MOTÖRHEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: MOTORHEAD

28-02-2010, 14:03

Wczoraj przed snem słuchałem sobie Orgasmatron. Mam straszny sentyment do tej pozycji i jej nieprzeciętnego brzmienia. Tak jakbym leżał na chodniku obok jakiejś piwnicy, w której zespół odgrywa wszystko na żywca ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-02-2010, 14:42

Słucham już ponad cztery godziny, wychodzi, że siedem razy pod rząd poleciał (właśnie zaczyna ósmy) i nawet nie jestem w stanie wskazać najlepszych, w moim mniemaniu, kompozycji (najsłabszych też nie). Od początku do końca kolana.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

28-02-2010, 14:44

No brzmienie Orgasmatron jest dosyć powiedziałbym ekstrawaganckie, co nie powinno dziwić biorąc pod uwagę kto ten materiał produkował ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-02-2010, 14:46

moim zdaniem ROCK OUT - 2 minutowa petarda niszcząca wszystko, klasyczne patenty, czysty Lemmy.... geniusz...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-02-2010, 15:01

...i do tego bardzo fajny teledysk.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

28-02-2010, 15:18

Gore_Obsessed pisze:Wasze ulubione kawałki jesteście w stanie podać?
No to lecimy, z każdej płyty po jednym

- On Parole
- Vibrator
- (I Won't) Pay Your Price
- All the Aces
- Live to Win
- Go to Hell
- Rock It
- Orgasmatron
- Boogeyman
- No Voices in the Sky
- Name in Vain
- On Your Feet or on Your Knees
- Dog-Face Boy
- Crazy Like a Fox
- Joy of Labour
- We are Motorhead
- Brave New World
- Keys to The Kingdom
- Going Down
- Rock Out
Awatar użytkownika
Lykantrop

28-02-2010, 15:50

- Brave New World
Z tej płyty to znajdę 2 inne kawałki, które zasługują na miano najlepszych. Chociażby "Walk a Crooked Mile" czy "Shut your Mouth". "Brave..." pasował idealnie jako utwór promujący album, ale w środku były smakowitsze kąski, jak chociażby te w/w. Swoją drogą, zajebisty album i chyba najbardziej zjebany w recenzjach. W Mystic Art z 2002 w rozmowie Jara z Nergalem padło nawet słowo z ust tego 1szego, jakoby Lemmy i spółka zjadali swój ogon, album był wtórny, nużący, itp, etc. Cuda na kiju, po prostu :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

28-02-2010, 17:11

To była wyliczanka na gorąco. Lubię ten kawałek również za świetny tekst, więc dlatego go wybrałem. A co do recenzji. No cóż, jak ukazał się Hammered to też byłem do niego dosyć sceptycznie nastawiony ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-02-2010, 17:59

Tekstowo oczywiście również Lemmy w najwyższej formie. Jak zawsze w niezwykle celny sposób, z dużym wdziękiem i wyczuciem pisze o fundamentalnych sprawach.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-03-2010, 10:45

Ta płyta jest po prostu fenomenalna. W ciągu trzech dni przesłuchałem trzydzieści kilka razy i cały czas wciąga bardziej. Gdyby wydawali albumy częściej, mógłbym nie kupować nic innego, bo i tak nie miałbym kiedy słuchać.
DCI Hunt

17-04-2010, 19:16

Czy jakakolwiek reedycja debiutu Motorhead to w tej chwili jakiś rare? Oczywiście mam na myśli 'Motorhead', nie 'On Parole'. W ramach zmiany nośnika z kasety na CD postanowiłem wreszcie zakupić w/w i albo zwyczajnie mam pecha, że nie trafiam na tę płytę albo faktycznie trzeba się trochę bardziej postarać żeby ją dostać. Najchętniej przytuliłbym wersję z bonusami, szczególnie 'Beer Drinkers and Hell Raisers'. Jeśli istnieje jakaś wersja wydana pod zmienionym tytułem, która zawiera cały w/w materiał to też może być. Z góry dzięki za info.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 19:43

Posłuchałem sobie po dłuższym czasie paru płyt i zastanawiam się, kiedy wrócę do tego znowu. Generalnie ziew: prostota do bólu i przewidywalność. Nigdy nie należałem do kościoła wyznawców Lemmiego, ale kiedyś słuchało się tego lepiej. Trudno, na jakiś czas odstawiam ten zespół. Na starość będzie jak znalazł: emeryturka, wędkarstwo, książki, których nie zdążyło się przeczytać i tuzin kapel, które grały trochę mocniej chyba tylko dlatego, że w sklepach muzycznych łatwiej było o gitarę elektryczną niż bałałajkę ;)
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 19:57

Bosz... :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 19:59

Conflagrator pisze:Czy jakakolwiek reedycja debiutu Motorhead to w tej chwili jakiś rare? Oczywiście mam na myśli 'Motorhead', nie 'On Parole'. W ramach zmiany nośnika z kasety na CD postanowiłem wreszcie zakupić w/w i albo zwyczajnie mam pecha, że nie trafiam na tę płytę albo faktycznie trzeba się trochę bardziej postarać żeby ją dostać. Najchętniej przytuliłbym wersję z bonusami, szczególnie 'Beer Drinkers and Hell Raisers'. Jeśli istnieje jakaś wersja wydana pod zmienionym tytułem, która zawiera cały w/w materiał to też może być. Z góry dzięki za info.
Ja ostatnio trzaskałem na ebayu starą wersję z Roadrunner, ale nie miałem szczęścia. Zeszła za około 60 zł, do tego dochodziły koszty przesyłki :(
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
DCI Hunt

17-04-2010, 20:50

Czyli mam przez to rozumieć, że w odróżnieniu od następnych długograjów debiut już nie jest tak łatwo dostępny na CD?
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 20:53

Myślę, że takie właśnie są fakty :) Przynajmniej co chodzi o te starsze reedycje.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-04-2010, 22:00

mad pisze:Posłuchałem sobie po dłuższym czasie paru płyt i zastanawiam się, kiedy wrócę do tego znowu. Generalnie ziew: prostota do bólu i przewidywalność. Nigdy nie należałem do kościoła wyznawców Lemmiego, ale kiedyś słuchało się tego lepiej. Trudno, na jakiś czas odstawiam ten zespół. Na starość będzie jak znalazł: emeryturka, wędkarstwo, książki, których nie zdążyło się przeczytać i tuzin kapel, które grały trochę mocniej chyba tylko dlatego, że w sklepach muzycznych łatwiej było o gitarę elektryczną niż bałałajkę ;)
wodzu, prowadź!
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2010, 22:13

twoja_stara_trotzky pisze:
mad pisze:Posłuchałem sobie po dłuższym czasie paru płyt i zastanawiam się, kiedy wrócę do tego znowu. Generalnie ziew: prostota do bólu i przewidywalność. Nigdy nie należałem do kościoła wyznawców Lemmiego, ale kiedyś słuchało się tego lepiej. Trudno, na jakiś czas odstawiam ten zespół. Na starość będzie jak znalazł: emeryturka, wędkarstwo, książki, których nie zdążyło się przeczytać i tuzin kapel, które grały trochę mocniej chyba tylko dlatego, że w sklepach muzycznych łatwiej było o gitarę elektryczną niż bałałajkę ;)
wodzu, prowadź!
Wódz: "To ja opowiem dowcip..."
Forum: "Ten o Gąsce Balbince? "
/ Wódz odchodzi obrażony.../
Forum: "Ależ Wodzu.... ? Co Wódz?"

Jak tak można o Lemmym opowiadać... ? Czy ten Pan "mad" przeszedł lustrację? w sumie nick wyjaśnia wiele....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 23:42

He he, dobre!
Pewnie, że bałałajka to taki środek stylistyczny był, żeby się nieco zakotłowało.
A na poważnie: co zrobić, kiedy ma zachwycać a nie zachwyca? Chyba problem w tym, że rokendrolowe podejście do muzyki to dla mnie ciut za mało. Mógłbym się zgodzić ze wszystkimi peanami na cześć Lemmy`ego, które tu padły. Zgodzić i zaraz ziewnąć.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

18-04-2010, 00:15

MAD chyba trochę za mało pijesz, ruchasz itd aby poczuć MOTORHEAD :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
ODPOWIEDZ