SUFFOCATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SUFFOCATION
to był ten mini, sprzedawałem go i przywiozłem do grindaka ;)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
noMorbid Marcin pisze:w sensie jedynie ta jest zajebista? bo ze zdaniem, ze to ich chyba najlepszy material jestem sklonny sie zgodzic.
najlepsza.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przesłuchaj wspominaną już tutaj "Despise the sun" - krótka, bo tylko 5 kawałków, zwarta, takie Suffo w pigułce. Jeśli niczego nie zapamiętasz, trudno, to chyba rzeczywiście nie jest muzyka dla Ciebie. Ale polecam i zachęcam, a nóż widelec trafi.Alsvartr pisze:nic nie zapada w pamięć.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
moze wpadnie i sie tu odezwie :)twoja_stara_trotzky pisze:to był ten mini, sprzedawałem go i przywiozłem do grindaka ;)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Mol
Nie moge sie z tym zgodzic. Fakt, to mini tworzy zwarta calosc z kurewskim pierdolnieciem, ale ten material nie do konca jest wyznacznikiem stylu Suffo, ktory wypracowali na przestrzeni lat. Kompozycje sa nieco uproszczone, bardziej gnaja do przodu. Zreszta sami czlonkowie wielokrotnie wypowiadali sie na ten temat. W tamtym czasie Cerrito mial jazde na proste i szybkie riffy i to glownie dzieki niemu ten material tak wyglada. Jesli chodzi o reszte plyt sprzed reaktywacji, na nich podzial rol wygladal nieco inaczej, mniej wiecej 60-40 dla Hobbs'a (biorac pod uwage tylko partie tej dwojki), wiec moim zdaniem przecenianie roli Cerrito jest malym bledem.Morbid Marcin pisze:w sensie jedynie ta jest zajebista? bo ze zdaniem, ze to ich chyba najlepszy material jestem sklonny sie zgodzic.Analripper pisze:powtórzę
Suffo jedynie - Despise the sun, monolit.
Pierced, to jest klucz.
- Rattlehead
Jeśli nie czytaliście nigdy słów mędrca, to proponuję sobie zabliżnić na czole właśnie to stwierdzenie
i tu nie ma żadnej dyskusjiMol pisze:Pierced, to jest klucz.
support music, not rumors
- ultravox
"Pierced..." jest na pewno najbardziej reprezentatywna dla ich stylu i "obiektywnie" można ją uznać za najlepszą, osobiście jednak wolę "Breedind the Spawn". Co do "Despise the Sun", to Mol bardzo trafnie wyłożył w czym rzecz. Jeśli ktoś lubi w takiej muzyce prostotę i chwytliwość, to na pewno jest to dobry typ, ja jednak wolę bardziej rozbudowane kawałki, w których nie wystarczy posłuchać pierwszej minuty, żeby wiedzieć co będzie dalej.
-
"Breeding the spawn" kompozycyjnie jest bez zarzutu, tylko to cholerne brzmienie!!!
- ultravox
Powtórzę się, ale uwielbiam brzmienie tej płyty (wiem, wiem, obiektywnie jest spieprzone, ale Suffocation najlepiej smakuje mi na surowo).
-
W takim razie jesteś chyba pierwszą osobą która uwielbia brzmienie tej płyty.
- ultravox
Chyba nie. O ile mnie pamięć nie myli to nawet na tym forum była jeszcze przynajmniej jedna osoba (nie pamiętam już kto), która wolała te utwory w wersjach z "Breeding..." niż nagrane na nowo.
-
Po doskonale brzmiącym debiucie ta płyta to był kubeł zimnej wody, no może trochę przesadzam, ale ciężko mi się czasem przebić przez to nagranie. Utwory nie mają tej siły, dynamiki, nie potrafią się przebić. "Pierced.." wynagrodził wszystko - ta płyta to istny majstersztyk, od samych kawałków po brzmienie.
- ultravox
Ale więcej w tym życia, więcej klimatu z sali prób niż studyjnego perfekcjonizmu. Jest w tym jakiś nerw, inne ich płyt brzmią jakby były nagrywane z pomocą linijki i kalkulatora. Oczywiście lubię wszystkie ich albumy, ale ta płyta jest dla mnie wyjątkowa.
-
Ale to że ich płyty są nagrywane z pomocą linijki i kalkulatora to taki znak rozpoznawczy tego zespołu, tam nie ma miejsca na jakiekolwiek niechlujstwo czy fuszerkę. Tylko nie myśl że za taki uważam "Breeding.." - na tym albumie może i jest więcej życia, klimatu z sali prób, ale czy to pasuje do Suffo? Moim zdaniem nie, opinie pewnie będziemy mieć diametralnie różne
- Grindead
- postuje jak opętany!
Tez pamietam, oj napilby sie znowu... To byl DTS, "Funeral Inception" ("gooood forbiiiiid, goooood forbidden!!!!!") ;)Morbid Marcin pisze:twoja_stara_trotzky pisze:hi hi hi
pamietam, pamietam ;)))))
A Suffocation wciagam calosciowo, ale nie juz nie chce mi sie nikomu tlumaczyc dlaczego w tej szufladzie to najlepsza ekipa.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- twoja_stara_trotzky
kurwa, jaka pamięć ;)Grindead pisze: "Funeral Inception" ("gooood forbiiiiid, goooood forbidden!!!!!") ;)
ja tylko pamiętam sąsiadkę o 3 w nocy, bo się jej BREEEEEEEED LAJKKKKKKKKK RATSSSSSSSS nie spodobało ;))))))))
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
w takich sytuacjach mnie już pamięć na ogół zawodzi ;)))twoja_stara_trotzky pisze: ja tylko pamiętam sąsiadkę o 3 w nocy, bo się jej BREEEEEEEED LAJKKKKKKKKK RATSSSSSSSS nie spodobało ;))))))))
- Self
- rasowy masterfulowicz
Grindead pisze:A Suffocation wciagam calosciowo, ale nie juz nie chce mi sie nikomu tlumaczyc dlaczego w tej szufladzie to najlepsza ekipa.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
I tak i nie, bo jak już słusznie zauważył kolega Mol, ten mini, choc sam w sobie zajebisty, nie jest do końca tożsamy z tym czym Suffocation jest. Sam lubię wszystkie ich płyty, jedne mniej, inne bardziej ale obstawiam 'trójeczkę' chocby dlatego, że właśnie ta płyta jest kwintesencją ich stylu.Analripper pisze:powtórzę
Suffo jedynie - Despise the sun, monolit.
-
odświeżyłem sobie wczoraj ten ostatni album i twierdzę, że to ich najgorsza płyta. tak biedna kompozycyjnie, pozbawiona pomysłów i nudna, że aż trudno uwierzyć, iż nagrał to ten sam zespół, który kiedyś tworzył tak znakomite dzieła jak debiut czy dwójeczka. do kosza