek czasu temu. Ktoś wie?
Potem slave, bardzo lubię brzmienie gitar! Piękne ballady wasted time i quicksand jesus... Co jakiś czas wracam bo to moje dzieciństwo, pierwszy kontakt z muzą hard...
Ciekawostka, pamiętam jak w 2007 r na koncercie Annihilator w proximie, przed występem na scenę wyszedl na chwilę Snake... Przedstawili go nawet, dostał aplauz. Chyba coś z gitarą robił. Zdziwiłem się, że taka gwiazda, kiedyś koncerty na stadionach, a teraz techniczny? Nie rozkminiłem tego, w necie też nic nie znalazłem na temat. Ale może nie techniczny, może jakąś inną fuchę tam miał, sam nie wiem, a było to juz kawalek czasu temu. Ktoś wie?
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Kojarzę. Z "Chłopaków z baraków".
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Sgt. Barnes
Ja z serialu Gilmoure Girls. Seba tam grał... muzyka, klasycznego headbabgera.
Czytałem jego autobiografię, kompletnie pojebany koleś
- Żułek
a pamietamSgt. Barnes pisze: ↑13-12-2023, 19:57Ja z serialu Gilmoure Girls. Seba tam grał... muzyka, klasycznego headbabgera.![]()

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Maleficio
- Kontakt:
IRA Mój Dom zerznęła stąd

- Sgt. Barnes
Bardziej chodziło mi o całą płytę niż o kawałek tytułowy
- Maro
- w mackach Zła
Jedynka dobra, slave zajebiste często wracam. Późniejsze dokonania przysłowiowe widły i piec.
- Sgt. Barnes
Z Subhuman dałoby się wyciąć znakomitą EPkę, płyty bez Baza to jednak nie ten klimat. Slave wyszło też w dwóch wersjach, z get the fuck out i bez. W jego miejsce wrzucili Beggars Day, skądinąd znakomity. Czekam na pełną wersję z tymi dwoma kawałkami.
- Sgt. Barnes
W sumie nie wiem.

- Żułek
hmm

no i tak troche nie wierzyłem czego słucham bo przecież ja to gdzieś mam nagrane (pojedyncze kawałki) i to przecież wszystko jest nie tak, WTF ?

znalazłem ten cd-r co tam miałem i się okazało że ja tam mam głównie balladki (nie przepadam), kilka kawałków z trójki (kiepskich) + tytułowy ze Slave no i nic dziwnego że to mi się nic nie zgadza

czyli musze zrobić mały update
pierwsze 2 albumy są bardzo spoko a reszta to

- Gunman
- weteran forumowych bitew
Najnowszy solowy Bach wypada spoko, z tamtego roku wypust.
- Żułek
solowego Bacha słyszałem kiedyś debiut i to w sumie tyle co moge o nim napisać 

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Ciężko mi się pogodzić, że już nigdy nie będę pięknym gówniarzem takim jak Bach tutaj. Tysiące majtek musiało zostać zmoczonych w chwili gdy to grali. Nawet ja czuję kilka kropli, ale to pewnie mocz starości, straconych szans i zamkniętych drzwi.
A substitute for God, a sacred muse
The hell with it, it's just a lame excuse
Everything I ever used I have abused
All I live for is my heaven of high
I'll be there when the sun goes down
The hell with it, it's just a lame excuse
Everything I ever used I have abused
All I live for is my heaven of high
I'll be there when the sun goes down
- Sgt. Barnes
Kurwa, ale żeby w tym zespole było tyle złej krwi, żeby nie mogli się zejść chociaż na kilka koncertów? Bach chce, reszta kategorycznie odmawia...piękna drama