DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: DARKTHRONE

16-07-2012, 18:10

Kurt pisze:Z drugiej strony, masz takie Sunn O))), których koncept idealnie pasuje do do ich muzyki. Albo The Residents, którzy skrupulatnie ukrywają swoją tożsamość i tak tworzą "siebie". Dlatego - jak zawsze - wszystko zależy od dobrania dobrych proporcji i dobrego pomysłu, który umie się przekazać.
Jasne, ale jest jeden Sunn O))) i jedni Residents, jest jeden Diamond, jeden Kiss, ale misiów panda spod znaku spalonego krzyża są tysiące i odpowiedź na to, kto jest oryginalny, może być tylko jedna.
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

16-07-2012, 18:16

Obrazek

;)
Myślisz, że myślisz?

- http://wolnaludzkosc.pl/ - <-------- That's fucking crazy, man!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-07-2012, 18:20

moonfire pisze:Wali mnie wygląd Fenriza. Zawsze miałem w dupie image kapel. Ważne, że zagrać potrafili. Niechby nawet wyglądali tak jak na poniższym zdjęciu, a nagrali zajebisty album, to będzie git. Nigdy nie rozumiałem fetyszyzowania wygladu zewnętrznego u metalowców, że niby trzeba jakieś groźne miny robić, zakładać nie wiadomo co.
Ale tu chodziło tylko o to, że ktoś wkleił zdjęcie, a ktoś inny je skomentował, nie robiłbym z tego od razu "fetyszyzowania wyglądu", bo w tym przypadku wszelkie tematy o zdjęciach trzeba by było pod to podciągnąć. Chłopaki wrzucili do sieci jakąś fotkę, a że na tej fotce jeden z nich twarz ma czerwoną niekoniecznie od słońca, to i komentarze pojawiły się adekwatne. I nie widzę w tym nic strasznego, szczególnie że mówimy o kimś, kto potrafi oceniać zespoły przez pryzmat noszonych przez nie okularów słonecznych ;)
maciek z klanu pisze:w sumie smiech na sali. po 1dnym zdjeciu jeszcze widac ze z pijackiej imprezy osadzac goscia :)) chyba kazdy z was ma takie jedno zjebane zdjecie w swoim porfolio.
Pewnie, że tak, ale gdybym był w miarę znaną postacią i zdecydował się wrzucić je do sieci, to raczej liczyłbym się z tym, że pojawią się różne, niekoniecznie mądre komentarze na jego temat ;) A tutaj widzę już dyskusje na pięć stron o związkach muzyki z zespołowym wizerunkiem itp ;)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

16-07-2012, 18:30

ultravox pisze:Ale tu chodziło tylko o to, że ktoś wkleił zdjęcie, a ktoś inny je skomentował, nie robiłbym z tego od razu "fetyszyzowania wyglądu", bo w tym przypadku wszelkie tematy o zdjęciach trzeba by było pod to podciągnąć. Chłopaki wrzucili do sieci jakąś fotkę, a że na tej fotce jeden z nich twarz ma czerwoną niekoniecznie od słońca, to i komentarze pojawiły się adekwatne. I nie widzę w tym nic strasznego, szczególnie że mówimy o kimś, kto potrafi oceniać zespoły przez pryzmat noszonych przez nie okularów słonecznych ;)
Źle mnie zrozumiałeś. Pisząc o fetyszyzacji wyglądu, nie miałem na myśli podniecania się golonymi pachami Fenriza, czy jego brodą, ale dość popularny wśród metalowców mit o tym, jakoby wygląd zespołu wpływał na moc jego muzyki. Jestem świeżo po lekturze konserwatywnego do bólu R'Lyeh Zine, więc odniosłem się do tego w świetle opinii padających na forum. Rozumiem, że na koncercie misie panda z gwoździami mogą powodować inny odbiór muzyki, ale co za różnica, gdy słucham czegoś z płyty. Nie robi mi, czy kapela na zdjęciu prezentuje się w bermudach, czy z toporami. Jeśli muzyka jest dobra, to żaden image czy jego brak nie wpłynie na obniżenie bądź podwyższenie jej jakości.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-07-2012, 18:40

Wiadomo, że bez dobrej muzyki cały ten image idzie rozbić o kant dupy, ale trochę nudno by było jakby każdy muzyk wyglądał jak sprzedawca telefonów komórkowych. Przesadne podniecanie się wizerunkiem jest oczywiście śmieszne, ale takie mamy czasy, kult formy jest na fali. Tutaj jednak nikt chyba nie oceniał muzyki Darkthrone przez pryzmat zapijaczonej buźki Fenriza, chyba że coś przegapiłem.
Karkasonne

16-07-2012, 18:53

moonfire pisze:Jeśli muzyka jest dobra, to żaden image czy jego brak nie wpłynie na obniżenie bądź podwyższenie jej jakości.
Słyszałem też, że w dzień jest jaśniej niż w nocy, a Venom grają szybciej niż Madonna, ale nikt nie twierdzi że jest inaczej, więc nie widziałem sensu o tym pisać.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

16-07-2012, 19:06

Ale Madonna powoduje nie mniejsze zamieszanie niż Venom. Młodzi katolicy chcą odwołania koncertu na Narodowym. :)
kakademona
weteran forumowych bitew

16-07-2012, 21:10

ale Sova ma fajniejszą kanapę zdecydowanie
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

22-08-2012, 23:25

Zna kto reedytowane w 2011 roku przez Black Metal Attack Records jako standard CD DARKTHRONE-"Transilvanian Hunger" CD i DARKTHRONE-"Under a Funeral Moon" CD - - wartne to zakupu ( chodzi mi o te konkretne wydania, a nie o albumy ; ) ?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

25-08-2012, 16:09

bardzo fajny wywiad z nocturno w nowym Terrorizer. jeden utwór ma miec ponoc 14 minut ,z lektury mozna równiez wywnioskowac,ze ma byc inaczej niz na trzech poprzednich plytach. czekamy ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-08-2012, 16:13

Coś Fenriz mówił, że w podróży w przeszłość będącą odbiciem przyszłości chcą zahaczyć o lata 50, a nawet 40. Nie wiem tylko czy to kolejny żart czy coś ma być na rzeczy. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

25-08-2012, 16:33

pójda w strone heavy psych jak mysle;)

a lektura krótkiej pogawedki naprawde fajna.Nocturno ustosunkowuje sie do masakry brevika,naplywu taniej sily roboczej do Norwegii,multikulturowej Europy która zgubila gdzies swoja tozsamosc. czas,zeby Ted zajal miejsce w pierwszym rzedzie,wywiadów z listonoszem juz mi sie nie chce czytac.Moze za duzo ich bylo w ostatnim czasie:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-08-2012, 16:47

Lykantrop pisze:Coś Fenriz mówił, że w podróży w przeszłość będącą odbiciem przyszłości chcą zahaczyć o lata 50, a nawet 40. Nie wiem tylko czy to kolejny żart czy coś ma być na rzeczy. :-)
Prawdę mówiąc to znam zespoły black metalowe, które w swojej twórczości nawiązują do lat 40. :p
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-08-2012, 17:36

A, w tym kontekście to już Fenriz nawiązał pośrednio do lat 40 dwa razy. Pierwszy raz na płycie Storm z małą pomocą Wongravena, a drugi na tyłach cedeka "Transilvanian Hunger".
[V] pisze:pójda w strone heavy psych jak mysle;)

a lektura krótkiej pogawedki naprawde fajna.Nocturno ustosunkowuje sie do masakry brevika,naplywu taniej sily roboczej do Norwegii,multikulturowej Europy która zgubila gdzies swoja tozsamosc. czas,zeby Ted zajal miejsce w pierwszym rzedzie,wywiadów z listonoszem juz mi sie nie chce czytac.Moze za duzo ich bylo w ostatnim czasie:)
Też mi się tak wydaje, że zaczną jechać z Jurajki i Vanilla Fudge. A wnioskuję tak po płytach, które ostatnio słucha. :-)
Fajnie by było przeczytać ten wywiad. Tylko raczej marne szanse, żeby na moim zadupiu jakakolwiek kioskarka sprowadzała ten periodyk. Idzie je gdziekolwiek w Polsce dostać, a już najlepiej skana uświadczyć w wypożyczalni? :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-09-2012, 06:56

Hate them to nie tylko najlepsza płyta późnego darkthrone, ale też i najlepsza płyta black metalowa ostatnich 50 lat. A na serio, kurwa, co za moc. Trzeba być hipsterską pizdą żeby nie kochać tej płyty :-D w ogóle kurwa darkthrone do fuck off and die nagrywa prawie same dziesiątki
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-09-2012, 09:08

i pozniej tez same dyhy , tylko pierwsza płyta tak jak dla mnie to na 9.5
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

01-09-2012, 09:13

No bój się diabłu, A Blaze... 9.5???????????
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

01-09-2012, 09:19

Riven pisze:Hate them to nie tylko najlepsza płyta późnego darkthrone, ale też i najlepsza płyta black metalowa ostatnich 50 lat. A na serio, kurwa, co za moc. Trzeba być hipsterską pizdą żeby nie kochać tej płyty :-D w ogóle kurwa darkthrone do fuck off and die nagrywa prawie same dziesiątki
Żarty.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

01-09-2012, 10:42

Morph pisze:No bój się diabłu, A Blaze... 9.5???????????
Co ty, panie - ta jest zajebista.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-09-2012, 10:44

Riven pisze:Hate them to nie tylko najlepsza płyta późnego darkthrone, ale też i najlepsza płyta black metalowa ostatnich 50 lat. A na serio, kurwa, co za moc. Trzeba być hipsterską pizdą żeby nie kochać tej płyty :-D w ogóle kurwa darkthrone do fuck off and die nagrywa prawie same dziesiątki
Oj, jak to przeczytałem to poczułem, że trzeba będzie dzisiaj ściągnąć te płyty z półki. Ładnie napisane, mało kto kuma środkowy Darkthrone.
ODPOWIEDZ