SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
Kawałki z age of nero są mocno black metalowe, ale jakościowo nie można ich porównać. Co do Rebel Extravaganza pisałem ,ze bardzo cenię tę płytę, i zmiana klimatu tak bardzo mi nie przeszkadzała bo zamiast średniowiecza dali wyrazisty zgniły mielący słuchacza odhumanizowany industrial ? A co mamy teraz ? Satyr to taki norweski Elvis i pajac grający na jakiejś olimpiadzie...
Koncerty są świetne to nie ulega wątpliwości.
Koncerty są świetne to nie ulega wątpliwości.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no ale czekaj, to koncerty sa zajebiste, plyty swietne (chociaz inne), wiec co tu nie gra? ze sobie satyr chce troche kasy narobic, powciagac koki i podupczyc? jest cos bardziej black metalowego na swiecie? :)
this is a land of wolves now
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
no wizualnie spiździeli, ale liczy sie muzyka. satyr ciagle nie ma 20 lat zeby udawac super groznego wojownika z lasu.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Only_True_Believers
Reasumując chodzi mi o to, że kiedyś byli black metalowym absolutem - esencją tej atmosfery, razem ze swoimi kolegami z wiadomo jakich kapel, a teraz to po prostu fajna kapela metalowa. A do dyskusji powróciłem albowiem nieraz na tym forum spotkałem się z opinią, że nowe płyty są lepsze od starych... ale w sumie do samochodu są lepsze. :)Riven pisze:no ale czekaj, to koncerty sa zajebiste, plyty swietne (chociaz inne), wiec co tu nie gra? ze sobie satyr chce troche kasy narobic, powciagac koki i podupczyc? jest cos bardziej black metalowego na swiecie? :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
535
Niepotrzebnie grzęźniesz w otoczce, to burzy odbiór muzyki. Gdyby tak do tego podchodzić i kolejno skreślać artystów z tak przyziemnych powodów, to zostaliby Reifert i Curtis. Pierwszy żelu już nie nałoży, gdyż nie ma na co, a drugi, z wiadomych względów, nie da rady niczego już w sensie wizerunkowym "spierdolić".Only_True_Believers pisze: A co mamy teraz ? Satyr to taki norweski Elvis i pajac grający na jakiejś olimpiadzie...
- Riven
- Kontakt:
heh no ja tam nigdy fanatykiem satyricon nie bylem, dla mnie esencja bm to pierwsze plyty darkthrone, burzum, mayhem no i przede wszystkim bathory i hellhammer, satyricon lubilem ale zawsze wydawal mi sie taki troche hmm, zmiekczony. moze to ze wzgledu na to ze rzadko kiedy podobaja mi sie klawisze w muzyce metalowej. ale rozumiem kvlt i otoczke, nie neguje zajebistosci tego zespolu w tamtym okresie (jak to kiedys probowalem robic heheh). natomiast plyty od RE to dla mnie nowa jakosc w tej muzyce, w zasadzie to nie rozpatrywalbym tego jako black metal i mysle ze wtedy wiele sporow o to czy satyr jest trv czy nie straciloby racje bytu. natomiast ich obecna postawa, nawet jesli nie black metalowa, z pewnoscia jest w 100% satanistyczna :) co bardzo cenie. heil.
-
535
Też jestem zdania, że w tym wieku wypadałoby w końcu dobrze "zakutasić".Riven pisze:no ale czekaj, to koncerty sa zajebiste, plyty swietne (chociaz inne), wiec co tu nie gra? ze sobie satyr chce troche kasy narobic, powciagac koki i podupczyc? jest cos bardziej black metalowego na swiecie? :)
- maciek z klanu
Masz już prawo jazdy?Only_True_Believers pisze:ale w sumie do samochodu są lepsze :)
- Only_True_Believers
Cóż, do niedawna miałem takie samo zdanie, nigdy nie byli moimi faworytami. Ale jak pisałem wcześniej, 2 tygodnie temu jakoś mnie na nich naszło :) i jak zacząłem słuchać to słucham codziennie do dzisiaj na kolanach, a wszystkie nowości poszły w kont, kompozycje są niesamowicie dojrzałe to można powiedzieć kwintesencja dobrego smaku, szczególnie "the shadowthrone" to idealne zbalansowanie muzyki, wokalu, surowości i melodii, klawiszy których jest niewiele a tylko momentami budują atmosferę na dodatek są zupełnie nie tandetne tak jak te z "Enthroned darknes..." czy "Anthems..." i też się tak mocno nie postarzały (wcale).Riven pisze:heh no ja tam nigdy fanatykiem satyricon nie bylem, dla mnie esencja bm to pierwsze plyty darkthrone, burzum, mayhem no i przede wszystkim bathory i hellhammer, satyricon lubilem ale zawsze wydawal mi sie taki troche hmm, zmiekczony.
- Riven
- Kontakt:
w takim razie tez sobie odswieze bo miedzy diablem a prawda to nie sluchalem tych starych plyt od bardzo dawna
- Only_True_Believers
i to zdane za 1 razem w Warszawie ziom. Wiec wiesz...maciek z klanu pisze:Masz już prawo jazdy?Only_True_Believers pisze:ale w sumie do samochodu są lepsze :)
-
535
Co Wy tam macie w tej Warszawie, że zdanie egzaminu na prawo jazdy , w dodatku za pierwszym razem, urasta do rangi czynu bohaterskiego? Pytam, bo tu kiedyś jeden Kolega - teraz Wielki Nieobecny, też sugerował, że jazda samochodem po aktualnej Stolycy to jakieś wybitne osiągnięcie.
- maciek z klanu
Dokładnie, a w Warszawie - wiadomo - kultury kierowcy nie mają. Wygląda to jak jazda w Stambule.
- Only_True_Believers
Wszyscy moi znajomi zdawali minimum 5 razy, a jedna koleżanka ze studiów nawet około 20 razy. :) Nie wiem czemu tak jest, bo ja jebłem za 1 razem, ale fakt faktem, że jazda po Warszawie w dzień pracujący to wojna.535 pisze:Co Wy tam macie w tej Warszawie, że zdanie egzaminu na prawo jazdy , w dodatku za pierwszym razem, urasta do rangi czynu bohaterskiego? Pytam, bo tu kiedyś jeden Kolega - teraz Wielki Nieobecny, też sugerował, że jazda samochodem po aktualnej Stolycy to jakieś wybitne osiągnięcie.
-
535
Przejawiasz Kolego skłonności do histerii. Jedź do Francji na jakiekolwiek rondo. Przy większym ruchu, poznasz prawdziwe znaczenie słowa wojna na drodze oraz pojęcie jazdy w ciągłym zwarciu.
- Only_True_Believers
Wiem z autopsji, że na trasie ok 20 km, tylko dzięki swojej uwadze unikam średnio 1 idiotę/pirata, który by się we mnie wpierdolił lub spowodował w inny sposób wypadek. Ostatnio jak jechałem w środę to była masakra, ludzie jeździli jak pojebani, jakbym był na torze przeszkód. Ale wróćmy do Satyricon. :)
Ostatnio zmieniony 22-01-2012, 10:52 przez Only_True_Believers, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
-
DCI Hunt
Tak i mimo swojej zajebistości nie wzbudza we mnie takich emocji jak te leśno-średniowieczne nagrania z pierwszej połowy lat 90-tych czy doskonały "Rebel...". Sentyment? A niech będzie, że sentyment, ale wciąż mam ciary jak słucham "The Forest Is My Throne". Przy "Now, Diabolical" jakoś nie mam.Only_True_Believers pisze:teraz to po prostu fajna kapela metalowa
PS. Lol, to samo wypisywałem w temacie o Emperor...i pewnie Burzum i pewnie kilka innych z tej bajki też...
- Only_True_Believers
Dokładnie tak! Myślę, że to nie sentyment, bo teraz odkryłem te płyty na nowo i podobają mi się bardziej niż kiedyś, to jednak był najlepszy czas dla BM, dzisiaj wychodzą płyty lepsze pod każdym względem, dojrzalsze, ale nie mają już tego czegoś... Wszystko ma swój czas i miejsce.Conflagrator pisze:Tak i mimo swojej zajebistości nie wzbudza we mnie takich emocji jak te leśno-średniowieczne nagrania z pierwszej połowy lat 90-tych czy doskonały "Rebel...". Sentyment? A niech będzie, że sentyment, ale wciąż mam ciary jak słucham "The Forest Is My Throne". Przy "Now, Diabolical" jakoś nie mam.Only_True_Believers pisze:teraz to po prostu fajna kapela metalowa
-
535
@ Only_True_Believers
Proponuję przeprowadzkę do Szwecji lub Finlandii. Jazda samochodem w tych krajach to 100 procent kultury i relaksu. Problemem może być monotonia, ale jak ktoś lubi dalekie wyprawy z dobrą muzyką na pokładzie i w odpowiednim towarzystwie to owa monotonia jest nawet przyjemna. Dodatkowo okazuje się, że dane producentów samochodów dotyczące spalania są prawdziwe, a w niekiedy nawet zawyżone.
Proponuję przeprowadzkę do Szwecji lub Finlandii. Jazda samochodem w tych krajach to 100 procent kultury i relaksu. Problemem może być monotonia, ale jak ktoś lubi dalekie wyprawy z dobrą muzyką na pokładzie i w odpowiednim towarzystwie to owa monotonia jest nawet przyjemna. Dodatkowo okazuje się, że dane producentów samochodów dotyczące spalania są prawdziwe, a w niekiedy nawet zawyżone.