Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.Drone pisze:to nagrana w 1997 roku "Back On My Hill"
FAITHFUL BREATH / RISK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FAITHFUL BREATH / RISK
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no już poprawił, ale fakt faktem, to ich najlepsza płyta.
- Triceratops
Ale ciagle ZLE poprawil
. W 1977 nagrali singla a caly album wyszedl w 1980.

woodpecker from space
- 4m
- weteran forumowych bitew
- Triceratops
Znakomita historyjka, jakie jeszcze ci babcia opowiadala na uszko?? Czy moze debiut Metalliki tajemniczo przelezal w sloiku 5 lat w spizarni u Mrs.Ultrich? Czy moze najnowsza plyte Slayer Tom Araya nosil zapisana z zegarkiem w dupie? W 1977 nagrano singla Stick in Your Eyes - Back on My Hill. Od kiedy to w ogole sie podaje daty nagrywania allbumow jako ich istotne daty? Jak sie za cos bierzesz to bierz sie dokladnie, o pierwszej napisales kiedy zostala wydana a o tej kiedy nagrana , no lol 

woodpecker from space
- Triceratops
Doktorze, mylic sie to normalna sprawa, fakt, ze to troche swiadczy o niechlujstwie tudziez niewiedzy ale nie ma ludzi idealnych
Wszelka krytyke nalezy przyjac z pokora i w przyszlosci nie popelniac podobnych bledow
W 1977 zostal nagrany tylko signiel z utworem tytulowym a bajki o lezakowaniu to na winiarskich forach proponuje uskuteczniac
. Zas szczegolow dowiadywac na progrockowych, zdaje sie streetcleaner moze jedno takie polecic 

woodpecker from space
- 4m
Nie została nagrana w 1977, otwórzcie sobie książeczkę i doczytajcie. Pierwsze przymiarki i nagrania miały miejsce w 1977, stąd singiel, ale ostatecznie płyta została nagrana w 1978. Następnie przeleżała 2 lata w Sky, które w 1978 miało zachwianą płynność finansową. Po dobrej sprzedaży płyt m.in. Cluster & Eno i Eno Moebius Roedelius, poszli za ciosem i wydali solowe Michaela Rothera, Hansa-Joachima Roedeliusa. Potem pociągnęli jeszcze Cluster i znów solowe Roedeliusa, Rothera, w międzyczasie Schickert, Tyndall, by w 1980 roku będąc już przy kasie przypomnieć sobie, że wśród gotowych do wydania, a leżakujących od kilkunastu miesięcy płyt jest Faithful Breath. Nawiasem mówiąc ta płyta to 8 liga krauta.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- twoja_stara_trotzky
kraut nie miał tylu lig, kraut miał tylko ekstraklasę i pierwszą ligę 

- Triceratops
Alesz skont, po prostu zwrocilem na to uwage, bo po prostu kojarze fakty akurat w tej kwestii :D Na Risk sie nie znam kompletnie a samo Faithful Breath uwazam za takie sobie przyjemne pitolonko do kotleta i nic wiecej (oczywiscie 2 pierwsze). Bron boze nie chcialem urazic honoru znawcy tychze zacnych grup ale dokladnosc jest podstawa fachowosci,albo piszesz o datach wydania albo nagrania :wink:Drone pisze:Zastanawiam się, czy kolega Ceratops ze swoimi uwagami nt. daty wydania/nagrania płyty nie próbuje stworzyć wrażenia, że lepiej zna się na FAITHFUL BREATH / RISK niż ktoś, kto śmiał założyć wątek na ten temat.
woodpecker from space
-
w ogóle mnie nie rusza ten RISK.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- __________
- zaczyna szaleć
wytrawne ucho uchwyci, że na tej płycie nie ma mellotronuDrone pisze:"Fading Beauty" zawierającą głównie melotronowe jęki
До свидания Mother Fuckers
-
Na pewno ewenement - biorąc pod uwagę rozpiętość stylistyczną. Ja oczywiście miałem wydaną w Polsce na winylu "Gold'n'Glory". Kupiłem ja w dniu premiery na polskim, hm, socjalistycznym rynku muzycznym.
Nie pamiętam, kiedy słuchałem tego po raz ostatni...
Nawet nie zwróciłem uwagi, że Risk to kontynucaja FB.
-
Tez to slyszalem,ale do prawdy 1 000 000 km.Jak wyjda kupie po 2 szt.
-
"Ja oczywiście miałem wydaną w Polsce na winylu "Gold'n'Glory". Kupiłem ja w dniu premiery na polskim, hm, socjalistycznym rynku muzycznym."
No to sie nastales?
No to sie nastales?
Ostatnio zmieniony 27-10-2011, 17:55 przez aniola, łącznie zmieniany 2 razy.
- __________
- zaczyna szaleć
No właśnie o tym piszę, wszystkie dźwięki, które mogą przypominać mellotron zostały nagrane przez sytezator.Drone pisze:To jeszcze może niech to ucho poleżakuje w beczce, bo mam oryginał tej płyty i stoi tam tak:__________ pisze:wytrawne ucho uchwyci, że na tej płycie nie ma mellotronuDrone pisze:"Fading Beauty" zawierającą głównie melotronowe jęki
Manfred von Buttlar - Organ, Mellotron, Synthesizer, Piano, Electric Guitar, 12-string Guitar, Vocals
Fakt, że te "mellotronowe jęki" w dużej mierze to synty, nie zmienia faktu, że czysty mellotron pojawia się tu i ówdzie.
A to co masz napisane na wkładce to taka zmyła by nie doszukiwać się kto grał na mellotronie. No chyba, żeby się zapytać samego sprawcę, kto mu tak ten dźwięk mellotronu spierdolił w studio.
-
Jako ktore dwie?Drone pisze:A tę mam akurat i w tej poltonowskiej wersji na LP i na cd jako "nieoficjalna" reedycja. Ona akurat nie jest nawet w połowie tak ciekawa, jak pierwsze dwie i jako to, co grali jako RISK. Zalatuje starym ACCEPT.mad pisze:Na pewno ewenement - biorąc pod uwagę rozpiętość stylistyczną. Ja oczywiście miałem wydaną w Polsce na winylu "Gold'n'Glory". Kupiłem ja w dniu premiery na polskim, hm, socjalistycznym rynku muzycznym.
-
Jeden z najbardziej niedocenionych zespolow/nawet wydanie w pl. nie pomoglo
-
Bo rzeczywiście nie wydali tego, co najlepsze. Pamiętam, że razem z płytą FB w tym samym dniu rzucono do sklepów album właściwie zapomnianego już zespołu Crossfire "Second Attack". Każdy miłośnik łojenia wyżej cenił właśnie tę drugą płytę.aniola pisze:Jeden z najbardziej niedocenionych zespolow/nawet wydanie w pl. nie pomoglo
- __________
- zaczyna szaleć
- Perversor
- zaczyna szaleć
jest tez wersja chyba z mausoleum records? :) tego gold'n'glory czy to to samo co Pronit?