HATE ETERNAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Modeus
rozkręca się

Re: HATE ETERNAL

28-05-2011, 11:30

pr0metheus pisze:oprocz eko packow sa jeszcze tansze wydania na wschodnia europe-w normalnym pudelku,bez ksiazeczki,tylko okladka. tez niezly shit.
To nie są wydania na wschodnią Europę, tylko wschodnie licencje. Wszystko normalnie wygląda poza tym, że booklet znacznie uboższy i rosyjskie lub ukraińskie napisy z tyłu. Raczej nie dla kolekcjonerów:)))).
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

28-05-2011, 11:37

Przeciez w porownaniu do tych pierdolonych ecopackow ruskie licencje wydane w ten sposob sprawiaja wrazenie wydan deluxe
Modeus
rozkręca się

28-05-2011, 11:42

0ms pisze:Przeciez w porownaniu do tych pierdolonych ecopackow ruskie licencje wydane w ten sposob sprawiaja wrazenie wydan deluxe
To prawda.
Na szczęście z całego tego eco trafił mi się jedynie ostatni Slayer:/. Martwi natomiast fakt, że nowego Hate Eternal nie widzę nigdzie w formie innej niż cały ten 'limitowany digipack':/.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

29-05-2011, 22:01

Scaarph pisze: chuj mnie to interesuje, jak kupuję płytę cd w opakowaniu to chcę, żeby oba te elementy wytrzymały dłużej niż pierwsza próba wyciągnięcia krążka z tekturki. mam rozumieć, że ty nie kupujesz nic na ułomnych nośnikach bez przyszłości?
no i poprosiłbym też o jakiś namiar gdzie można kupić te wszystkie metalowe albumy w ORYGINALNEJ jakości studyjnej, bo ja zupełnie nie wiem, gdzie tego szukać, a skoro cd jest ułomne i bez przyszłości to pora się rozejrzeć za czymś innym.
Gdyby chuj interesowało, to byś ani pytań nie zadawał, ani nie komentował :)
CD mało. Zresztą i tak wszystkie posiadane wylądują wkrótce jako WAV na zewnętrznym twardym, plus prawdopodobnie coś jak Squezzebox/odtwarzacz plików + hi-fi przetwornik. Każdorazowe wsadzanie kawałka plastiku do odtwarzacza mnie nie podnieca.
Sądzę, że rozpowszechnienie sprzedaży plików o lepszej jakości niż 44,1 to tylko kwestia czasu.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

29-05-2011, 22:10

mnie tam podnieca :) to znaczy ja lubię te kawałki plastiku, mnie nie podniecają jakieś bezduszne pliczki. ja rozumiem, że te cd to nie jest optymalna jakościowo sprawa, ale przecież nie ma żadnej alternatywy. gdyby nagle masowo pojawiły się płyty ze studyjną jakością muzyki jako alternatywa do tych dzisiejszych kompaktów to pewnie kupowałbym właśnie je zamiast regularnych cd, pod warunkiem, że cała oprawa i opakowanie pozostałyby takich samych (lub większych, co jednak nie grozi) rozmiarów. fizycznego nośnika cyfrowe rzeczy u mnie chyba nigdy nie przebiją.
inna sprawa, czy tak naprawdę taki choćby darkthrone potrzebuje się ukazywać w jakości studyjnej - czy może inaczej, czy w ogóle jest jakakolwiek słyszalna różnica.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

29-05-2011, 22:25

Modeus pisze:
pr0metheus pisze:oprocz eko packow sa jeszcze tansze wydania na wschodnia europe-w normalnym pudelku,bez ksiazeczki,tylko okladka. tez niezly shit.
To nie są wydania na wschodnią Europę, tylko wschodnie licencje. Wszystko normalnie wygląda poza tym, że booklet znacznie uboższy i rosyjskie lub ukraińskie napisy z tyłu. Raczej nie dla kolekcjonerów:)))).
nie o tym mowie... taki przyklad,akurat na tej plycie sie tak nacialem,pare zl tansza niz normalna wersja.
http://www.gigant.pl/html/2/prd/srvosic ... rsion_.htm
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

30-05-2011, 21:05

Scaarph pisze:mnie tam podnieca :) to znaczy ja lubię te kawałki plastiku, mnie nie podniecają jakieś bezduszne pliczki. ja rozumiem, że te cd to nie jest optymalna jakościowo sprawa, ale przecież nie ma żadnej alternatywy. gdyby nagle masowo pojawiły się płyty ze studyjną jakością muzyki jako alternatywa do tych dzisiejszych kompaktów to pewnie kupowałbym właśnie je zamiast regularnych cd, pod warunkiem, że cała oprawa i opakowanie pozostałyby takich samych (lub większych, co jednak nie grozi) rozmiarów. fizycznego nośnika cyfrowe rzeczy u mnie chyba nigdy nie przebiją.
inna sprawa, czy tak naprawdę taki choćby darkthrone potrzebuje się ukazywać w jakości studyjnej - czy może inaczej, czy w ogóle jest jakakolwiek słyszalna różnica.
To jest magia :)
Niby coś słychać niby nie. Planuje skompletować sobie sprzęt typu dobra karta dźwiękowa jakis dac może i podłączyć to do dobrego audio i może usłysze różnice. Myślę tu w grę wchodzi dobry wzmak i kolumny. Flac od mp3 w 320kb raczej ciężko odróżnić chyba że hujowo zripowane. Co do 24bit to raczej żaden metalowy zespół nie wyda muzy. Zresztą będąc w studio pytałem o takie wersję i to jest tylko kosmetyka - lekką przestrzeń i to przy dobrym słuchu i sprzęcie.
Co do kawałków plastiku zawsze się będe podniecać :) zarówno okładka i wszystkim innym. A pliki są po prostu wygodniejsze.
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

31-05-2011, 01:20

Nowy krążek to niestety padaka. Jatka i nic wiecej.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

31-05-2011, 01:28

Hate Eternal i jatka ? Kto by się spodziewał.... a czego właściwie oczekiwałeś ? :)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

31-05-2011, 01:31

kurcze, musze tej plyty w koncu posluchac ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

31-05-2011, 01:38

No. Musisz ;)
The madness and the damage done.
Raf
w mackach Zła

31-05-2011, 01:44

Deathless King pisze:kurcze, musze tej plyty w koncu posluchac ;)
nie męcz się
Deathless King pisze: Dokładnie, ja lubie metal, ale tylko jeśli nie ma w nim przesterowanych gitar, agresywnych wokali i podwojnej stopy.
naprawde sobie Hate Eternal daruj
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

31-05-2011, 01:45

widze, ze starozytna sztuka zartu przerasta mozliwosci Twojego pustostanu miedzyusznego
Raf
w mackach Zła

31-05-2011, 01:54

Deathless King pisze:widze, ze starozytna sztuka zartu przerasta mozliwosci Twojego pustostanu miedzyusznego
No nic dziwnego, najpierw pierolniesz jakąś głupotę albo tekst, z którego cieżko się wykręcić a potem mówisz, że to niby taki żart, w sumie dość typowe zachowanie, nie ty pierwszy i nie ostatni.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

31-05-2011, 01:55

nie wiem jakim debilem trzeba byc, zeby ten tekst odebrac na powaznie
Raf
w mackach Zła

31-05-2011, 02:03

Deathless King pisze:nie wiem jakim debilem trzeba byc, zeby ten tekst odebrac na powaznie
Ja proponuję ci najpierw myśleć a potem pisać, właśnie w tej kolejnosci, i ewentualnie dopiero pożniej kogoś od debila określać.
btw.. podobne teksty nie raz spotkałem w życiu i były wypowiedziane jak najbardziej poważnie.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

31-05-2011, 02:05

ja proponuje Ci wogole zaczac myslec, reszta pojdzie sama
btw. juz sie nie tlumacz
Raf
w mackach Zła

31-05-2011, 02:10

Deathless King pisze:ja proponuje Ci wogole zaczac myslec, reszta pojdzie sama
btw. juz sie nie tlumacz
Ale jak na razie to właśnie ty mi się tumaczysz, ja tylko cytuję twoje teksty heheh.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

31-05-2011, 02:17

normalnie tafla wody prądem myśli niezmącona z Ciebie.
Raf
w mackach Zła

31-05-2011, 02:20

Deathless King pisze:normalnie tafla wody prądem myśli niezmącona z Ciebie.
Jak chcesz mnie poderwać na poezję to źle trafiłeś.
ODPOWIEDZ