Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6098
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
04-08-2023, 23:09

ale mnie wzięło dzisiaj na rolmopsy...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 3058
- Rejestracja: 17-02-2018, 21:00
-
Maruder
- w mackach Zła
- Posty: 744
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
05-08-2023, 15:42
piotraz pisze: ↑31-07-2023, 22:33
tomaszm pisze: ↑17-07-2023, 14:58
Ja mięcho biorę tylko od localsów. Nie ufam sieciom. W hotelach nie zweryfikujsz co ci serwują.
Tu mój głowny punkt zaaopatrzenia. Zakupy raz na 2 miesiące i pomrożone w lodówce.
Ranczo nad Liswartą- można wygooglować
Mam takiego znajomka- potentat jeśli mowa o mięsie z kurczaka. Sprzedaje tego dziennie-dziennie na tysiące kilogramów. Co On tam tym zwierzakom zapodaje. Kurwa tablica mendelejewa w całości.
Zreszta mięso sklepowe z sieci to ciekawe historie. Boczek wędzony wytrzymuje w lodówce 2 tygodnie. Swojski 3 dni. Szynka podobnie, swojska 3 dni. Co tam się w tym miesię musi znajdować.............
Ludzie nie dostają raka od mięsa tylko to co w tym miesię sie znajduje. Mamy tak żenująco niskie normy i kryteria żywnosci które wpada w obieg ,że to jest nie do przyjęcia. W tym jest problem.
Z
Swojski boczek wędzony 3 dni? Panie kto ci to wędzi i gdzie ty to trzymasz.... Mi taki boczek z miesiąc wytrzymuje jak go trzymam zima w spiżarni albo na strychu... W lodówce to samo.
Nie inaczej, 2 tygodniem w lodowce minimum.
Za to wedliny boczek z sieci Po kilku dniach slimaczeja mimo tych mendelejewow. Dlatego nie zre, chyba ze od biedy gdzies malzonka przypadkowo zakupi.
-
fugazi
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
07-09-2023, 14:42
Chrzanu brak ale i tak jest zajebiście

-
ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
07-09-2023, 14:54
Gotowana najlepsza.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
piotraz
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1859
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
07-09-2023, 17:12
Zrobilem ostatnio perliczke w solance, a pozniej glazura w marynacie miodowo, sojowo, pomarańczowej.... Pycha
-
ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5851
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
07-09-2023, 18:42
Cornish pasty. Klasyk z Wysp.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Kilgore
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1939
- Rejestracja: 21-12-2010, 20:34
07-09-2023, 19:30
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10051
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
09-09-2023, 11:46
Robię dziś pieczonkę na ognisku. Jestem podjarany jak ministrant na plebani u ksiedza Mateusza.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10051
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
- Lokalizacja: Doliny
09-09-2023, 11:52
Ło Panie pieknie. Co to za grzyb?
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
Maruder
- w mackach Zła
- Posty: 744
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
09-09-2023, 13:40
fugazi pisze: ↑07-09-2023, 14:42
Chrzanu brak ale i tak jest zajebiście
Tez dzisiaj preparuje tylko jeszcze pieczona w cebuli. Bosze jak takie proste rzeczy potrafia czlowieka ekscytowac

-
Kilgore
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1939
- Rejestracja: 21-12-2010, 20:34
09-09-2023, 16:37
tomaszm pisze: ↑09-09-2023, 11:52
Ło Panie pieknie. Co to za grzyb?
Siedzuń sosnowy albo kozia broda pyszny
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1470
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
13-09-2023, 13:51
^pyszny, ale czyszczenie tego grzyba to prawdziwa męka. Masz jakiś sprawdzony sposób jak to sprawnie robić? wg porad w internecie próbowałem wodą pod ciśnieniem z prysznica i sparzenia gorącą wodą, żeby się nie łamał

-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6098
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
25-09-2023, 21:55

Uwielbiam od dziecka, do tego bułeczka, szczypiorek na wierzch i nic więcej.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6986
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
25-09-2023, 22:56
Jajecznica z boczkiem und szczypiorem po 12h w robocie to była wręcz uczta. Na chwilę zajechałem do familii i ojciec takim przysmakiem mnie uraczył. Łałałiła!!
-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6098
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
25-09-2023, 23:04
Aleś mi smaka narobił. Za późno na taką ucztę, ale jutro robię to samo

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6986
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
25-09-2023, 23:13
^ Ostatnio nieco schudłem (odstawka nadmiaru Pepsi, Fanty etc. o dziwo zadziałała. No coś takiego...

), więc skusiłem się na późną kolację

-
Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6098
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
18-10-2023, 23:00

Gulasz węgierski, ja pierdolę, to jest to co lubię raz na miesiąc opierdolić.
Gulasz angielski też lubię, tylko czy Anglicy wiedzą, że coś takiego istnieje

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Pukajacy Bob
- zaczyna szaleć
- Posty: 255
- Rejestracja: 11-07-2004, 12:42
19-10-2023, 09:19
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
-
Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2506
- Rejestracja: 21-12-2010, 21:06
19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...