DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

31-01-2010, 10:42

Riven pisze:nie jest wcale duzo lepsza od sardonic wrath. moze troche :)
"Sardonic Wrath" i "Hate Them" to też przeciętniactwo. Zaryzykuję twierdzenie, że ostatnia solidna rzecz w ich dyskografii to "Ravishing Grimness".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-01-2010, 10:44

Lykantrop pisze:
Riven pisze:nie jest wcale duzo lepsza od sardonic wrath. moze troche :)
"Sardonic Wrath" i "Hate Them" to też przeciętniactwo. Zaryzykuję twierdzenie, że ostatnia solidna rzecz w ich dyskografii to "Ravishing Grimness".
a ja zaryzykuję twierdzenie, że to akurat najsłabszy album Darkthrone.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-01-2010, 10:45

PW >> SW = HT >>> RG

ze 'srodkowego' okresu
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

31-01-2010, 11:38

a ja zaryzykuje stwierdzenie ze najslabszym i najbardziej na "sile" jest sardonic wrath. na the cult is alive jak dla mnie kapela sie odrodzila i przezywa druga mlodosc
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

31-01-2010, 11:41

Riven pisze:PW >> SW = HT >>> RG

ze 'srodkowego' okresu
Tak jest. Tzn ja kompletnie subiektywnie na pierwsze miejsce wstawiłbym Hate Them, ale może dlatego, że słuchałem jej więcej niz Plaguewieldera. A Ravishing Grimness to chyba najnudniejszy Darkthrone (i zjebcie mnie, ale zaraz obok Total Death ;)).
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

31-01-2010, 14:09

Lykantrop pisze:"Sardonic Wrath" i "Hate Them" to też przeciętniactwo.
Nie wiem, jak można te dwie płyty ze sobą zestawiać. "Hate Them" spokojnie dystansuje "Sardonic Wrath".
twoja_stara_trotzky pisze:
Lykantrop pisze: Zaryzykuję twierdzenie, że ostatnia solidna rzecz w ich dyskografii to "Ravishing Grimness".
a ja zaryzykuję twierdzenie, że to akurat najsłabszy album Darkthrone.
Oczywiście. Najsłabszy z tamtego okresu, a może i w ogóle.
Riven pisze:PW >> SW = HT >>> RG

ze 'srodkowego' okresu
PW = HT >>>> SW >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> RG
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

31-01-2010, 16:35

O,Longinus rozpisał wręcz idealnie :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-01-2010, 16:57

no, longinus dobrze to rozpisał.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-01-2010, 23:33

trudno mi coś uznać za pozę, skoro moje poglądy w wielu kwestiach są w 100 proc. identyczne. złodziej zawsze pozna złodzieja. okradany raczej ma z tym kłopoty - jak ty ;)
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

Re:

31-01-2010, 23:46

longinus696 pisze:PW = HT >>>> SW >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> RG
taka mala korekta
HT>PW>>>RG>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SW
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-01-2010, 23:48

ja tam bardzo lubie SW, glownie dlatego, ze jest tam jeden z najlepszych utworow tego zespolu, dla mnie w jednej linii z Kathaarian Life Code, Transilvanian Hunger, In the Shadow of the Horns i Unholy Black Metal, jeden z najlepszych utworow black metalowych, mianowicie:

SACRIFICING TO THE GOD OF DOUBT
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-02-2010, 00:20

jestem w 100 proc. pewien, że Darkthrone jest obecnie szczere i autentyczne. i kompletnie nie reprezentuje twardogłowych głupich metaluchów. głupi metaluch nie wie, co to jest Siouxsie and the Banshees, nie nagrywał nigdy trybutów dla Klausa Schulze i nie opowiada w telewizji o swojej miłości do Uriah Heep, nie mówiąc już o śpiewaniu tam numerów Grand Funk Raiload. głupi metaluch nie wielbi też Voivod i Celtic Frost. głupi metaluch nie lubi punk rocka i nie uzależnia swojej oceny płyty od sposobu nagrania perkusji. i to są kurwa FAKTY.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

01-02-2010, 00:27

ograniczony twardogłowy metalowiec nie lubi Gary Numana , Ultravox czy Midge Ure poza tym nie jest DJem , a jednym z ulubionych numerów roku 2009 nie jest dla niego numer CLUBROOT :lol:
Ostatnio zmieniony 01-02-2010, 00:32 przez streetcleaner, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

01-02-2010, 00:30

streetcleaner pisze:ograniczony twardogłowy metalowiec nie lubi Gary Numana , Ultravox czy Midge Ure poza tym nie jest DJ :lol:
nie jest takze listonoszem :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

01-02-2010, 00:35

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:trudno mi coś uznać za pozę, skoro moje poglądy w wielu kwestiach są w 100 proc. identyczne. złodziej zawsze pozna złodzieja. okradany raczej ma z tym kłopoty - jak ty ;)
a ja widzę to tak - kiedyś starali się być ekstremalni, gadali przy tym mnóstwo głupot - lata minęły i cóż było robić, ciągnąć dalej w tym starym stylu mogłoby być już śmieszne, wszak większość słuchaczy ,tak jak oni, też trochę dojrzała i to co pasowało w pierwszej połowie lat 90-tych byłoby dziś obciachem. Uznali więc, że najlepsza będzie taka trochę quorthonowska poza - dystans, autoironia, stali się taką karykaturą, kabaretem - zresztą uosabiają wszystkie te cechy, ograniczonego, twardogłowego metalowca, którymi jak zauważyłem gardzisz, więc zupełnie nie rozumiem dlaczego kupujesz ten wsiowy, przaśny image Darkthrone, a na dodatek wierzysz, że oni są szczerzy i autentyczni :) Panie Trotzky! Ile Ty właściwie masz lat ?
a ile Fenriz ma lat? :D Przekleję tylko to co kiedyś Vulture wkleił:
[V] pisze: In 2005, Ted AGAIN came to me with a fantastic proposal: what if we bought our own portable studio? YES! YES!! YES!!! Finally what we needed in 1988 became reality! In 1988 we had very little money and to buy an own portable studio was out of our financial reach. BUT if we had it back then, things might have looked very different...ad different as THE CULT IS ALIVE, F.O.A.D, and DARK THRONES AND BLACK FLAGS! Yes, our last albums have been the continuation of THE OTHER PATH OF DARKTHRONE that we could have taken in 1988, had we had our own studio and the record collection we have now. And with our new album CIRCLE THE WAGONS (release February 2010), the new decade starts with our own brand of HEAVY METAL/SPEED METAL-PUNK.
to oczywiście wypowiedź Fenriza. Nie przekonuje Cię to nadal?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-02-2010, 07:35

Marian, gdyby Darkthrone chciało ciąć kasę, to czy by w końcu nie zagrało koncertu? przecież dostaliby za to, wedle znanych mi stawek, więcej kasy niż za ostatnich pięć płyt razem wziętych. za jeden jebany występ na jakimś festiwalu typu Wacken. a oni mówią nie. DLACZEGO? ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-02-2010, 10:44

twoja_stara_trotzky pisze:Marian, gdyby Darkthrone chciało ciąć kasę, to czy by w końcu nie zagrało koncertu? przecież dostaliby za to, wedle znanych mi stawek, więcej kasy niż za ostatnich pięć płyt razem wziętych. za jeden jebany występ na jakimś festiwalu typu Wacken. a oni mówią nie. DLACZEGO? ;)
oni ponoc odrzucili za wystep na jakims tam festiwalu rowno milion dolcow
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

01-02-2010, 10:49

twoja_stara_trotzky pisze:Marian, gdyby Darkthrone chciało ciąć kasę, to czy by w końcu nie zagrało koncertu? przecież dostaliby za to, wedle znanych mi stawek, więcej kasy niż za ostatnich pięć płyt razem wziętych. za jeden jebany występ na jakimś festiwalu typu Wacken. a oni mówią nie. DLACZEGO? ;)
oj przeciez to tylko taka poza. wiadomo nie od dzis ze dla statusu "jestesmy zajebisci" panowie odmawiali i plakali w poduszke ze musze zapierdalac na poczcie itp.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-02-2010, 11:20

Fenriz mówi nie. Nocturno by pograł. Na występ na Wacken dał sie skusić.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Triceratops

01-02-2010, 11:36

twoja_stara_trotzky pisze:jestem w 100 proc. pewien, że Darkthrone jest obecnie szczere i autentyczne. i kompletnie nie reprezentuje twardogłowych głupich metaluchów. głupi metaluch nie wie, co to jest Siouxsie and the Banshees, nie nagrywał nigdy trybutów dla Klausa Schulze i nie opowiada w telewizji o swojej miłości do Uriah Heep, nie mówiąc już o śpiewaniu tam numerów Grand Funk Raiload. głupi metaluch nie wielbi też Voivod i Celtic Frost. głupi metaluch nie lubi punk rocka i nie uzależnia swojej oceny płyty od sposobu nagrania perkusji. i to są kurwa FAKTY.
niezle powiedziane...tylko dziwnie brzmi w twoim wydaniu...
woodpecker from space
ODPOWIEDZ