MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: MORBID ANGEL
Dobra dobra, pojechałem trochę, że stworzył, niech będzie, że ukształtował, razem z innymi kapelami. Przyznaję, trochę uprościłem, bo tak mi pasowało do wypowiedzi.
Ale tu przecież nie o to chodzi, a o to, że raczej nie można im zarzucić, że nie wiedzą o co chodzi w death metalu, bo do tego się moje czepialstwo odnosiło. To, że zabrali się za elementy, z którymi sobie nie radzą, jest dla mnie oczywiste i dlatego tego nawet nie przywoływałem.
Ale tu przecież nie o to chodzi, a o to, że raczej nie można im zarzucić, że nie wiedzą o co chodzi w death metalu, bo do tego się moje czepialstwo odnosiło. To, że zabrali się za elementy, z którymi sobie nie radzą, jest dla mnie oczywiste i dlatego tego nawet nie przywoływałem.
The madness and the damage done.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
To nie jest stylistyka, tylko charakterystyka gównianych kapel. To raz.evildead pisze:przecież TA STYLISTYKA to generalnie wieś okrutna ;)))
umówmy się: perkusiści najczęściej z syndromem ADHD, basiści najczęściej robią za niepełnosprawnych wioślarzy (jakby nie patrzec, 4<6) zamiast za element sekcji rytmicznej, growl jako technika śpiewu od jakiś 20 lat jest coraz bardziej śmieszny niż straszny etc.
Dwa: powyższe cechy nie umieszczają tego w kategorii "wieś", tylko w kategorii "wtórniactwo i impotencja twórcza". Subtelna różnica.
Myślę, że na tym forum nie trzeba nikogo przekonywać do nieprawdziwości powyższego stwierdzenia. Faktem jest jednak, że MA stworzyli w death metalu pewien własny styl grania (którego ja osobiście nie lubię); stawiam jednak tezę, że gdyby ten zespół nigdy nie powstał, to oblicze gatunku nie różniłoby się od obecnego.Kurt pisze:Ten zespół, de facto, stworzył death metal.
Jak już wspomniałem, fanem MA nie jestem i nigdy nie byłem, poza fajnym "Altars of Madness" nic mnie z ich dyskografii nie rusza (nie słyszałem H i F ale w sumie w dupie to mam). Widząc jakie kontrowersje wywołuje ta nowa płyta, przesłuchałem na jewtubie ze 2 razy. Ani mnie to zachwyciło, ani zniesmaczyło. Dwa niezłe numery: "Destructos..." i "Blades for Baal", wiocha w "Radikult", reszta wleciała jednym, wyleciała drugim uchem.
- Riven
- Kontakt:
Rownie sensowna jak ta, ze SOH to slaba plyta. W sumie nie wiem co jest bardziej bzdurne.stawiam jednak tezę, że gdyby ten zespół nigdy nie powstał, to oblicze gatunku nie różniłoby się od obecnego.
this is a land of wolves now
- Block69
- zahartowany metalizator
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Death metal jest zbyt hermetycznym gatunkiem, by nie znalazł się zamiast MA ktoś, kto zacząłby grać w takim stylu.Riven pisze:rownie sensowna jak ta, ze SOH to slaba plyta.
Zgadzam się - tezy są równie sensowne, bo obie słuszne.
- Riven
- Kontakt:
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Spierdalaj. Zabrakło argumentów?
Jeśli nie wyraziłem się zbyt jasno, to proszę: w czasach debiutu MA istniały i były powszechnie stosowane wszelkie środki stylistyczne definiujące death metal. Jeśli uważasz, że w takiej sytuacji nagranie "Altars of Madness" wymagało jakiejś wybitnej wyobraźni muzycznej, to się z chujem na głowy pozamieniałeś.
Jeśli nie wyraziłem się zbyt jasno, to proszę: w czasach debiutu MA istniały i były powszechnie stosowane wszelkie środki stylistyczne definiujące death metal. Jeśli uważasz, że w takiej sytuacji nagranie "Altars of Madness" wymagało jakiejś wybitnej wyobraźni muzycznej, to się z chujem na głowy pozamieniałeś.
- Riven
- Kontakt:
sam spierdalaj, nie bede sie silil na argumenty w rozmowie z kims kto prawi, ze soh to mierna plyta ;)) mozesz uznac, ze wygrales, mnie sie po prostu nie chce gluchego przekonywac
- Block69
-
- mistrz forumowej ceremonii
to. sam wystawił sobie świadectwo na samym początku, o czym tu jeszcze dyskutować?Riven pisze: nie bede sie silil na argumenty w rozmowie z kims kto prawi, ze soh to mierna plyta ;))
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Można stwierdzić, że MA nie stworzyło tego gatunku (co zresztą sam przyznałem wcześniej, mea culpa), ale stwierdzenie, że ten zespół w ogóle nie był/jest istotny dla tego gatunku i nie stracił by on nic, gdyby rzeczony zespół by w ogóle nie istniał, jest, delikatnie mówiąc, nadużyciem i mija się z prawdą.
The madness and the damage done.
- Block69
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Yare Yare Daze
- evildead
- weteran forumowych bitew
- Riven
- Kontakt:
typowo reaktywne pierdolenie :) dobre wokale w existo vulgore,buahhaha, pytanie powinno raczej brzmiec: "kiedy ostatnio slyszeliscie tak slabe wokale death metalowe"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
skoro tak napierdalacie to ja jako jeden z obserwatorów dodam cos od siebie... Panowie nowy MA to po prostu przeciętny album..FIN
-
- rasowy masterfulowicz
Zgadzam się. To celna opinia, która zachęciła mnie, żebym dzisiaj po raz drugi włączył Illud Divinum Insanus.hcpig pisze:http://stankiewicz.wordpress.com/2011/0 ... ybki-quiz/
Podpisuję się nogiema i ręcamy, samo sedno.
I AM MORBID
- evildead
Raczej "kiedy ostatnio zajrzałeś do dupy w poszukiwaniu uszu". ;)typowo reaktywne pierdolenie :) dobre wokale w existo vulgore,buahhaha, pytanie powinno raczej brzmiec: "kiedy ostatnio slyszeliscie tak slabe wokale death metalowe"
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Realista
Wow, jeśli kurwa uważasz że wokale 46 letniego kolesia na tej płycie są chujowe to kurwa Ci gratuluję. Być może jesteś skończonym idiotą żeby nie zdawać sobie sprawy, że w tym wieku jebnąć wokale takie same jak się miało 25 lat jest niemożliwością. Podaj mi jakiegokolwiek Death Metalowego wokalistę, który mając tyle lat co Vincent zrobił lepsze wokale.Riven pisze:typowo reaktywne pierdolenie :) dobre wokale w existo vulgore,buahhaha, pytanie powinno raczej brzmiec: "kiedy ostatnio slyszeliscie tak slabe wokale death metalowe"