BEYOND DAWN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

Re: BEYOND DAWN

01-07-2008, 23:18

Jak sobie chcesz. Dla mnie to żenada.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
vulture

01-07-2008, 23:19

uargumentuj swoje stanowisko.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-07-2008, 23:25

http://bp0.blogger.com/_eprW5uVjrdc/RwK ... nd%2B2.jpg

Co tu uzasadniać, po prostu takie obrazki gwałcą moje poczucie estetyki. Gdyby jeszcze w tym tkwił jakiś głębszy zamysł... Ale ja tu widzę wyłącznie kicz.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
vulture

01-07-2008, 23:31

och,esteta sie znalazł :wink:
oczywiscie że elemty kiczu sie tu pojawiają.posłuchaj płyty.poczytaj pierdolone teksty.i wtedy obejrzyj zdjęcia.chwycisz głębszy zamysł albo nie bo nie chce mi sie tego teraz wałkować.wbrew pozorom i obiegowym opiniom ta płyta nie jebie wioską aż tak jak ludziom by sie wydawało..
535

21-01-2011, 18:55

..
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 09:11 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

21-01-2011, 19:26

Drone pisze:Czy ktoś zwrócił uwagę, że we wkładce jest polski akcent, to jest zdjęcie tramwaju typu 105N na trasie W-Z w Warszawie przy pl. Zamkowym? W tle majaczy się też autobus Autosan H9, wjeżdżający na trasę W-Z od strony Wisłostrady.
Było o tym w jakimś prehistorycznym mystic arcie, typ z BD zagadnięty zdziwił się w ogóle że to Polska na zdjęciu
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

20-05-2013, 16:13

Norweskie dilery-ćpuny wprowadzają w tym tygodniu na rynek sporą dawkę narkozapasów, o nieznanym jeszcze działaniu. Czas najwyższy, powiadam.

Obrazek
BEYOND DAWN - The Righteous Underground 2CD

This release compiles a huge amount of unreleased Beyond Dawn material, spanning the Norwegians' entire illustrious career - from the Pity Love debut and up until and including their last album, Frysh. Alternative versions / mixes, unreleased songs, demos, live tracks and so on, comprising more than two hours of rare, or in most cases never before heard Beyond Dawn material. In fact, there is so much material in the vaults, we could easily have made this a triple, or quadriple package.
Ltd. 1000 copies, double cd set in glossy trifold digifile, incl. postcard and bonus download.
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

20-05-2013, 17:11

Knokkelmann pisze:Norweskie dilery-ćpuny wprowadzają w tym tygodniu na rynek sporą dawkę narkozapasów, o nieznanym jeszcze działaniu. Czas najwyższy, powiadam.

Obrazek
BEYOND DAWN - The Righteous Underground 2CD

This release compiles a huge amount of unreleased Beyond Dawn material, spanning the Norwegians' entire illustrious career - from the Pity Love debut and up until and including their last album, Frysh. Alternative versions / mixes, unreleased songs, demos, live tracks and so on, comprising more than two hours of rare, or in most cases never before heard Beyond Dawn material. In fact, there is so much material in the vaults, we could easily have made this a triple, or quadriple package.
Ltd. 1000 copies, double cd set in glossy trifold digifile, incl. postcard and bonus download.
już miałem nadzieję że ich mole zeżarły, ale pewnie się brzydziły
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

20-05-2013, 17:23

Oki pisze:już miałem nadzieję że ich mole zeżarły, ale pewnie się brzydziły
Widać, że nigdy nie ćpełeś. A może jesteś z Monaru?
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-05-2013, 17:25

A ja myślałem, że oni już zeszli... Pity Love - jeden zmoich ulubionych i jakoś tak zawsze w zestawie z "Ames de Mabre" i "The Second Ring of Power" sobie zapodawałem... oczywiście w ustalonej kolejności....Interesujący band....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

20-05-2013, 19:48

Knokkelmann pisze: Widać, że nigdy nie ćpełeś. A może jesteś z Monaru?
nie, z AA:)
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

20-05-2013, 20:18

trup pisze:A ja myślałem, że oni już zeszli..
no bo zeszli
to jakiś kompilejszyn ma chyba być
Einz kasiury chce pokosić jeszcze
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2013, 20:27

trup pisze:A ja myślałem, że oni już zeszli... Pity Love - jeden zmoich ulubionych i jakoś tak zawsze w zestawie z "Ames de Mabre" i "The Second Ring of Power" sobie zapodawałem... oczywiście w ustalonej kolejności....Interesujący band....
Ja uwielbiam Revelry, to była piękna jazda plus te dęciaki! Cudo, późniejsze propozycje jednak nie za bardzo...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
trup

21-05-2013, 20:58

nicram pisze:
trup pisze:A ja myślałem, że oni już zeszli... Pity Love - jeden zmoich ulubionych i jakoś tak zawsze w zestawie z "Ames de Mabre" i "The Second Ring of Power" sobie zapodawałem... oczywiście w ustalonej kolejności....Interesujący band....
Ja uwielbiam Revelry, to była piękna jazda plus te dęciaki! Cudo, późniejsze propozycje jednak nie za bardzo...
Taa... "dęciaki" w pytę. Bardzo klimat robiły.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
helpme
weteran forumowych bitew

09-12-2020, 00:40

Kilka miesięcy temu światu objawił się pomysł o nazwie RIGHTEOUS UNDERGROUND - jest ona z kilku względów nieprzypadkowa i siłą rzeczy twórczość RD nie jest jakoś daleka od BEYOND DAWN. Tak sobie jednak myślę, że w sumie chyba dobrze, że ten materiał nie stał się kolejną płytą BD i został wydany pod inną nazwą (podobnie jak nagrania Two Trains), bo mimo wszystko nie jest to ta siła rażenia. Po kolejnej płycie BD oczekiwałbym chyba zaskakującego, acz logicznego kroku w stosunku do "Frysh". Tutaj wypada to tak raczej zachowawczo i w zdecydowanym odwrocie do tamtego kierunku. Tak czy siak słucha się tego przyjemnie (chociaż akurat "Independent State" to taka żwawa pieśniczka, która budzi we mnie mieszane uczucia).
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

09-12-2020, 09:23

Fakt poziom, BD to nie jest. Ale mocno słychać kto za tym stoi.
ODPOWIEDZ