Tym bardziej, że przy Elegy... też było dvd z ekstra materiałami ze studia, koncertami, wywiadami, clipami i całym tym jazzem. Zaskoczyło mnie jednak, że na Elegy... chwalą się, że engineered and mastered by Andy Classen, Stage One Studio, a przy Feel The Blade kompletnie nic na temat gdzie, kiedy i przez kogo było nagrane, miksowane, masterowane. Zero info o powstaniu tych nagrań, że to krążek Occult. Prawdopodobnie chodzi o wymknięcie się z jakiegoś zapisu prawnego, który uniemożliwiał im wykonywanie publiczne własnych kawałków wydanych pod szyldem Occult. Teraz wykonują te same kawałki, ale wydane już nie pod szyldem Occult, a pod szyldem LotDOlo pisze:nie wiem w jakim to wyszło nakładzie ale generalnie to IMHO chodzi o czysty zabieg prawny a nie o to żeby na chama wyciagnąć od ludzi kasę
OCCULT / LEGION OF THE DAMNED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
Re: OCCULT / LEGION OF THE DAMNED
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
DCI Hunt
Słyszeliście już 'Cult Of The Dead'? Ja tam się napaliłem dość na tą płytę...
-
DCI Hunt
Re: Re:
Odkupiłbym chętnie, ale pewnie będziesz chciał prawie tyle co za nową, więc pewnie lepiej poczekam aż ktoś wystawi na allegro za 20złMaria Konopnicka pisze:dałem się nabrać i kupiłem sądząc, że to premierowy materiał... chuje!4m pisze: No i znalazłem. Hmmm, albumy dzielą jakieś 4 lata - jeżeli nawet remaster to niesłyszalny...
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=149614
Srają tymi płytami jak DESTRUCTION. Nie słyszałem jeszcze nawet debiutanckiej.
Srają tymi płytami jak DESTRUCTION. Nie słyszałem jeszcze nawet debiutanckiej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
DCI Hunt
W sumie od ostatniej studyjnej minęło 3 lata, więc nie jest tak źle 
- H-K44
W sumie to dwa, bo "Cult of the Dead" wyszedł w grudniu 2008.Conflagrator pisze:W sumie od ostatniej studyjnej minęło 3 lata, więc nie jest tak źle
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Gore_Obsessed
Jakby nie patrzeć - cztery płyty w ciągu pięciu lat. Dla mnie "Malevolent rapture" to wciąż stosunkowo nowa płyta. 
- Gore_Obsessed
http://www.youniquefilm.com/handofdarkness.html
Bardzo miodne. Zajebiście chłopy tną. Nowa płyta nie zawiedzie.
Bardzo miodne. Zajebiście chłopy tną. Nowa płyta nie zawiedzie.
- Gore_Obsessed
-
Maria Konopnicka
Jakoś zniechęciłem się do tej kapeli. Chyba po tym jak album OCCULT wydali ponownie pod szyldem LEGION OF THE DAMNED nie informując o tym na okładce... No nie wiem - fajną i przyjazną muzę łupali, ale nie jestem pewien czy jestem w stanie znaleźć jeszcze czas, żeby się jeszcze cieszyć ich radością 
-
ki3r
- zaczyna szaleć
Nowa płyta do obadania już.
Dobry poziom utrzymany.
Dobry poziom utrzymany.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Jebłem se ten nowy album z ruskiej wypożyczalni i po odsłuchu stwierdzam, iż jazda kozacka. Nakurw piękny. Joł :)
- vicek
fakt niezła jest
- vicek
zmieniłem zdanie , zajebista płyta .
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
A ja wróciłem właśnie parę dni temu do "Elegy for the weak" i jeszcze bardziej chyba lubię ten album niż 10 lat temu. Właściwie to targają mną te same emocje co przy m.in. ostatnim Nocturnal Breed, bo to takie dosyć podobne do siebie kapele. Totalnie niedoceniona nazwa, tak by grał Slayer jakby pomalowali twarze pastą biały ząbek i ruszyli z łopatami na cmentarz :) Legion of the Damned za to jeszcze nie ruszyłem na dobrą sprawę. Strzępy z debiutu jedynie mi kiedyś uświadomiły, że mniej w tym Merciless/ Slayer, a więcej dosyć typowego jak na melodyjny szwedzki DM grania z przesadnie wyeksponowaną melodią. No i się zesrało...vicek pisze:zmieniłem zdanie , zajebista płyta .
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... demo-1993/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tzo to za cisza jak nowy plyt hula u ruskich?
woodpecker from space
- Wasyl
Może jeszcze nikt nie przesłuchał. Ja też widziałem u wschodnich sąsiadów, ale ostatnio było tak sobie, więc nie spieszę się z odsłuchem.