METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: METALLICA

16-07-2014, 16:19

Kraft pisze:Wielce wątpliwe by Mecie zależało na wzbogacaniu współczesnego metalu. Braniu udziału w wyścigu z rzemieślnikami i epigonami marnego sortu.
w wywiadach mówią jednak co innego :)
Kraft pisze:Mogę od strzała podać 10 utworów z St Anger i DM które już są lub będą klasykami... Może nie wśród ludzi Twojej generacji (choć i tacy się znajdą), ale tych młodszych bankowo.
tak samo jak można podać kilka utworów Behemoth które wśród ludzi młodego pokolenia staną się "klasykami", patrząc jaki jest teraz hype na ten zespół we Francji czy UK. W żaden sposób nie zmienia to postaci rzeczy że utwory te nic nie wniosły do muzyki.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

16-07-2014, 16:22

[V] pisze:no właśnie? ten cover jest ZAJEBISTY.
- tak brzmi dobry cover "the wait":
" onclick="window.open(this.href);return false;
"so what?" też spieprzyli. ale za to "astronomy" nagrali po mistrzowsku.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
[V]

16-07-2014, 16:27

nie znasz się. w ogóle The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited jest świetna.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

16-07-2014, 16:38

Bloodcult pisze:w wywiadach mówią jednak co innego :)
Kurtuazyjnie coś tam pochwalą, najczęściej supporty, choć i z tych lubią sobie robić jaja, jak ze Slipknotem swego czasu... Wystarczy spojrzeć na katanę Heta by się zorientować gdzie lokuje sympatie muzyczne. W starych dziadach generalnie.
tak samo jak można podać kilka utworów Behemoth które wśród ludzi młodego pokolenia staną się "klasykami", patrząc jaki jest teraz hype na ten zespół we Francji czy UK. W żaden sposób nie zmienia to postaci rzeczy że utwory te nic nie wniosły do muzyki.
Jednakże longinus nie pajacuje i nie wymaga od nich wynajdywania koła z każdym kolejnym albumem, ale właśnie zarzuca utratę potencjału do tworzenia klasyków w ostatnich latach... A te klasyki mimo niechęci "betonu" są. Tyle.
Awatar użytkownika
SOWIX666
postuje jak opętany!

16-07-2014, 16:59

Koncert dla pingwinów nie był ekstrawagancki?
535

16-07-2014, 17:02

SOWIX666 pisze:Koncert dla pingwinów nie był ekstrawagancki?
Co pingwiny miały na katanach?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

16-07-2014, 17:05

Nie. To był zwykły debilizm.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

16-07-2014, 17:09

535 pisze:
Co pingwiny miały na katanach?
Obrazek
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: METALLICA

16-07-2014, 17:10

Już dalibyście spokój dzieciakowi - przecież Kraft za Chiny nie zrozumie Waszych wywodów, tylko okopie się jeszcze głębiej. O ile w innych tematach można było go "skasować", tak w tym wątku nie wróżę sukcesu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

16-07-2014, 22:35

Przejęzyczenie jak nic. Chyba chciałeś powiedzieć o kolejnym inkasowaniu srogiego łomotu. Ale to akurat, prawda, nie pierwszyzna... Niemniej kilka osób ewidentnie postradało zmysły w walce, stąd prośba o opiekę m.in. nad Cyferkiem, jakby nie było kompanem w żałobie po bublach z in ivitro :)
To była fanaberia marketingowa, ale Coca Coli, a nie Mety.
Awatar użytkownika
Sybir

16-07-2014, 22:55

Kraft pisze:Przejęzyczenie jak nic. Chyba chciałeś powiedzieć o kolejnym inkasowaniu srogiego łomotu. Ale to akurat, prawda, nie pierwszyzna... Niemniej kilka osób ewidentnie postradało zmysły w walce, stąd prośba o opiekę m.in. nad Cyferkiem, jakby nie było kompanem w żałobie po bublach z in ivitro :)
Myślę, że masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, Kraft, co (mam nadzieję) nie znajduje odzwierciedlenia w popierających tak wysoką samoocenę argumentach. Tak to już jest z internetowymi wojownikami ;)
Pogrubiłem fragment - nie rozumiem, co podmiot liryczny ma na myśli, a ciekaw jestem Twojej jakże zgodnej ze stanem faktycznym intepretacji dyskusji w wiadomym wątku.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

16-07-2014, 23:22

Sybir pisze:Myślę, że masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, Kraft, co (mam nadzieję) nie znajduje odzwierciedlenia w popierających tak wysoką samoocenę argumentach. Tak to już jest z internetowymi wojownikami ;)
Ja sobie na luziku dyskutuję i nie stosuję przytyków ad personam dopóki delikwent szczególnie się o to nie prosi (a że potrafię popsuć humor już niejeden bałwan poczuł). Po waszej stronie barykady to norma, więc i tam szukaj internetowych wojowników. Wartość moich argumentów definiuje niejako jakość zarzutów, a ta jest prawie żadna, także fakt, niespecjalny to powód do dumy. Ale umniejszyć morale we wrogim obozie zawsze warto :)
Pogrubiłem fragment - nie rozumiem, co podmiot liryczny ma na myśli, a ciekaw jestem Twojej jakże zgodnej ze stanem faktycznym intepretacji dyskusji w wiadomym wątku.
Interpretację utrudnia najazd na wątek i rozpieprzenie tegoż przez gimbusów pokroju Nicrama, którym regularnie łoję tyłki w tematach muzycznych, więc musiałbyś uszczegółowić pytanie.
Awatar użytkownika
Sybir

16-07-2014, 23:35

Kraft pisze:(...) Po waszej stronie barykady (...) umniejszyć morale we wrogim obozie (...)
Wyborne.
Pogrubienie nie wystarcza? Słowa-klucze: kompan, żałoba. Jakieś dowody? A propos - znalazłeś już może jakieś merytoryczne argumenty?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

16-07-2014, 23:38

Sybir pisze:Pogrubienie nie wystarcza? Słowa-klucze: kompan, żałoba. Jakieś dowody? A propos - znalazłeś już może jakieś merytoryczne argumenty?
Przenoszę do wiadomego wątku...
byrgh
zahartowany metalizator

16-07-2014, 23:53

kiedy mówiłem, że są tu tacy, co - NA FORUM - prowadzą swoją osobistą konkwistę, pukano się w czoło. tymczasem było to tylko puste pukanie w niemalowane.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-07-2014, 00:55

Kraft pisze: Po pierwsze primo - nie zauważyłem żadnych ekstrawaganckich zagrywek marketingowych ze strony obozu Mety, które nie byłyby wcześniej stosowane przez inne zespoły.
Ja nie mówię, że one są ekstrawaganckie. To są proste, sprawdzone metody - najczęściej zwykłe bicie piany, reklamy we wszystkich środkach masowego przekazu, przypominanie kultowego statusu, klipy, ogromne trasy koncertowe z pirotechniką i efektami świetlnymi, jakieś płyty z orkiestrą, żeby przeciętny Ziutek, dla którego gitara brzmi za szorstko mógł bez zgrzytania zębami posłuchać i złapać może bakcyla i jeszcze poczuć, że to mariaż metalu z muzyką klasyczną lub filmową - jednym słowem ambitna sprawa, nie dla leszczy. Balon nadmuchany, a w środku pusto. Tak można niejednego trupa utrzymywać przy życiu latami.
Kraft pisze:Po drugie primo - te niby proste zależności nie działają w odniesieniu do innych uznanych firm, często grających znacznie lżejszą muzykę.
To zależy. A, o które "uznane firmy" Ci chodzi?
Kraft pisze: Wielce wątpliwe by Mecie zależało na wzbogacaniu współczesnego metalu. Braniu udziału w wyścigu z rzemieślnikami i epigonami marnego sortu.
Taaaaa.... bo Metallica, jako jedyna ma patent na nagrywanie rzeczy wybitnych, a po nich to już tylko epigoni i rzemieślnicy. Czytasz siebie trochę?
Kraft pisze: Mogę od strzała podać 10 utworów z St Anger i DM które już są lub będą klasykami... Może nie wśród ludzi Twojej generacji (choć i tacy się znajdą), ale tych młodszych bankowo.
Wiesz... przypuszczam, że kawałki Britney Spears i N'Sync też są dla kogośtam klasykami. Jak się zaczyna słuchanie Mety od przedostatniej płyty i nie ma się świadomości tego, co było nagrywane przez okres wcześniejszych 20-lat, to można się zachwycić wieloma rzeczami. Taka typowa niedojrzała miłość. Lubię jabola, bo innego smaku nie znam.

A tak całkiem poważnie - bo za bardzo się nie orientuję - są te kawałki na jakichś listach życzeń fanów przy okazji koncertów? I w jakiej ilości?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

17-07-2014, 01:35

longinus696 pisze:Ja nie mówię, że one są ekstrawaganckie. To są proste, sprawdzone metody (...) To zależy. A, o które "uznane firmy" Ci chodzi?
Nie nie mój miły... Sprytnie odbijasz piłeczkę, ale to Ty znasz proste i sprawdzone metody masowej hipnozy niczego nieświadomych słuchaczy, więc to Ty podajesz uznane firmy, które te metody ze skutecznością Mety stosowały :)
Wiesz... przypuszczam, że kawałki Britney Spears i N'Sync też są dla kogośtam klasykami. Jak się zaczyna słuchanie Mety od przedostatniej płyty i nie ma się świadomości tego, co było nagrywane przez okres wcześniejszych 20-lat, to można się zachwycić wieloma rzeczami. Taka typowa niedojrzała miłość. Lubię jabola, bo innego smaku nie znam.
Środowisko fanów Mety jest jednym z najbardziej otwartych na nowe doznania muzyczne jakie znam. Przekrój wiekowy i doświadczenie poszczególnych fanów - ogromne. Absurdalnych porównań do boys/girls bendów nie chce mi się nawet komentować. Pomijając fakt, że zwyczajnie nie wypada - wobec zespołu który zmienił oblicze obciachowego i kiczowatego nurtu, pogrążonego w świecie smoków i mody damskiej - takich porównań stosować. Wysil się bardziej...
A tak całkiem poważnie - bo za bardzo się nie orientuję - są te kawałki na jakichś listach życzeń fanów przy okazji koncertów? I w jakiej ilości?
Oczywiście do hiciorów z Blacka nie mają startu, ale są. Policz sobie...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-07-2014, 02:35

Kraft pisze: Nie nie mój miły... Sprytnie odbijasz piłeczkę, ale to Ty znasz proste i sprawdzone metody masowej hipnozy niczego nieświadomych słuchaczy, więc to Ty podajesz uznane firmy, które te metody ze skutecznością Mety stosowały :)
Ja pierdykam... ale to Ty mi wmawiasz, że one nie działają w innych przypadkach, więc podaj te casusy, zamiast się wymigiwać.
Kraft pisze:Środowisko fanów Mety jest jednym z najbardziej otwartych na nowe doznania muzyczne jakie znam. Przekrój wiekowy i doświadczenie poszczególnych fanów - ogromne.
No domyślam się - jak zawsze w przypadku długowiecznych kapel. Rzecz w tym, że pewnie różnią się też poglądami na temat przebiegu kariery ich idoli. Ja akurat mówiłem o tej grupie, która jak pelikan łyka nowe rzeczy, bo brakuje jej ogarnięcia muzycznego.
Kraft pisze:Absurdalnych porównań do boys/girls bendów nie chce mi się nawet komentować. Pomijając fakt, że zwyczajnie nie wypada - wobec zespołu który zmienił oblicze obciachowego i kiczowatego nurtu, pogrążonego w świecie smoków i mody damskiej - takich porównań stosować. Wysil się bardziej...
Hehe... No super. Jak raz zrobiłeś coś doniosłego, to już potem jesteś nietykalny - piękna zasada. Święte krowy.
Przecież nie mówię o klasycznych albumach zespołu, tylko o tym, co nagrywają teraz.

Po drugie, z tą zmianą oblicza, to bym nie przesadzał. W tym czasie nie oni jedyni wychodzili poza wątki fantasy, które zresztą do dzisiaj pozostały, są nawet liczniejsze i przybrały głupszy wymiar niż kiedykolwiek wcześniej. Generalnie wraz z eksplozją pewnych odmian punk rocka i przenikaniem się gatunków, zwrot ku codzienności i szorstkiemu wyglądowi był nieunikniony. Poza tym, pojawienie się Mety, a kwestia istnienia damskich ubrań to zupełnie dwa równoległe zagadnienia. Akurat w latach 80-tych glam metal miał się bardzo dobrze - miałeś Mötley Crüe, Twisted Sister itp.
Poza tym, od damskiego imydżu wara - to była piękna, subwersywna strategia lat 70-tych, a kto nie lubi New York Dolls ten prawiczek :))

Edit: A chuj... co mi tam, podam te przykłady, żeby nie było, że jestem gołosłowny: Aerosmith, Bon Jovi, Guns n' Roses, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, U2, Madonna - do wyboru do koloru.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-07-2014, 04:04

longinus696 pisze:A tak całkiem poważnie - bo za bardzo się nie orientuję - są te kawałki na jakichś listach życzeń fanów przy okazji koncertów? I w jakiej ilości?
biorąc pod uwage ostatnią trase są 3 rodzynki:
St. Anger (7 razy grane, głównie w Niemczech)
The Day That Never Comes (grane 2 razy, u nas przepadło w dogrywce)
Cyanide (zagrane 1)

a jeśli chodzi o konkretne liczby to można sobie zobaczyć drugą cześć trasy tutaj http://www.metallicabyrequest.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Kraft pisze:Środowisko fanów Mety jest jednym z najbardziej otwartych na nowe doznania muzyczne jakie znam. Przekrój wiekowy i doświadczenie poszczególnych fanów - ogromne.
ale klapki na oczach/uszach jak były tak są nadal, z naciskiem na overkilla :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
535

17-07-2014, 08:05

Kraft pisze:
Ja sobie na luziku dyskutuję i nie stosuję przytyków ad personam dopóki delikwent szczególnie się o to nie prosi (a że potrafię popsuć humor już niejeden bałwan poczuł). Po waszej stronie barykady to norma, więc i tam szukaj internetowych wojowników. Wartość moich argumentów definiuje niejako jakość zarzutów, a ta jest prawie żadna, także fakt, niespecjalny to powód do dumy. Ale umniejszyć morale we wrogim obozie zawsze warto :)
Oj. Widzę, że kredycik z mini ratką staje się nieznośny, albo toi toi w familoku się rozszczelnił. Luzik w dyskusji, barykady, wojownicy, wrogie obozy - jednym słowem WOJNA! Wojenna retoryka. Walka. Brzmi bardzo znajomo. Jarek z Antkiem są z ciebie dumni. Ja pier.... Teraz jestem już pewny, że płaczesz nocami, bijąc z wściekłości w poduszkę, mocząc seryjnie prześcieradła.
Kraft pisze:Przejęzyczenie jak nic. Chyba chciałeś powiedzieć o kolejnym inkasowaniu srogiego łomotu. Ale to akurat, prawda, nie pierwszyzna... Niemniej kilka osób ewidentnie postradało zmysły w walce, stąd prośba o opiekę m.in. nad Cyferkiem, jakby nie było kompanem w żałobie po bublach z in ivitro :).
Żałobie powiadasz? Przecież to ty ramię w ramię ze świętymi Bogusiem (Chazanem) i Bolkiem (Piechą) oraz Jarkiem (Gowinem) wylewacie krokodyle łzy nad każdym zarodkiem, cierpiąc przy tym publicznie.
Kraft pisze:
To była fanaberia marketingowa, ale Coca Coli, a nie Mety.
Coraz trudniej zauważyć różnice między tymi FIRMAMI i ich fanaberiami. Zajebisty argument, bardzo mi się podoba. Można powiedzieć nawet, że WYGRAŁEŚ. To przecież dla ciebie bardzo ważne. Nie chcesz być w grupie przegranych. Z tego wynika także wspomniana wyżej wysoka samoocena. Uważaj tylko , żeby ci firma jakiegoś brzydkiego numeru nie wywinęła. Chociaż nie! Ty przełkniesz grzecznie wszystko, przecież jesteś psychofanem.
Złote Wary w jednym kroku. Uczcie się mili adepci.
Czyli co? Środowisko tych fanów opromienione sukcesem swych idoli jest "lepsze"? To "lepsi" ludzie w porównaniu z tymi z innych środowisk? Ile znasz tych środowisk? W jaki sposób je porównujesz? Prowadzisz jakieś szerzej zakrojone badania i doświadczenia?
Może rzuć okiem co tam słychać u innych kapel i jakiego sortu są to uwagi
http://overkill.pl/forwhom/viewforum.ph ... 81c3093993" onclick="window.open(this.href);return false;
Najlepiej jednak poczytaj swoje własne wypociny. Otwarty umysł. A to paradne!
ODPOWIEDZ