MASACHIST-nowy band muzyków Vader i Azarath
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: MASACHIST-nowy band muzyków Vader i Azarath
po pierwszym przesluchaniu mam wrazenie, ze to nic wybitnego, zdarzaja sie fajne momenty ale bez podniety, ot solidny brutal death metal. Na duzy plus brzmienie - ciezkie i potezne , bardzo dobre wydanie - elegancki digipak i niezly layout oraz cena - 19.90. We wkladce jest napisane, ze w Open the Wounds udziela sie Ross Dolan, jeszcze nie udalo mi sie ustalic w ktorym momencie tego walka...
I AM MORBID
-
- mistrz forumowej ceremonii
Słyszałem 2 kawałki i brzmienie robi wrażenie. Ponoć cały materiał trwa dwadzieścia perę minut, stąd pewnie taka cena 

- H-K44
- weteran forumowych bitew
Cały materiał trwa dokładnie 26 minut i 13 sekund.
Cena niewielka, a faktem jest, że album został ładnie wydany. Mam w oryginale, ale jeszcze nie słuchałem po całości. Słyszałem tylko 2 wałki i mi się podobało. Bart z Hermh wskrzesił Witching Hour Prod., w której został wydany Masachist, a że to fajny gość, to i niewiele sobie życzy za krążek. 

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Płytka zamówiona, właśnie leci pocztą:) Ale nie wytrzymałem i sprawdziłem wersję krążącą w sieci... no i jest naprawdę zajebiście! Bałem się, kolejnego all-star bandu, ale jest naprawdę ciekawie. szkoda tylko, zę pewnie żadnej traski nie będzie bo panowie maja rożne obowiązki... szkoda.
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- karabin
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
Wykopane gdzieś z odchłani ale cóż...Jeśli chodzi o kapelke to przygniata Ciężarem tak jak to powinno byc w death metalu:)
- twoja_stara_trotzky
bardzo fajna płyta, moim skromnym zdaniem, znacznie lepsza niż ostatnie propozycje Azarath czy Vader.
- Castor
Trudno się z tym nie zgodzić!! Choć z drugiej strony gdyby Azarath wydał "Death March Fury" to pewnie olał bym tą płytę podobnie jak "Praise the Beast", ponieważ Azarath stać na więcej, a i moje oczekiwania co do tego zespołu są dużo większe. Co do Vader to powiem tylko tyle, że na "Litany" (2000 r) skończyły się dobre albumy tego zespołu!!twoja_stara_trotzky pisze:bardzo fajna płyta, moim skromnym zdaniem, znacznie lepsza niż ostatnie propozycje Azarath czy Vader.
Podsumowując debiut Masachist uważam za udany, ciekaw jestem tylko czy Trufel i spółka są w stanie nas jeszcze czymś zaskoczyć, czy raczej z płyty na płytę będzie coraz gorzej, jak to było z Dies Irae.

- KreatoR
gdzie tam, Dies Irae właśnie było lepsze z płyty na płytę.
co do Masachist, to myślę że chłopaki skleili taki "dream team" tylko na jednorazowy skok na kasę
nic odkrywczego ale i tak słucha się tego świetnie 
co do Masachist, to myślę że chłopaki skleili taki "dream team" tylko na jednorazowy skok na kasę

- Block69
- zahartowany metalizator
Z tym DIES IRAE racja. Jedynka była najsłabsza.
A MASACHIST i skok na kase niebardzo bo Trufel miał sporo pomysłów na muze, które niezbyt do AZARATH pasowały i akurat taki skład sobie dobrał.
A MASACHIST i skok na kase niebardzo bo Trufel miał sporo pomysłów na muze, które niezbyt do AZARATH pasowały i akurat taki skład sobie dobrał.
PENIS METAL
- Castor
Trufel w Azarath jest po to by zespół mógł grać koncerty na dwie gitary, całą muzykę w Azarath tworzy Bart!! Trufel by móc realizować się jako kompozytor założył Masachist.

- twoja_stara_trotzky
i, szczerze mówiąc, realizuje się lepiej niż Bart.
- Husar
bzdury czlowieku gadasz. To ze Azarath nagral slabsza plyte ostatnio (nie wiem bo nie slyszalem, ale tak wnioskuje po opiniach ludzi) nic nie przesądza. Szczegolnie ze D.I.E. to plyta absolut na polskim podworku i daje jej 10/10 bez mrugniecia okiem. Nie wiem czy to nie jest najlepsza plyta w ogole wydana w polskim Death Metalu.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- ultravox
Chuja tam słabszą. Zajebista jest.Husar pisze:bzdury czlowieku gadasz. To ze Azarath nagral slabsza plyte ostatnio (nie wiem bo nie slyszalem, ale tak wnioskuje po opiniach ludzi) nic nie przesądza.
- twoja_stara_trotzky
mi się najbardziej podoba debiut. dwójka też jest bardzo dobra, ale trójka zupełnie mnie nie przekonuje i na jej tle Masachist wypada zwyczajnie lepiej. i tyle.Husar pisze:bzdury czlowieku gadasz. To ze Azarath nagral slabsza plyte ostatnio (nie wiem bo nie slyszalem, ale tak wnioskuje po opiniach ludzi) nic nie przesądza. Szczegolnie ze D.I.E. to plyta absolut na polskim podworku i daje jej 10/10 bez mrugniecia okiem. Nie wiem czy to nie jest najlepsza plyta w ogole wydana w polskim Death Metalu.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie wiem, nie wiem... De Profundis to jednak dosc mocna pozycja. ale fakt, DIE rozpierdala. ja bym nawet nie ocenial go jedynie przez pryzmat naszego podworka
this is a land of wolves now
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Płytę kupiłem juz dawno i przesłuchałem może 2-3 razy. Jest nudna i strasznie wtórna. Gorszy jest tylko nowy Vader. Nowy Azarath jest dużo, dużo lepszy. Chociaż ciężko jest porównywac te dwie płyty. Inny rodzaj grania.
- Block69
Najlepsza w ogóle to nie ma szans, ale obok "Anaclasis" to jedna z najlepszych płyt DM nagranych przez polską kapele w ostatnich latach.Husar pisze: Szczegolnie ze D.I.E. to plyta absolut na polskim podworku i daje jej 10/10 bez mrugniecia okiem. Nie wiem czy to nie jest najlepsza plyta w ogole wydana w polskim Death Metalu.
PENIS METAL