Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Motoryzacja ogółem
To powinno być chyba w debilizmach
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
Najwyższy czas ogrodzić ten skansen dziadostwa i głupoty. 18 lat nie byłem na Gubałówce. Traf chciał, że dwa miesiące temu gościłem u siebie Basków. Uparli się, żeby jechać do Zakopanego. Prosiłem, argumentowałem, obiecałem zawieźć ekspresowo w Bieszczady. Nie kurwa, Gubałówka, Krupówki - "spierdalaj". Zawiozłem towarzystwo. Na miejscu, nie wiedziałem gdzie mam oczy schować...
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
Najwyższy czas ogrodzić ten skansen dziadostwa i głupoty. 18 lat nie byłem na Gubałówce. Traf chciał, że dwa miesiące temu gościłem u siebie Basków. Uparli się, żeby jechać do Zakopanego. Prosiłem, argumentowałem, obiecałem zawieźć ekspresowo w Bieszczady. Nie kurwa, Gubałówka, Krupówki - "spierdalaj". Zawiozłem towarzystwo. Na miejscu, nie wiedziałem gdzie mam oczy schować...
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
http://otomoto.pl/dodge-charger-C24697450.html
http://otomoto.pl/dodge-charger-plus-gaz-C23211983.html
Ja pierdolę, chyba tylko polacy potrafią założyć gaz do muscle cara...
http://otomoto.pl/dodge-charger-plus-gaz-C23211983.html
Ja pierdolę, chyba tylko polacy potrafią założyć gaz do muscle cara...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Takie to i muscle cary ;). Raz, że szcześciocylidrowe silniki, dwa, że ten "Charger" to jest w zasadzie ta sama konstrukcja co Chrysler 300 C tylko blachy trochę inne. Ale fakt, że gazowanie wszystkiego co popadnie to typowy przykład polactwa w motoryzacj ;d.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No rzeczywiście, z mucle carem trochę tutaj przesadziłem ;) Może dlatego, że jak myślę "Charger" to widzę R/T '69/'70 ;)
Tak czy inaczej trzeba być ładnie przyjebanym żeby wrzucać gaz do tego typu auta.
Tak czy inaczej trzeba być ładnie przyjebanym żeby wrzucać gaz do tego typu auta.
- Adrian696
e tam - zwykłe wozidupy, zadne wypasione autka...Alsvartr pisze:No rzeczywiście, z mucle carem trochę tutaj przesadziłem ;) Może dlatego, że jak myślę "Charger" to widzę R/T '69/'70 ;)
zasadniczo te auta bez gazu to pojebany pomysł - autko prowadzi sie mocno srednio (wiem, prowadziłęm - wprawdzie to juz nie sa amerykanskie samochody wyłącznie do jazdy na wprost, ale nadal słabo), nie ma silnika V, wyposażenie to lekka bieda, a pali kurwa jak ciężarówka...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Te silniki akurat jak mało które akceptują LPG ;).
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Adrian696
bo amerykanie pierdola ekologiczne nowinki techniczne :)Morph pisze:Te silniki akurat jak mało które akceptują LPG ;).
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
I leją jakieś 85ki do wszystkiego :D
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Juz chyba kiedyś była tutaj o tym rozmowa: nie stać mnie na utrzymanie samochodu z silnikiem 3.5-4 litry - kupuję 2.0 albo mniejszy. Prosta zależność. Ale niektóre tłumoki nie moga tego zrozumieć a potem się dziwią że 'nie ma mocy panie'. Czekam na nową M5tkę w gazie. Albo nowe A8.
- Morph
- Kontakt:
Silniki BMW czy Audi to zupełnie drugi biegun gazowania niż te od muscle carów.
Zupełnie.
Ale to kompletnie.
Zupełnie.
Ale to kompletnie.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Raczej chodzi mi o samą zasadę wkładania gazu do samochodów z dużymi silnikami. Nie rozumiałem tego i pewnie nigdy nie zrozumiem.
Co do technikaliów to bardzo możliwe, specem nie jestem więc nie będę się kłócił.
Co do technikaliów to bardzo możliwe, specem nie jestem więc nie będę się kłócił.
- Morph
- Kontakt:
No ale tu akurat dużej różnicy nie robi czy LPG czy byle jaka benzyna. Myślisz, że na Shellu w USA to sprzedają te wszystkie V-Powery etc.? Te silniki są robione tak, że mogą pojechać na pierdzie bizona.
- Nerwowy
Alvastrovi chyba chodzi o sprowadzanie ze stanów czy generalnie kupowanie aut z dużymi silnikami i gazowanie ich, bo przy europejskich cenach paliwa i polskich zarobkach mało kogo tutaj stać ich na eksploatację ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Morph
- Kontakt:
Dobrze wiem o co mu chodzi ;).
- Adrian696
ale duzy silnik ze stanow z dobra instalacja gazową, a mały silnik europejski z turbina - to dzień do nocy i to na korzyść amerykancaAlsvartr pisze:Raczej chodzi mi o samą zasadę wkładania gazu do samochodów z dużymi silnikami. Nie rozumiałem tego i pewnie nigdy nie zrozumiem.
wieksza moc, lepsze osiagi, wyzsza kultura pracy, brak turbo, mniejsze koszty zakupu, mniejsze koszty utrzymania i wieksza trwałosc mimo instalacji gazowej
nie ma sie co uprzedzac do gazu, bo najmniej awaryjne silniki to amerykance robia, bo pierdola ekologów i ich wymysły
- maciek z klanu
ja widzialem kilka razy na stacji goscia z hammerem (jejejej 100% lans) co tankował gaz :DDDDDD zalosne
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Alsvartr pisze:Juz chyba kiedyś była tutaj o tym rozmowa: nie stać mnie na utrzymanie samochodu z silnikiem 3.5-4 litry - kupuję 2.0 albo mniejszy. Prosta zależność. Ale niektóre tłumoki nie moga tego zrozumieć a potem się dziwią że 'nie ma mocy panie'. Czekam na nową M5tkę w gazie. Albo nowe A8.
wszystko gazują.mój znajomy miał zgazowanego mercedesa cl. chłopaki w salonie bmw opowiadaja jak dzwoni klient chce kupic nowe bmw serii 5 i chciałby od razu wyjechac z salonu z gazem ( żeby gwarancji nie stracic ;) )
-
Adrian696 pisze:ale duzy silnik ze stanow z dobra instalacja gazową, a mały silnik europejski z turbina - to dzień do nocy i to na korzyść amerykancaAlsvartr pisze:Raczej chodzi mi o samą zasadę wkładania gazu do samochodów z dużymi silnikami. Nie rozumiałem tego i pewnie nigdy nie zrozumiem.
wieksza moc, lepsze osiagi, wyzsza kultura pracy, brak turbo, mniejsze koszty zakupu, mniejsze koszty utrzymania i wieksza trwałosc mimo instalacji gazowej
nie ma sie co uprzedzac do gazu, bo najmniej awaryjne silniki to amerykance robia, bo pierdola ekologów i ich wymysły
po czym wnosisz ,że tak jest?
- Morph
- Kontakt: