Rzeczywiście, nigdy nie zwróciłem na to uwagi.White Pharaoh pisze:Tak myślałem, że piszesz o Filosofem. Nagrana została w 1993, wydana 3 lata później;)
BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: BURZUM
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- ConsvmingImpvlse
- świeżak
Nigdy wczesniej nie slyszalem tego zespolu, ale nowa plyta bardzo mi sie podoba. Brzmi troche jak Muse. :)
-
- postuje jak opętany!
No może, sam nie wiem. Do "śpiewanek" szczególnie nic nie mam, zdziwiły mnie tylko te "mruczanki z Jeg faller. Jedno mnie szczególnie ciekawi, a mianowicie w którym miejscu niby słychać ten zapowiadany przez Varga mastering "jak na płytach z muzyką klasyczną". Ja wiem, że na razie mamy do dyspozycji tylko chujowej jakości mp3, ale mimo wszystko ja niczego takiego nie słyszę.twoja_stara_trotzky pisze: eeeee tam, śpiewanki są akurat najlepsze z tego wszystkiego, jakby je zapętlił i walnął na tle sprzężeń, zgrzytów i przesterów, to by mi się ta płyta bardzo podobała. to jest kontynuacja nie tyle muzyki z Belus, a tego wszystkiego, co na Belus było wkurwiające przy zupełnym pominięciu tego, co było tam zajebiste.
-
- rasowy masterfulowicz
mam podobnie. Jeden riff ukradł sam sobie, Jesu dod az miło:)Adrian696 pisze:a mi sie płyta podoba z przesłuchania na przesłuchanie coraz bardziej...
KVLT lizania CZASZKI
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No ale to jest chyba minus że na 3 najlepsze riffy jeden to auto rip-off a drugi z MERCYFUL FATE :)
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
hmm na początku, tez mi ta płyta nie podchodziła, a teraz wracam do niej często. Zobaczymy jak długo.
KVLT lizania CZASZKI
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
O, to trzeba będzie posłuchać który riff podpierdolił z MF, bo tego się po nim nie spodziewałem.
- hcpig
Eno co za "też", mi już sample podeszły od samego początku :) Najsłabszy BURZUM (zaraz po "Daudi Baldrs") i typowa ściema ale i tak po kilku dniach muszę iść na detox od Fallen :)
Yare Yare Daze
- empir
- zahartowany metalizator
Dziś głównie słucham na zmianę Belus i Fallen. Fallen to ten sam (wysoki) poziom co Belus.
- maciek z klanu
doskonala ta nowa plyta.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Aż by się chciało ściągnąć, ale będę pościł, żeby jak Wilk rzucić się do słuchania, gdy w końcu przyjdzie płyta :)
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
To o tytule, który wyciekł kilkadziesiąt godzin temu, a premierę ma za miesiąc. Masterful - bezcenny.Pan_Kimono pisze:hmm na początku, tez mi ta płyta nie podchodziła, a teraz wracam do niej często. Zobaczymy jak długo.

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
stefan, zostaw że to Bużum, badaj nowe Mitochondrion, zajebiste. religijny death metal ;)
- twoja_stara_trotzky
zajebiście zajebiste ;)Drone pisze:Właśnie słucham MITOCHONDRION ;)
- Perversor
- zaczyna szaleć
2gi numer z ich myspace... to w sumie taki Deivos, techniczny brutalny może "religijny..." death metal... :)twoja_stara_trotzky pisze:stefan, zostaw że to Bużum, badaj nowe Mitochondrion, zajebiste. religijny death metal ;)
- twoja_stara_trotzky
NOWEJ PŁYTY masz słuchać jełopie, a nie drugi numer z myspace....Perversor pisze:2gi numer z ich myspace... to w sumie taki Deivos, techniczny brutalny może "religijny..." death metal... :)twoja_stara_trotzky pisze:stefan, zostaw że to Bużum, badaj nowe Mitochondrion, zajebiste. religijny death metal ;)
- Perversor
- zaczyna szaleć
to nie moja wina ;d ze tak szybko zmieniają trendy hehe, 1 numer to takie trochę mniej techniczne ulcerate :]twoja_stara_trotzky pisze:NOWEJ PŁYTY masz słuchać jełopie, a nie drugi numer z myspace....Perversor pisze:2gi numer z ich myspace... to w sumie taki Deivos, techniczny brutalny może "religijny..." death metal... :)twoja_stara_trotzky pisze:stefan, zostaw że to Bużum, badaj nowe Mitochondrion, zajebiste. religijny death metal ;)
- twoja_stara_trotzky
po trzech obrotach całej płyty stwierdzam, że Ulcerate to grzeczne małe NIC przy tym ;)
owszem, konwencja podobna, ale zupełnie inne stężenie ogólnego szaleństwa, brudu i stęchlizny ;)
owszem, konwencja podobna, ale zupełnie inne stężenie ogólnego szaleństwa, brudu i stęchlizny ;)
- Perversor
- zaczyna szaleć
mi takie stężenie szaleństwa mniej więcej o jakim mówisz :) bardzo dobrze robi w przypadku Arkhon Infaustus :> zresztą na żywo to obłęd :)
edit : ale kurde odbiegamy od burzum, słuchałem nowego chyba pod rząd kilka razy, fajnie przy tym robi się drobne prace ręczne, i inne rzeczy nie wymagające większego myślenia... w sumie to dobre nawet do snu by było albo na kaca.
edit : ale kurde odbiegamy od burzum, słuchałem nowego chyba pod rząd kilka razy, fajnie przy tym robi się drobne prace ręczne, i inne rzeczy nie wymagające większego myślenia... w sumie to dobre nawet do snu by było albo na kaca.
-
- rasowy masterfulowicz
Świetne to mitodchondrium;) Po pierwszym przesłuchaniu brzmi jak mix DSO i Dead congregation.twoja_stara_trotzky pisze:po trzech obrotach całej płyty stwierdzam, że Ulcerate to grzeczne małe NIC przy tym ;)
KVLT lizania CZASZKI