DELIRIUM BOUND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

DELIRIUM BOUND

27-08-2010, 22:06

"Delirium, dissonance and death. The title of this album reads like a contents description. These norwegians have turned loose 9 tracks bursting with inner turmoil and contempt. The substance keeping these jarring riffs together is as clever as it is dark, making every track stand out while relentlessly raging forward. With lyrics covering patricide, god-faced dogs, panic attacks and corpse eating, this is a merciless thrashing onslaught pulled from the darkest pits of our psyche."
Obrazek

Niby nic nowego, ale trafia to do mnie bezbłędnie i kupię ten album w ciemno jak tylko będę miał okazję. Brzmi to trochę jak hybryda Aura Noir z Ved Buens Ende czy nawet Virus (czyli generalnie Voivod się kłania ). Jak dla mnie miodzio.

http://www.myspace.com/deliriumbound
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: DELIRIUM BOUND

28-08-2010, 11:36

Satyricon późnego masa jeszcze w tym jest. bardzo dobry numer.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

28-08-2010, 16:15

Bardzo dobre !
I co najważniejsze, nie tylko od strony muzycznej, ale również brzmieniowej - świetne gary !
Cóż, podejrzewam, że porównań z Satyricon nie unikną (wokal), jednak zamykanie ich w kategorii naśladowcy Satyra byłoby krzywdzące. Słuchać trochę IMO podobnych patentów co w "The Complex Void of Negativity" niemieckiego bandu Kathaaria, co bynajmniej nie jest zarzutem.
Pozostaje czekać na debiut.
That's what she said !
DCI Hunt

24-06-2011, 16:09

W wypożyczalniach już jest (może od dawna, bo dzisiaj mi się przypomniało). Staram się namówić takiego jednego żeby sprowadził. Zajebiste.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

24-06-2011, 17:24

śliczne... nawet można zapomnieć sie na chwilę
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

22-01-2013, 14:55

Haniebne zaniedbanie z mojej strony, że pozwoliłem leżeć tej płycie odłogiem tak długo. Dłutował ktoś ostatnio w mroku razem z Delirium Bound? ;)
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

19-09-2013, 12:46

W dniu wczorajszym Delirium Bound dokonał żywota. Wielka szkoda, bardzo sobie chwaliłem ich jedyną płytę i liczyłem na więcej. Wygląda jednak na to, że wszystkie siły jak i pomysły zostały przekierowane na wyższy pokład i wkrótce objawią się pod inną nazwą.

Tak czy inaczej nie będzie to już ta sama muzyczna formuła, więc pod tym względem jest czego żałować.

Obrazek
This is where everything goes backwards.
ODPOWIEDZ