Były krzykacz Benediction-Dave Ingram, multiinstrumentalista-Jonny Pettersson i basistka Sonia "Anubis" Nusselder w tym roku założyli death metalowy band Ursinne.
20-ego sierpnia uraczą fanów debiutanckim krążkiem "Swim with the Leviathan" z nastepującym zestawem kompozycji:
1-Devil May Care, 2-I, Serpentine, 3-Bullet Bitten, 4-The Chimes of Midnight, 5-Crazy Horses (The Osmonds cover), 6-Talons, 7- Underworld, 8-Turning Japanese (The Vapors cover), 9-Hollow Hearse, 10-Something Wicked This Way Comes, 11-Monsters in the Parasol (Queens of the Stone Age cover), 12-Spellbound (Siouxsie and the Banshees cover) .
Grupa udostepniła video clip do siódmego kawałka "Underworld".
[youtube][/youtube]
Ursinne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- smooker
- w mackach Zła
Re: Ursinne
Chyba nie słyszałem jeszcze coveru QOTSA w wykonaniu death metalowego bandu. Kawałek z yt całkiem spoko.