SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: SATYRICON

14-11-2008, 20:26

U mnie nowy album leci już chyba z 15 raz i podoba mi się coraz bardziej.

It is nice , I like :D
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

15-11-2008, 21:48

tez tak mialem. z czasem ta plyta zyskuje. jest naprawde ok.

ALE.

wlaczylem sobie dzis Now, Diabolical i - niestety - The age of negro wypada strasznieeee blado.
na N,D sa same wykurwiste numery, poza moze 2 kawalkami (i tak dobrymi) od poczatku do konca gniecie jaja. a riffy i brzmienie w The Pentagram Burns zjadaja cala nowa plyte na sniadanie. tyle.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2008, 10:50

Maria Konopnicka pisze:
Jeszcze tylko skomentuję swoje powyższe wynurzenia, aby zaoszczędzić czasu na polemikę co poniektórym:

Zieeeeew.....
:lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 10:51

Maria Konopnicka pisze: Dal mnie przeszkodą w zaakceptowanie wizerunku Satyra nie są zmiany tylko estetyka, która wypisz wymaluj jest estetyką przeniesioną z muzyki pop czy disco.
Przecież wygląda jak NORMALNY wokalista rockowy, czyli sensowniej niż kiedykolwiek. Nareszcie zero żenady.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-11-2008, 11:00

Maria Konopnicka pisze:Po pierwsze nie zgodzę się, że wizerunek Mansona się nie zmienia - po drugie, problem nie tkwi w zmianach..
Ciekawy problem. Powiedziałbym, że sprawa nie wygląda tak prosto. Wizerunek Mansona zmienia się pod względem detali (np. zmieniają się fetysze, nawiązania do konkretnych dekad XX w.), ale w swej wymowie zawsze pozostaje taki sam - na swój sposób chorobliwy (dotyczący protez i dewiacji seksualnych) oraz ironiczny wobec kultury masowej i instytucji władzy.
Maria Konopnicka pisze:Dal mnie przeszkodą w zaakceptowanie wizerunku Satyra nie są zmiany tylko estetyka, która wypisz wymaluj jest estetyką przeniesioną z muzyki pop czy disco. Dziś dla jaj włączyłem sobie stary teledysk Sabriny i uważam, że oba teledyski - tej cipy sprzed 20 lat i najnowszy Satyricon mają bardzo wiele wspólnych cech - piosenkarz, piosenkarka śpiewają pozywana jest ich twarz, popiersie (Sabrina miała ładniejsze) - wyrażają inne emocje, ale sprowadza się dokładnie do tego samego. Ja tego nie kupuję. Wkurwiają mnie takie teledyski - tyle, że na cycki Sabriny mogę popatrzeć, a na krzywiącego się metroseksualnego dresiarza już nie.
Akurat klipy metalowe nigdy nie grzeszyły pomysłowością (w sensie produkcji) i dobrym smakiem, więc tak bardzo bym się tym nie przejmował. Nakręcili jak umieli i jak budżet pozwolił. Gwarantuję Ci, że gdyby umieścić Satyra w innym otoczeniu i dodać do tego jakąś rozsądną fabułę, to okulary i zaczesane do tyłu włoski zaświeciłyby innym blaskiem. Muza przynajmniej wskazuje na coś zupełnie innego niż teledysk.
Maria Konopnicka pisze:Niestety Satyricon właśnie gra taką muzykę - do auta, odkurzania, zmywania naczyń. Podobnie Darkthrone (choć estetyka ich muzyki odpowiada mi dużo bardziej). Dwie kapele, które kiedyś grały black metal a dziś wskoczyły do szuflady z napisem "muzyka łatwa, lekka i przyjemna".
No proszę. Niedawno się naczytałem, że na tej płycie "nie ma hitów", a teraz słyszę, że grają "muzykę łatwą, lekką i przyjemną". To jak to w końcu jest? Moim zdaniem nowa płyta jest prosta, ale to prostota innego rodzaju: mechaniczna, obdarta z ozdobników - doskonałe rozwinięcie stylu z N,D. A przez swoją powtarzalność nie jest wcale "przyjemna" a raczej natarczywa.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-11-2008, 11:05

jester pisze:Przecież wygląda jak NORMALNY wokalista rockowy, czyli sensowniej niż kiedykolwiek. Nareszcie zero żenady.
Bzdury gadasz. Najsensowniejszy image i zdecydowanie jedna z najlepszych sesji zdjęciowych w BM to okres Rebel Extravaganza (no i "Intermezzo II").

Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 11:06

Łysy obrzyganiec strojący groźne miny? Nie wiem, to raczej zabawnie wyszło.
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2008, 11:46

longinus696 pisze:
jester pisze:Przecież wygląda jak NORMALNY wokalista rockowy, czyli sensowniej niż kiedykolwiek. Nareszcie zero żenady.
Bzdury gadasz. Najsensowniejszy image i zdecydowanie jedna z najlepszych sesji zdjęciowych w BM to okres Rebel Extravaganza (no i "Intermezzo II").
coś w ten deseń - idealnie grało to z muzyką
Coś tam było! Człowiek!
vulture

17-11-2008, 11:52

jester pisze:Łysy obrzyganiec strojący groźne miny? Nie wiem, to raczej zabawnie wyszło.
oczywiscie.zdjęcia były efekciarsko wykonane,te wszystkie brudy,nakładki itp.kilka było ok,ale większość,w tym i ta z frontu okładki to ewidentny tani szit który może wzbudzać tylko rozbawienie.
Obecnie prezentują sie najlepiej
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2008, 12:01

vulture pisze:
jester pisze:Łysy obrzyganiec strojący groźne miny? Nie wiem, to raczej zabawnie wyszło.
oczywiscie.zdjęcia były efekciarsko wykonane,te wszystkie brudy,nakładki itp.kilka było ok,ale większość,w tym i ta z frontu okładki to ewidentny tani szit który może wzbudzać tylko rozbawienie.
Obecnie prezentują sie najlepiej
zaśpiewaj sobie :"I'm tied in bronze chains" popatrz na booklet jeszcze raz i poczuj różnice ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

17-11-2008, 12:03

vulture pisze:Obecnie prezentują sie najlepiej
mrocznie, ascetycznie z taka rockowo-gigerowska nutką...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 12:15

Oto ostateczny cios w zwolenników wizerunku czasów RE:

Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

17-11-2008, 12:21

jester pisze:Oto ostateczny cios w zwolenników wizerunku czasów RE:

Obrazek
:D ale to juz było poniżej pasa :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2008, 12:23

Adrian696 pisze:

Obrazek
:D ale to juz było poniżej pasa :D
brakuje tutaj tylko Nattefrosta
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

17-11-2008, 12:25

Hahahaha,własnie miałem przywołac tego bohomaza,w ramach dyskusji o image z RE...a co do własnie owego image,to mysle,że mocno na siłe jest cała dyskusja na ten temat.Czasami,tez mam wrażenie,że niekórzy posługuja sie estetycznymi odnośnikami do moralności chrześcijanskiej :lol:
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-11-2008, 13:33

Obrazek
To jest co najwyżej ostateczny cios w Twoją głupotę i potwierdzenie, że masz niedobory percepcyjne.
Fotki z RE to pokaz świetnej inwencji w kwestii wizerunku wspomaganej dobrym rzemiosłem fotograficznym, natomiast Belfegor to właśnie znakomity przykład nieudolnej podróbki i typowej dla miernych naśladowców amatorszczyzny.
Jak zwykle potwierdzasz moją opinię, chcąc zrobić na odwrót.

Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 13:55

longinus696 pisze:Fotki z RE to pokaz świetnej inwencji w kwestii wizerunku wspomaganej dobrym rzemiosłem fotograficznym
Byłyby, gdyby nie ich wsiowość. Miało być brudno i chropowoto, wyszły wymuszone groźne miny i plastikowo-rzygowy make-up. Do tego Satyr łypiący w sposób komiczny z okładki i efekt jest jaki jest, choć to i tak postęp w stosunku do leśnych czasów. Teraz wyglądają na szczęście NORMALNIE i niczego nie pozują na siłę, a zachwyt nad tą sesją jaką brudną i inwencyjną jest analogiczny do spustów nad image'em Kinga Diamonda przez dzieci, dla których jest on straszny i mroczny. Ale Ty jesteś potwornie podatny na te tanie sztuczki wizualne, musisz koniecznie nabyć umiejętność selekcji. Słowem - ROTFL! Na szczęście Satyr wybrał wizerunek gwiazdy rocka, w którym jego lansiarstwo objawia się bez żenady i jest git :)
Ostatnio zmieniony 17-11-2008, 14:06 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

17-11-2008, 14:05

jester pisze:Na szczęście Satyr wybrał wizerunek gwiazdy rocka i jest git :)
Nie jest git, bo wybrał wizerunek osoby, którą nie jest (czyt. pozer).
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
hcpig

17-11-2008, 14:07

4m, przy jokepostach się buźki daje, nie wiesz o tym? Satyr to już ZASŁUŻÓNA gwiazda rocka. It is nothing to be ashamed of.
ODPOWIEDZ