DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

Re: DEATHSPELL OMEGA

05-09-2010, 01:27

White Pharaoh pisze:DSO=KTHRSS=CB=FM>ALL.
ALL=Kill'em All=And Justice For All ???

CB=Cantus Bestiae ???
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

05-09-2010, 01:53

xyyz pisze:Strasznie mnie nudzi ta kapela. Już przy pierwszym odsłuchu Si Monumentum ledwie wytrzymałem do końca. Podobał mi się tylko z Kenose jeden riff z III ale to trochę mało.
jestes gluchy
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 02:09

Drone pisze: Po prostu nie rozumiem, dlaczego wiara, ze światem rządzi Szatan, jest niby taka śmieszna. Na pewno jest mniej śmieszna niż ateizm,
Ale dlaczego jest mniej śmieszna?
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 07:42

Zenek pisze:Nie, Slayer to mistrzowie, kult i legenda...a DSO to całkiem niezły black metalowy zespół, ale żeby tak pod niebiosa wynosić, robić z nich natchnionych genialnych innowatorów? przesada ;]
zgadzam się po stokroć.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 09:42

Drone pisze: Po prostu nie rozumiem, dlaczego wiara, ze światem rządzi Szatan, jest niby taka śmieszna. Na pewno jest mniej śmieszna niż ateizm, który rzeczywiście uważam za zjawisko kuriozalne. Nie należy go łączyć z agnostycyzmem - ten ostatni jest stanowiskiem uczciwym, bo po prostu mówi "nie wiadomo", ale jednocześnie zachowuje postawę pełną rewerencji względem nieznanego.
No to dobra, nie chciałem sie wplątywać w tę dyskusję, ale już wyjaśnie o co mie sie rozchodzi. Wiarę, że światem rządzi spersonifikowany byt nazwany przez daną grupę ludzi Bogiem, Szatanem czy Latającym Potworem Spaghetti uważam za kuriozalne, ALE tylko i wyłącznie w momencie w/w personifikacji tegoż bytu. Wiara w symbol - całkowicie inna sprawa. Satanizm jako odkrywanie w ludzkiej świadomości pokladów największego istniejącego zła i uruchamianie mechanizmu autodestrukcji jest tym co przemawia do mnie o wiele bardziej, niż wiara w bycie "niewolnikiem" absolutu, który nomen omen i tak ma doprowadzić do zniszczenia tej jednostki. Do tego to i spersonifikowany szatan czy cokolwiek innego nie jest potrzebne. I absolutnie nie są to ciągoty w stronę LaVeya i tego "satanista=krytycznie myślący człowiek". Poprostu o wiele bardziej trafia do mnie "definicja" satanizmu którą wpisałem gdzieś wyżej, niż ta wiara, którą prezentują Ci goście.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
aryman
postuje jak opętany!

05-09-2010, 09:56

Drone pisze: Po prostu nie rozumiem, dlaczego wiara, ze światem rządzi Szatan, jest niby taka śmieszna. Na pewno jest mniej śmieszna niż ateizm, który rzeczywiście uważam za zjawisko kuriozalne. Nie należy go łączyć z agnostycyzmem - ten ostatni jest stanowiskiem uczciwym, bo po prostu mówi "nie wiadomo", ale jednocześnie zachowuje postawę pełną rewerencji względem nieznanego.
Ale agnostyk wcale nie musi zachowywać postawy pełnej rewerencji względem nieznanego. Nieznane lub nieznany może mu być całkowicie obojętny lub intrygować go bez przesadnego szacunku. Zresztą agnostycyzm może być radosny lub smętny.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 10:01

Nawet Satanic Warmaster jest lepszy od DSO.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

05-09-2010, 10:21

Lykantrop pisze: Właśnie tak sobie siedzimy z kolegami, młodogwardzistami, i lejemy na całego. Jeden najstarszy załogant (wyrocznia) powiedział właśnie, że jakbyś oznajmił to pod koniec pierwszej dekady XXI w. to byś nie zdążył spierdolić. :-D
Lykan - jak na kogos kto nie ma światopogladu, masz bardzo dużo do powiedzenie :D
obejrzałeś już jakis program na TVN?? bo zeby byc wiarygodnym w dyskusji, to warto jednak cos obejrzec, sam biuletyn PiSowski i powielanie ich banałów to troche mało... jestes wyjatkowo aktywny w tematach o niczym - a i tak sie okazuje, że nie masz pojecia o czym piszesz... punktuje Cie każdy, kto do wyrobienia sobie opinii na dany temat używa włsnego rozumu, a nie jak Ty partyjnego biuletynu
to może obejrzałeś jakis program w TVP?? nadal nie widzisz w ich programach publicystycznych prymitywnego fałszowania historii?? aaa no tak - historie współczesną, znasz tylko z biuletynów - książki, wywiady, filmy dokumentalne - Twoim wrogiem... no ale przecież Ty nie masz światopogladu...
a co w tematach muzycznych?? umiesz coś napisać od siebie, tak z serca, to co o muzyce sądzisz i czujesz ?? czy nadal bedziesz głupawo małpował Drona?? myslisz, ze jak powielisz jego styl pisania - to ktoś sie bedzie liczył z Twoim zdaniem, którego nota bene nie masz??? podpowiem Ci - jestes gwiazdą GG i Facebooka :lol: :lol: :lol:
czy to aby nie Ty, wróciłeś do muzyki po kilkuletniej przerwie?? to co - juz nie musisz popierdalac na dancingi i teraz wolno Ci słuchać muzyki takiej jaka Tobie odpowiada??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2010, 10:29

ten jak go zjebał hahahaha :lol:

i jeszcze ten post SIIDa troszeczkę wyżej. ja pierdolę haha :lol: zabawnie tu
aryman
postuje jak opętany!

05-09-2010, 10:34

No daj spokój, post siida to miała być tak wyrafinowana prowokacja, że aż żal...
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

05-09-2010, 10:36

Za to post Adriana pozamiatał :lol:
Heretyk

05-09-2010, 10:36

co nie zmienia faktu, że zawsze mnie te jego teksty bawią. nic na to nie poradzę :D
Awatar użytkownika
Lykantrop

05-09-2010, 10:47

Lykan - jak na kogos kto nie ma światopogladu, masz bardzo dużo do powiedzenie
Dziwne. Byłem przekonany, że to Ty masz problem ze schematowym pojmowaniem rzeczywistości. W dodatku do tego dochodzi problem zawyżonego ego i brak umiejętności pogodzenia się, że ktoś może mieć inne zdanie. Pomijam już inne ew. przyczyny takiego stanu rzeczy, ale umiejętnośc śmiania się z siebie samego też jest w cenie. Inaczej może żyłka pęknąć i wyjść na nadętego bufona.
obejrzałeś już jakis program na TVN??
Nie, i nie mam zamiaru. Próbujesz mi udowodnić, że spółka ITI to wzór mediów silących się na obiektywizm? Dla mnie taka dalsza dyskusja jest zwyczajnie bezcelowa. Pojmujesz też jednowymiarowo kwestię sympatii politycznych, jak nie z tymi, to z PiSem. Jeśli nie widzisz innych alternatyw to już nie mój problem, ale swoich frustracji nie wyładowuj w przepastnych otchłaniach sieci.
to może obejrzałeś jakis program w TVP?? nadal nie widzisz w ich programach publicystycznych prymitywnego fałszowania historii??
Nie.
a co w tematach muzycznych?? umiesz coś napisać od siebie, tak z serca, to co o muzyce sądzisz i czujesz ??
Robię to cały czas. Kłóci się to też z Twoją teorią o mojej ciągłej obecności w tematach o wszystkim i niczym. Prawda jest taka, że zaglądam tam niezmiernie rzadko.
myslisz, ze jak powielisz jego styl pisania - to ktoś sie bedzie liczył z Twoim zdaniem, którego nota bene nie masz??? podpowiem Ci - jestes gwiazdą GG i Facebooka
Powielanie, a ironizowanie to duża różnica. Ale jak widze nieosiągalna dla Ciebie intelektem. Nie korzystam z portali społecznościowych, niestety. Ale jeśli tam tylko szukasz sobie przyjaciół i pola do dyskusji to może mi być tylko i wyłącznie przykro.
czy to aby nie Ty, wróciłeś do muzyki po kilkuletniej przerwie?? to co - juz nie musisz popierdalac na dancingi i teraz wolno Ci słuchać muzyki takiej jaka Tobie odpowiada??
No i co z tego? Znasz mnie, wiesz co absorbowało mój czas w chwili kiedy nie byłem w stanie na bieżąco śledzić wychodzących nowości? Następnym razem czytaj uważnie co piszę i nie przeinaczaj moich słów. Na dancingi nie popierdalałem, ten czas spożytkowałem na bogacenie swojego Ja i sprawy zawodowe.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
aryman
postuje jak opętany!

05-09-2010, 10:50

A ci jaki magiel tu robią! Zaraz Drone wróci z kościoła i Was zjebie za zaśmiecanie tematu o bogach z DsO.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

05-09-2010, 11:02

i wystartowali...
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

05-09-2010, 11:05

Lykantrop pisze:
Nie, i nie mam zamiaru. Próbujesz mi udowodnić, że spółka ITI to wzór mediów silących się na obiektywizm? D
nie - próbuje Ci tylko przekazac, ze jak sie czegos nie zna - to warto sie w tym temacie nie odzywac - bo sie wychodzi na głupka :D
Lykantrop pisze:Na dancingi nie popierdalałem
świat jest mały :lol: :lol: :lol:
Lykantrop pisze:Powielanie, a ironizowanie to duża różnica.
moze, przeczytaj w jakims słowniku znaczenie słowa IRONIA - wtedy zrozumiesz, ze to co wypisujesz to żałosna kalka Drona a nie ironia :D

ogólnie dyskusja z Toba jest bezcelowa - Ty nie masz światopogladu... gdzies kogos zmałpujesz i to jest cała Twoja pisanina na tym forum...
założyłeś jakiś temat o ciekawym zespole?? może wyprałeś choc kilka osób z forum na jakąś nieznana płyte?? zainspirowałeś kogoś do przesłuchania jakiejś perełki, która była notorycznie pomijana?? znasz odpowiedź :lol: :lol: :lol: EOT
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Baton
weteran forumowych bitew

05-09-2010, 11:12

Drone pisze:nie za wiele czasu pozostało
Dwa miesiące to jednak jest trochę czekania, chociaż w porównaniu do dwóch lat od CTK (albo trzech od FAS) to może i faktycznie niewiele.
To już dwa lata. Ale ten czas leci.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Triceratops

05-09-2010, 11:23

Drone pisze:Po prostu nie rozumiem, dlaczego wiara, ze światem rządzi Szatan, jest niby taka śmieszna. Na pewno jest mniej śmieszna niż ateizm, który rzeczywiście uważam za zjawisko kuriozalne
Czyli, ze moja wiara, ze swiatem rzadzi Blob Zabojca i Ludzie-pierogi jest mniej smieszna niz ateizm? Uff, kurwa ulzylo mi, tylko nie wiem dlaczego kurwa, w pracy sie ze mnie smieja jak im to mowie :? Ateusze pierdolone, smieszne, male, zawistne ludziki :?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

05-09-2010, 11:23

Proponuję zamknąć temat do czasu premiery, aby bez żadnych przeszkód trwać w modlitwie.
Awatar użytkownika
Triceratops

05-09-2010, 11:30

Drone pisze:
Triceratops pisze:
Drone pisze:Po prostu nie rozumiem, dlaczego wiara, ze światem rządzi Szatan, jest niby taka śmieszna. Na pewno jest mniej śmieszna niż ateizm, który rzeczywiście uważam za zjawisko kuriozalne
Czyli, ze moja wiara, ze swiatem rzadzi Blob Zabojca i Ludzie-pierogi jest mniej smieszna niz ateizm? Uff, kurwa ulzylo mi, tylko nie wiem dlaczego kurwa, w pracy sie ze mnie smieja jak im to mowie :? Ateusze pierdolone, smieszne, male, zawistne ludziki :?
Jest tak samo głupia.
No jak to tak? Przeciez wiara jest lepsza niz ateizm , ktory jest zjawiskiem kuriozalnym :? No kurwa to juz sie nie moge polapac :? , W szatana nie jest glupia a w ludzi pierogi to juz nie, no to juz niepojete. Ani ludzi-pierogow ani szatana nikt nigdy nie widzial, wiec ta sama miara zjawiska. Czy jest jakas tabelka gdzize mozna porownac stopnie idotyzmu poszczegolnych wiar?
woodpecker from space
ODPOWIEDZ