POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: POlitykowanie

13-10-2024, 10:42

uglak pisze:
13-10-2024, 00:04
hcpig pisze:
12-10-2024, 23:20
Olo pisze:
12-10-2024, 13:22
Co do tej Matysiak to warto poczytać co pod jej adresem pod takimi zdjęciami wypisuje ta część społeczeństwa, która na co dzień pilnuje ponoć szacunku dla kobiet:
No i co to jest za argument, że jakieś zjeby przelewają bluzgi w necie? Zapraszam zatem, do lektury komentarzy na tak znakomitych stronach jak niezależna.pl; W Potylicę, Od Rzeczy czy Tygodnik Rybacki.
To ten słynny symetryzm?
Czekam na oburzenie kolegi Ascetica :jezyk: Wszak wyzywanie od kurew przez wyborców progresywnych nijak nie może być porównane do wyzywania od kurew przez wyborców PiS.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

13-10-2024, 11:01

Powtarzam, co to jest za argument dla istoty sprawy PM, że jakieś chamsto bluzga w necie?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

13-10-2024, 11:16

hcpig pisze:
Powtarzam, co to jest za argument dla istoty sprawy PM, że jakieś chamsto bluzga w necie?
Nie ma żadnej "sprawy PM", więc nie ma i żadnych argumentów. Ot, polityk, który w danej sprawie współpracuje z innymi politykami, nawet jeśli w innych kwestiach się różnią. Rzecz normalna w normalnych krajach. Rzecz straszna w naszej twitterowej polityce, gdzie każde wyjście poza swoją banieczkę spotyka się z groteskowo wielkimi słowami, typu "zdrada" bądź "kompromitacja".
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-10-2024, 11:20

Lukass pisze:
13-10-2024, 10:42
uglak pisze:
13-10-2024, 00:04
hcpig pisze:
12-10-2024, 23:20

No i co to jest za argument, że jakieś zjeby przelewają bluzgi w necie? Zapraszam zatem, do lektury komentarzy na tak znakomitych stronach jak niezależna.pl; W Potylicę, Od Rzeczy czy Tygodnik Rybacki.
To ten słynny symetryzm?
Czekam na oburzenie kolegi Ascetica :jezyk: Wszak wyzywanie od kurew przez wyborców progresywnych nijak nie może być porównane do wyzywania od kurew przez wyborców PiS.
Po pierwsze ten ... nie jest żadnym symetrystą. Prześledź jego wpisy na przestrzeni lat. Choćby na temat ...

Po drugie ja też czekam, na ciąg dalszy wywodu: "Najważniejsze jest to czy chcemy rozwijać swoją czy obcą gospodarkę." Więcej osób na coś czeka, więc się tak nie emocjonuj.

Po trzecie, nikt tutaj ostatnio nie bluzga, więc nie wiem o czym mówisz. Jak mówisz, o tym, że ktoś bluzga, tak ogólnie i w ogóle, to jak się jeszcze nie zorientowałeś, że profesor potrafi bluzgać w domu na swoją żonę, żona na kuriera, kurier na taksówkarza, a taksówkarz na kogoś tam dalej. Rozejrzyj w jakim kraju żyjesz. Kultura osobista nie jest naszą najmocniejsza stroną, że tak powiem. Dodatkowo jak masz jakieś nadmierne oczekiwania do konkretnej grupy społecznej, to właściwie mogę być tylko rozczarowany. Duży chłopiec a dziwi się na to czy na tamto. Smędzenie o "progresywności" zleję - patrz zdanie dwa do tyłu i jeszcze jedno. Generalnie ziew i dziecinada.

Po czwarte jak masz ochotę za kimś połazić, to płaź sobie za kimś po ulicy. Może mniej komfortowe, z ewentualnymi reakcjami, za mną nie łaź. Napisałbym po swojemu, ale ostatnio pełna kulturka i bułkęprzezbibułkę (chamstwo zarezerowane dla wyborów koalicji aktualnie nam rządzącej), więc na tym poprzestane.
Ostatnio zmieniony 13-10-2024, 11:48 przez Ascetic, łącznie zmieniany 6 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

13-10-2024, 11:23

hcpig pisze:
Ma odkrycie tygodnia. Ja bym tam nie psuł mu radochy.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

13-10-2024, 11:37

Ascetic pisze:
13-10-2024, 11:23
hcpig pisze:
Ma odkrycie tygodnia. Ja bym tam nie psuł mu radochy.
Przebitka posta, bo o czymś inny, ale nie do końca, stąd temat radochy, któr(ej)(ą) może nie warto zabijać u odkrywców.

Dokonano, też odkrycia tygodnia, że politycy kradną. Nawet tacy, co piętnują kradzież, u swoich oponentów politycznych. Zjawisko hipokryzji w polityce odkryte!

<Spłycając temat, nie drąży się tematu, dlaczego tę dwójkę cwaniaczków, się zwyczajnie nie wyebie. Bo? Bo to temat poboczny, chwilowo niech będę. Są potrzebni do ebania, produkowania piliarda wpisów, jakie to złe te one. Okładeczka w "Fakcie" też się musi zrobić. Inną sprawą, fakt, że Tusk ich trzyma to jawna kompromitacja, bo specjalnie nie ma tu o czym dyskutować. Mój ulubiony ostatnimi czasy Giertych, też nie wykazał się jakimś specjalnym zmysłem politycznym. Tu dla odmiany ja jestem zdziwiony. Brnie w te -wno po pachy. Bez sensu.>
Poro
olgims
weteran forumowych bitew

14-10-2024, 10:17

Zbyszek Szuja Zero ciekawe gdzie ten patriota będzie spierdalal? Jak myślicie, Wenezuela, Białoruś, Węgry? :D
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Hatefire

14-10-2024, 11:06

olgims pisze:
Zbyszek Szuja Zero ciekawe gdzie ten patriota będzie spierdalal? Jak myślicie, Wenezuela, Białoruś, Węgry? :D
Jakbym miał obstawiać nigdzie. No chyba, że PiS zgnije do tego stopnia, że nie będzie ryzyka, że odzyska jakąkolwiek władzę. Inaczej ryzyko za wielkie. Tobie się chyba naprawdę wydaje, że tej frakcji byłego AWS, która akurat jest przy władzy, zależy bardziej na jakiś rozliczeniach, niż swoich interesach. One mogą się pojawić jak będzie pewność, że druga frakcja styropianów, nie przejmie jednak władzy. Znaczy na pewno jakieś płotki zostaną skazane.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
olgims
weteran forumowych bitew

14-10-2024, 11:21

Hatefire pisze:
14-10-2024, 11:06
olgims pisze:
Jakbym miał obstawiać nigdzie. No chyba, że PiS zgnije do tego stopnia, że nie będzie ryzyka, że odzyska jakąkolwiek władzę. Inaczej ryzyko za wielkie. Tobie się chyba naprawdę wydaje, że tej frakcji byłego AWS, która akurat jest przy władzy, zależy bardziej na jakiś rozliczeniach, niż swoich interesach. One mogą się pojawić jak będzie pewność, że druga frakcja styropianów, nie przejmie jednak władzy. Znaczy na pewno jakieś płotki zostaną skazane.
oj, oj zły aws to ten ryży pewnie? Faktiko on taki zły ? Polskje Niemcom chce oddać ? jak rozdaje biedakom-cebulakom to socjalista, jak nie chce dać to pierdolony szkop złodziej, jak chce rozliczyć to tak naprawdę nie chce, bo jest w układzie. A w sumie to, że PiS kradł to też jego wina. Zapomniałeś dodać, że w sumie Tusk=Kaczyński, ale w przeciwieństwie do kaczorka jest patriota germańskim. Stary jak ty nadal żyjesz w czasach Urbana i aws to może daj sobie spokój z komentowaniem obecnej polityki, bo delikatnie mówiąc jesteś nie na czasie.
Awatar użytkownika
Hatefire

14-10-2024, 11:23

olgims pisze:
oj, oj zły aws to ten ryży pewnie? Faktiko on taki zły ? Polskje Niemcom chce oddać ? jak rozdaje biedakom-cebulakom to socjalista, jak nie chce dać to pierdolony szkop złodziej, jak chce rozliczyć to tak naprawdę nie chce, bo jest w układzie. A w sumie to, że PiS kradł to też jego wina. Zapomniałeś dodać, że w sumie Tusk=Kaczyński, ale w przeciwieństwie do kaczorka jest patriota germańskim. Stary jak ty nadal żyjesz w czasach Urbana i aws to może daj sobie spokój z komentowaniem obecnej polityki, bo delikatnie mówiąc jesteś nie na czasie.
Dobra, to umówmy się. Jak skażą tego Ziobrę, to Cię oficjalnie przeproszę, a jak nie to ty mnie. Długo jestem Forume poczekam na satysfakcję.

Edit: Żeby nie było. Ja bardzo bym chciał, żeby pewne sprawy zostały rozliczone. Ja po prostu, w to nie wierzę. Zaletą bycia pesymistą jest to, że co najwyżej przeżyjesz miłe zaskoczenie, zamiast gorzkiego rozczarowania.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

14-10-2024, 17:31

olgims pisze:
jak rozdaje biedakom-cebulakom to socjalista, jak nie chce dać to pierdolony szkop złodziej
Nie trawię Tuska i Peło ale ten argument podnoszony przez jego przeciwkników jest śmieszny, prawda jest taka że Tusk przejął wszystkie dobrze sprzedawalne hasła i metody dotyczące socjalu i twardej obrony granicy (przez twardej rozumiem pomijanie wątków praw człowieka i ignorowanie aktywistów), Konfederosja zrobiłaby to samo, pisowcy nie mają za bardzo jak podważyć tych faktów więc odpowiadają 'no może rozdaje ale to takie nie-trve rozdawanie socjalu, takie pozerskie'.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
trup

15-10-2024, 11:06

"Pjongjang wysadził drogi między Koreą Północną i Południową. Zaczęło się "całkowite odcięcie""

Obrazek

fiutin postraszył Kima, że jak rossja przegra to ruszą na KRLD.
No to Kim - ciach! - żołnierzy daje fjutinowi i broń i się okopuje....
Co za mroczny umysł....

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
olgims
weteran forumowych bitew

16-10-2024, 11:44

Hatefire pisze:
14-10-2024, 11:23
olgims pisze:
Dobra, to umówmy się. Jak skażą tego Ziobrę, to Cię oficjalnie przeproszę, a jak nie to ty mnie. Długo jestem Forume poczekam na satysfakcję.

Edit: Żeby nie było. Ja bardzo bym chciał, żeby pewne sprawy zostały rozliczone. Ja po prostu, w to nie wierzę. Zaletą bycia pesymistą jest to, że co najwyżej przeżyjesz miłe zaskoczenie, zamiast gorzkiego rozczarowania.
umówmy się, moje oczekiwanie, że państwo rozliczy ludzi, którzy je (czyli nas) okradali i zgromadzili dzięki państwowym posadom dziesiątki milionów, to nie jest kwestia zakładów o rację czy optymizmu tylko fundamentalna zasada, która obowiązuje w cywilizowanym świecie - czyny mają konsekwencje. W naszym kraju pewnej grupie politycznej uroilo się we łbie, że sa ponad narodem, pewnemu chłopkowi roztropkowi, że ma królewski mandat, pewnym byłym urzędnikom, że mają immunitety od wszystkiego. Mi się to kurwa nie podoba, bo nigdy nic od państwa nie dostałem, nigdy o nic nie żebrałem, a dokładam patolom do wyprawek szkolnych i ich mamuskom do kosmetyczki. Mam więc kurwa pełne prawo wyrażać swoje zdanie i domagać się, żeby np taka żałosna kreatura jak zero został pociągnięty do odpowiedzialności. Jak ty się chcesz bawić w rozmywanie i aws (30 lat temu) twoja sprawa, mnie interesuje, żeby takie antypolskie kurwy już mojego kraju nie niszczyły.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-10-2024, 12:19

olgims pisze:
16-10-2024, 11:44
Mam więc kurwa pełne prawo wyrażać swoje zdanie i domagać się, żeby np taka żałosna kreatura jak zero został pociągnięty do odpowiedzialności. Jak ty się chcesz bawić w rozmywanie i aws (30 lat temu) twoja sprawa, mnie interesuje, żeby takie antypolskie kurwy już mojego kraju nie niszczyły.
Nakręciłeś sobie film własny. Nigdy nie twierdziłem, że rozliczenie łamania prawa przez rządzących, niezależnie od opcji, nie powinno mieć miejsca. Napisałem, że w nie nie wierzę. I nauczony doświadczeniem, mam podstawy twierdzić, że tak będzie. Nie manipuluj niemniej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

16-10-2024, 14:57

może się za bardzo trzymasz swojego nakręconego filmu.

"- Demokraci nie mogą być bezradni, bezsilni, niezdolni do działania i konfrontacji..."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

16-10-2024, 15:06

trup pisze:

"- Demokraci nie mogą być bezradni, bezsilni, niezdolni do działania i konfrontacji..."
Jeszcze raz, bo widocznie nie dociera. Nie twierdzę, że ci politycy co łamali prawo nie powinni zostać rozliczeni. Twierdzę, że w nie wierzę, że to się stanie, z różnych względów, no może jakieś płotki za coś odpowiedzą. Kumacie różnicę, czy wrzucicie kolejny cytat z Tuska, czy innego Giertycha jak to rozliczą? Ułatwię, deklaracja polityka nie znaczy, że tak się stanie. Dam prosty przykład. Byłbym zadowolony jak reprezentacji Polski w piłce nożnej została dajmy na to Mistrzami Europy. Czy wierzę, że tak się stanie. No nie. Bo dotychczasowe doświadczenia z ostatnich lat na to nie wskazują.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

16-10-2024, 15:09

Hatefire pisze:
Dam prosty przykład. Byłbym zadowolony jak reprezentacji Polski w piłce nożnej została dajmy na to Mistrzami Europy. Czy wierzę, że tak się stanie. No nie. Bo dotychczasowe doświadczenia z ostatnich lat na to nie wskazują.
A jak bardzo wierzysz, że uda Ci się, akurat w tym konkretnym temacie, cokolwiek wytłumaczyć nicramowi albo trupowi? :sarcasm1:
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

16-10-2024, 15:33

Hatefire pisze:
trup pisze:

Jeszcze raz, bo widocznie nie dociera. Nie twierdzę, że ci politycy co łamali prawo nie powinni zostać rozliczeni. Twierdzę, że w nie wierzę, że to się stanie, z różnych względów, no może jakieś płotki za coś odpowiedzą. Kumacie różnicę, czy wrzucicie kolejny cytat z Tuska, czy innego Giertycha jak to rozliczą? Ułatwię, deklaracja polityka nie znaczy, że tak się stanie. Dam prosty przykład. Byłbym zadowolony jak reprezentacji Polski w piłce nożnej została dajmy na to Mistrzami Europy. Czy wierzę, że tak się stanie. No nie. Bo dotychczasowe doświadczenia z ostatnich lat na to nie wskazują.
Jeszcze raz, bo najwidoczniej nie dociera. Rozumiem że taki masz swój film. To twój film.
Ułatwię: skoro to film, to w filmach są zwroty akcji oraz mimo dłużyzn i przewidywalnego plotu, czasem zaskakujące zakończenia.
Podpowiem: nie zakładaj niczego z góry, mimo tego że lubisz gatunek zwany "I tak nic z tego nie będzie".
Awatar użytkownika
Hatefire

16-10-2024, 15:38

trup pisze:
Podpowiem: nie zakładaj niczego z góry, mimo tego że lubisz gatunek zwany "I tak nic z tego nie będzie".
Tylko, że w polskiej rzeczywistości III RP gatunek "I tak nic z tego nie będzie", to zalicza się do kategorii filmu dokumentalnego, opartego na faktach. Gatunek "Przeprowadzimy rozliczenia i ukarzemy polityków winnych za łamanie prawa", to filmy fabularne z podgatunku fantasy xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

16-10-2024, 15:46

Hatefire pisze:
16-10-2024, 15:38
trup pisze:
Tylko, że w polskiej rzeczywistości III RP gatunek "I tak nic z tego nie będzie", to zalicza się do kategorii filmu dokumentalnego, opartego na faktach. Gatunek "Przeprowadzimy rozliczenia i ukarzemy polityków winnych za łamanie prawa", to filmy fabularne z podgatunku fantasy xD
Tak owszem. W każdym kraju. Na kazdej szerokości geograficznej władza się zabezpiecza. Władza robi rózne rzeczy. Wielu unika kary. Skazywani są nielicznie. Ale są. Ględzenie, że nic się nie da.... xvja zrobią.... qrva qrvie łba nie urwie... no tak to nic się nie da. 8 lat napierdalali przekręty a ostatnie 4 to już chochlami.... coś się dzieje. Są papiery w prokuraturze. Przesłuchania. Coś się jedna z tego wydarzyć musi. Nigdy wcześniej w III RP nie było tylu śledztw, przesłuchań, zarzutów. Jeszcze się żaden proces nie zaczął, więc byłbym ostrożny z ferowanie własnego "nie warto nic robić, bo I tak nic z tego nie bedzie". To typowo russkie albo myślenie albo zasiewanie zwątpienia.

Fantasy to jest świat Karola Marksa, którym się zachwycasz.
ODPOWIEDZ